Witam,
Mam okazję zamienić swojego kasetowego BMW Business PH7950 na wspomniane PH7090, jednak mam parę wątpliwości.
Z tego co widzę, z tyłu jest normalnie złącze na kostkę, AUX i zmieniarkę. Wobec tego nie ma czytnika i działałaby na zasadzie plug & play? I jak ma się sprawa z dostępem do komputera pokładowego z tego radia? Wydaje się to zbyt proste, aby tak łatwo zadziałało, a samo to że będę miał inny wyświetlacz i napis BMW Navigation System z połową nieaktywnych opcji mija się z celem
Z góry dzięki za odpowiedź
EDIT: Doczytałem, że w bagażniku standardowo jest czytnik do navi, więc z nawigacji raczej nic. Jednak dalej intryguje mnie kwestia komputera pokładowego z dostępem z radia.
[E46] BMW Navigation System PH7090
- marcin020799
- Zaawansowany forumowicz
- marcin020799
- Zaawansowany forumowicz
Gdyby ktoś miał kiedyś podobny pomysł - zdobyłem to radio i przetestowałem.
Wyświetlacz normalnie działa, da się nawigować po menu, lecz funkcjonalność zostaje jak zwykłe radio. Komputer pokładowy nie działa bez modułów w bagażniku. Telefon i nawigacja oczywiście również. (Nie pokazuje tych opcji nawet w menu) Jeśli zaś chodzi o jakość dźwięku - może minimalnie lepiej niż zwykły kaseciak BMW Business. U mnie zostaje Business CD, bo to już jest przepaść.
Temat raczej już zamknięty
Wyświetlacz normalnie działa, da się nawigować po menu, lecz funkcjonalność zostaje jak zwykłe radio. Komputer pokładowy nie działa bez modułów w bagażniku. Telefon i nawigacja oczywiście również. (Nie pokazuje tych opcji nawet w menu) Jeśli zaś chodzi o jakość dźwięku - może minimalnie lepiej niż zwykły kaseciak BMW Business. U mnie zostaje Business CD, bo to już jest przepaść.
Temat raczej już zamknięty