[E39] Kłopoty z ekranem (small screen)
[E39] Kłopoty z ekranem (small screen)
Witam serdecznie, od pewnego czasu mam kłopot z małym ekranem Navi TV odnosi sie to BMW e39 530d z września 2000 roku od czasu do czasu wiesza mi się i czasem jak przekręcam kluczyk aby uruchomić silnik na ekranie wyskakują różne kolory rozmazane i po ok minucie ekran robi się czarny. Jak zgasze autko i odpale kolejny raz wszystko wraca do normy. Niedawno byłem na warsztacie i napełniali mi klime, okazało się ze wentylator chłodzący chłodnice z klimy nie działa był padnęty bezpiecznik w bagażniku dość sporych rozmiarów. Wymieniono mi go i powstał kolejny problem z ekranem. Stracił roździelczość niby wszystkie dane są czytelne ale wyglada to jak w jakieś starej amidze Aha i jak wróce z trasy to nie raz po wyjściu z auta słyszę w bagażniku że zmieniarka DVD tyka? Wydaje jakieś głosy jakby szukał lub czytał płyte. Ma ktoś jakieś sposoby żeby to naprawić?
larencase pisze:Witam serdecznie, od pewnego czasu mam kłopot z małym ekranem Navi TV odnosi sie to BMW e39 530d z września 2000 roku od czasu do czasu wiesza mi się i czasem jak przekręcam kluczyk aby uruchomić silnik na ekranie wyskakują różne kolory rozmazane i po ok minucie ekran robi się czarny. Jak zgasze autko i odpale kolejny raz wszystko wraca do normy. Niedawno byłem na warsztacie i napełniali mi klime, okazało się ze wentylator chłodzący chłodnice z klimy nie działa był padnęty bezpiecznik w bagażniku dość sporych rozmiarów. Wymieniono mi go i powstał kolejny problem z ekranem.
To co się robiło to jest normalka kolego. Szkoda że tak późno doczytałem temat. Jeżeli do dzisiaj masz takie litery na wyświetlaczu to napisz na PW lub 665121820 i ja ci to zrobię, nie biorę za to kasy jak inni. Pozdrawiam