[E39] 530dAT by Matys
[E39] 530dAT by Matys
Witam.
Chciałbym się pochwalić moim nowym nabytkiem - bmw e39 530dA Touring z 2001r.
Auto zostało sprowadzone z Niemiec więc z naszymi "drogami się dopiero zapoznaje.
Jeżdżę nim dopiero od niedawna ale już mogę stwierdzić, że jest to wygodne auto i świetnie się go prowadzi. Jestem bardzo zadowolony z automatycznej skrzyni, ponieważ gdy się ustawi na "D" to skrzynia i tak dopasowuje przełożenia i charakterystykę pracy do stylu jazdy w danej chwili.
Kolor samochodu to według książki : cosmosschwarz metallic
wersja: exclusivpaket
Wyposażenie samochodu jest dosyć bogate:
ABS
DSCIII
RDC - czujniki ciśnienia w oponach
PDC - czujniki parkowania
6 x airbag + kurtyny boczne
automatyczny nivomat
webasto z dwoma czasami programowania + aktywacja z pilota
przewietrzanie z dwoma czasami programowania
relingi dachowe
hak
xenony z spryskiwaczami
halogeny
lusterka el. regulowane, podgrzewane i el. składane
dysze spryskiwaczy podgrzewane
klapa bagażnika el. otwierana/zamykana z pilota lub przycisku na klapie
roleta bagażnika
czarna skórzana tapicerka
przednie fotele el. regulowane, podgrzewane, z funkcją masażu
pamięć dla ustawień siedzenia, kierownicy i lusterek dla 3ch kierowców
dwustrefowy klimatronic
duża navi + tv
wielofunkcyjna podgrzewana kierownica, el. regulowana, podnosząca się po wyłączeniu stacyjki
intensywne mycie szyb i reflektorów
10 głośników + oryginalny subwoofer + zmieniarka na 6cd
servotronic
podwójne szyby
el. szyberdach
możliwość zaprogramowania otwierania bram do posesji, drzwi do garażu itp
el. szyby + blokada przed otwarciem przez pasażerów
rolety przeciwsłoneczne na szybach w tylnych drzwiach
lusterka samościemniające się
otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka
No i oczywiście fotki:
Chciałbym się pochwalić moim nowym nabytkiem - bmw e39 530dA Touring z 2001r.
Auto zostało sprowadzone z Niemiec więc z naszymi "drogami się dopiero zapoznaje.
Jeżdżę nim dopiero od niedawna ale już mogę stwierdzić, że jest to wygodne auto i świetnie się go prowadzi. Jestem bardzo zadowolony z automatycznej skrzyni, ponieważ gdy się ustawi na "D" to skrzynia i tak dopasowuje przełożenia i charakterystykę pracy do stylu jazdy w danej chwili.
Kolor samochodu to według książki : cosmosschwarz metallic
wersja: exclusivpaket
Wyposażenie samochodu jest dosyć bogate:
ABS
DSCIII
RDC - czujniki ciśnienia w oponach
PDC - czujniki parkowania
6 x airbag + kurtyny boczne
automatyczny nivomat
webasto z dwoma czasami programowania + aktywacja z pilota
przewietrzanie z dwoma czasami programowania
relingi dachowe
hak
xenony z spryskiwaczami
halogeny
lusterka el. regulowane, podgrzewane i el. składane
dysze spryskiwaczy podgrzewane
klapa bagażnika el. otwierana/zamykana z pilota lub przycisku na klapie
roleta bagażnika
czarna skórzana tapicerka
przednie fotele el. regulowane, podgrzewane, z funkcją masażu
pamięć dla ustawień siedzenia, kierownicy i lusterek dla 3ch kierowców
dwustrefowy klimatronic
duża navi + tv
wielofunkcyjna podgrzewana kierownica, el. regulowana, podnosząca się po wyłączeniu stacyjki
intensywne mycie szyb i reflektorów
10 głośników + oryginalny subwoofer + zmieniarka na 6cd
servotronic
podwójne szyby
el. szyberdach
możliwość zaprogramowania otwierania bram do posesji, drzwi do garażu itp
el. szyby + blokada przed otwarciem przez pasażerów
rolety przeciwsłoneczne na szybach w tylnych drzwiach
lusterka samościemniające się
otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka
No i oczywiście fotki:
Szukając e39 rozglądałem się tylko za kombi. Owszem wersja w sedanie też mi się podoba, ale sedany uważam za niezbyt praktyczne samochody. Do sedana już tyle się nie da zapakować, a już nie wspominając o czymś z większymi gabarytami. Jak sprzedawałem swój poprzedni samochód - też był w kombi - to dostawałem mnóstwo telefonów z propozycją zamiany na sedana
Co do automata to już się do tego przyzwyczaiłem, choć początki były trudne - pozostały wpojone odruchy czyli szukanie sprzęgła, ręka już lądowała na biegach żeby zredukować itp. Ale teraz jak już się rozjeździłem to jazda jest bardzo wygodna i przyjemna, a tym bardziej z tą skrzynią która zmienia biegi tak jak potrzebuję a nie tak jak np ma mój wujek z mercedesie E-klasa ( biegi zmieniają się w ściśle ustalonym zakresie obrotów i EB)
Co do przyciemnionych szyb to takie już były jak kupiłem. Nie wiem czy będę przyciemniał szyby od pasażerów. Wiem że wyglądałoby to o niebo lepiej ale z tyłu są te rolety przeciwsłoneczne na szyby i myślę że one wystarczą.
Co do automata to już się do tego przyzwyczaiłem, choć początki były trudne - pozostały wpojone odruchy czyli szukanie sprzęgła, ręka już lądowała na biegach żeby zredukować itp. Ale teraz jak już się rozjeździłem to jazda jest bardzo wygodna i przyjemna, a tym bardziej z tą skrzynią która zmienia biegi tak jak potrzebuję a nie tak jak np ma mój wujek z mercedesie E-klasa ( biegi zmieniają się w ściśle ustalonym zakresie obrotów i EB)
Co do przyciemnionych szyb to takie już były jak kupiłem. Nie wiem czy będę przyciemniał szyby od pasażerów. Wiem że wyglądałoby to o niebo lepiej ale z tyłu są te rolety przeciwsłoneczne na szyby i myślę że one wystarczą.