BeleX pisze:Adio pisze:Niewiem czy może też to być spowodowane brakiem KATALIZATORA
masz pojedynczego vanosa wiec katalizator srednio...chociaz moze miec to wplyw na dogrzewanie pierwszej sondy lambda
podepnij inpe i zobacz jak sie zachowuje w czasie jazdy sonda i sklad mieszanki
skoro to zalezne od temp to na moje oko trzeba zerknac na:
zacinajacy sie silownik od vanosa ( tloczek )
problem z sondami lambda ktore sie nie dogrzewaja - napisz co masz zamiast kata w ukladzie
problem z przeplywka ( odepnij ja i zobacz czy cos sie zmienilo )
skasuj adaptacje w inpie i zobacz czy to cos dalo
- Nie posiadam INPY :s lecz to sprawdzę w najbliższym czasie.
- Jeżeli chodzi ci o tłoczek z Vanosa to ten taki zawór z przodu na głowicy mam rozumieć? Jest wymieniony na sprawny bo poprzedni niestety ale paścierze przy odkręcaniu go ukręcili kable
- Po odpięciu przepływki problem nie znika
- Po odpięciu akumulatora problem nie znika
- Jeszcze jest jakiś jeden reset całego komputera ale podobno jest to ryzykowne?
- Po odpięciu czujnika wałka silnik pracuje nadal odzywają się jedynie wtryski
- Po odpieciu czujnika wału normalnie w świecie nie pali
- W ogole po zagrzaniu silnika i przełączeniu w ten smieszny tryb auto ma ciężko z odpaleniem
- Auto po dogrzaniu czyli nie otrzymaniu wkazanej temperatury odpala okej
- Czy czujniki temperatury też mogą takie głupoty robić czy nie bardzo ?
Nie chce też tym autem jezdzić bo po przełączeniu w ten stan kalectwa silnik cholernie kuleje , a zbyt wiele wsadziłem do niego żeby znów coś walnęło a nie jestem pewny czy ma optymalne smarowanie czy na temperature silnika to też nie wpływa bo silnik nie dostaje obrotów więc temperatury może i go dławi.
Jeszcze właśnie jest jedna obiekcja bo po przełączeniu w ten tryb włącza się po jakimś czasie wentylator klimy tak jakby chciał pomagać schłodzić ten silnik.