Witam. Jestem już raczej nastawiony na szeroką stal. Tu mam pytanie do osób, które mają o tym pojęcie co zaraz powiem. Mam zamiar poszerzyć swoje stalówki 15" seria Bmw ET chyba 42. Nie mam pojęcia ile je poszerzyć. Powiedzmy, że mogę rozciągnąć nadkola, przodu bym dużo nie chciał. Widziałem na zlocie BTSu jakiegoś sedanika na szerokiej stali. Jakby ta osoba mogła się wypowiedzieć byłbym bardzo wdzięczny. Jeśli ktoś wyduma jakieś wymiary prosiłbym was o podzielenie się nimi. Dodam jeszcze, że chciałbym maksymalnie duży rant z przód i maksymalnie duży z tyłu.
Ja mam 17 szeroką stal tył 10 przod 9, z 15 to nawet nie ma sie sensu bawic jak to bedzie wygladac jakie opony tam dasz?? Takie pączki se zrobisz??A 16 to tez zamałe bynajmniej dla mnie.
Ja mam 17" 9,5 i 11 cali. Zrob sobie tak jak Pan Idzi i bedziesz mial dobrze. Tylko pamietaj ze musi to robic ktos ogarniety w temacie, a nie Pan Staszek w stodole. jakie felgi chcesz poszerzac? 16" to zly pomysl ze wzgledu na dostepnosc opon.
opony napewno to 45. W krośnie jest gość, który zajmuje się tym profesjonalnie od dłuższego czasu. Dzięki panowie za wypowiedzi. Jak dużo naciągaliście nadkola tak około?
Wezmę jeszcze pod uwagę te 17.
Krzys co widzisz złego w 16stkach z przodu, tył 17?
Chodzi mi o to ile cm mniej więcej wypchnięte. Czy stosowałeś dystanse? Czy będę ich potrzebował przy Et 42 jak auto pójdzie w dół? Zawieszenie to Tat. Słyszałem, że lubi opona ocierać o sprężynę.