siemka
w moim e39 jest webasto-podgrzewacz silnika, zauwazylem ze nie dziala, mam wiec problem z dogrzaniem silnika przy temp ponizej 0
orientuje sie ktos czy jest mozliwa naprawa takiego webasta (wiekszosc mechanikow nie chce sie tego podjac) lub czy mozna ewentualnie je wymontowac i zrobic jakies obejscie zeby silnik dogrzewal sie jak w wersji bez dogrzewacza?? i czy ktos juz taki manewr przerabial u siebie???
jest kilka częstych usterek tego webasto, pompka obiegowa, zapchana komora przez osad, zużycie zapalnika. Ja np mam uszk pompke obiegową, a narazie mam dosc innych wydatków ;p Błąd pompki pokazuje mi inpa. Po skasopwaniu b łędu pompka wystartuje ale jakos nierowno pracuje i znowu jej praca po jakims czasie ustanie.
Witam. panowie w moim e39 webasto jest, ale nigdzie go nie da sie uruchomic na navi nie ma takiej opcji nawet. Poprzedni własciciel mowił mi ze cos trzeba dograc czy odblokowac w kompie...
co mam zrobić?
wracajac do tematu mam goscia co programuje webasto za 99PLN a i czestym problemem jest zawieszenie sie czujnika... wystarczy wyjac bezpiecznik nr 47 na 10 minut i moze zadziałać...
Zakupiłem niedawno bmw e46 z przerobionym webasto (dodatkowy przycisk uruchamiający zamontowany koło drążka skrzyni biegów). Wiem na pewno, że kiedys to webasto działało - tzn wyświetlała sie temp. na pulpicie i wiało ciepłem. Obecnie po uruchomieniu na sekundę słyszę szum prawdopodobnie ogrzewania i na tym koniec. Nic wiecej się nie dzieje- na pulpie brak jakiejkolwiek reakcji. Pytanie do kolegi "pazura" co mógłbym w tej kwestii zrobić...
kosiacz, trzeba zobaczyć, czy np przekaźnik włączający wiatrak nie padł. Drut po druciku musisz dojść do przekaźnika. Czyli wiatrak nei startuje w ogóle? (nawiew do wnętrza)
To, że piec szumi dobra oznaka, tzn ze startuje. Ty słyszysz jego wentylator (pieca).