[E46] 330d M57 2001 rok
[E46] 330d M57 2001 rok
Witam wszystkich,mam problem z moim BMW,mianowicie zaczęło się od wymiany pompy progowej bo stara umarła, wymieniłem na nową i spokój,za jakiś czas autko zgasło, wywalił błąd niskiego ciśnienia, wymieniłem zawór ciśnienia na pompie cr,i był spokój, minęło jakiś czas i jadę spokojnie a tu kontrolka DDE i auto zgasło,po ponownym uruchomieniu wszystko wróciło do normy,ale problem z czasem narastał,teraz jest tak że jak jadę spokojnie to samochód zachowuję się dobrze,jak tylko mocniej dodam gazu,to samochód wchodzi w tryb awaryjny,czasami potrafi nawet zgasnąć,po ponownym rozruchu problem znika aż do dodania gazu,i tak w koło,po podłączeniu kompa takie błędy 4496 rail pressure plausibility a tutaj test z przelewów, https://youtu.be/ha8NLqVxZWY
darek2341, ja miałem podobny objaw, przy normalnej jeździe nic się nie działo, a przy wciśnięciu do oporu 4 i 5 bieg wywalało kontrolkę DDE. Winne okazały się lejące wtryski, także regeneracja Cię czeka (ok. 350,00zł/szt.). Po regeneracji jak ręką odjął
PS. Chyba nawet mam to opisane w temacie z moim E46
PS. Chyba nawet mam to opisane w temacie z moim E46
kurde, to było tak dawno w dodatku to poprzedni mechanik wysyłał do regeneracji, z którym już nie mam i nie chcę mieć kontaktu, bo była spina na odchodne (ale to akurat nie był temat wtrysków, inna naprawa) Regeneracje robiłem chyba 3 lata temu o ile mnie pamięć nie myli i płaciłem na 100% 350zł/szt.