bremslicht elektric - blad kompa

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
BTK

bremslicht elektric - blad kompa

Post autor: BTK »

w e36 wystapil mi taki blad... oczywiscie chodzi o swiatlo hamulca, zarowki sa dobre.. tylko ze raz swieci a raz nie
gdzie moze byc przyczyna jakis czujnik przy pedale czy moze cos wtym stylu??? gdzie szukac
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

najlepiej przy lampach sprawdz. Moze cos tam nie dochodzi. Ja mialem tak z oswietleniem tablicy rej.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

dokladnie sprawdz wszystkie styki na lampach :D
Obrazek
BTK

no nie jest to na pewno nic w lampach, tam posprawdzalem i wyglada na to ze wszytsko jak nalezy... dlatego pytalem tez gdzie moze byc jakis czujnik za to odpowiedzialny??
Cris

Post autor: Cris »

nie wiem czy to ma cos wspolnego ale kumpel mojego znajomego ciagle je
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

jesli chodzi o czujnik to znajduje sie on przy pedale a dokladnie nad nim zaraz pod kolumna kierownicza, moze on nie kontaktuje za kazdym razem :D ja tak mialem (byl zabrudzony i raz stykal a raz nie) poprostu go rozebralem wyczyscilem i juz chodzi jak ta lala :) ;D
Obrazek
mcgiver

Post autor: mcgiver »

przewaznie zle stykaja styki zarowek i dobrze jest je posmarowac wazelina techniczna.
Pozatym posprawdzaj wszystkie polaczenia jakie tylko sa mozliwe na drodze do tylnych lamp , bo moga byc zasniedziale co powoduje ze przy wiekszej wilgotnosci powietrza moze sie tracis styk , a system ten jest tak skonstruowany ze rejestruje minimalny brak styku chosby przez pol sekundy.
BTK

Faktycznie byl to wlacznik hamulca nad pedalem, a dokladniej niewielki nalot na stykach ( w nim), przeczyszczone i wszystko gra
dzieki za wsparcie :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

nie ma za co :D zawsze do uslug :D 8)
Obrazek
ODPOWIEDZ