[E34] m20b25 Problem na LPG
[E34] m20b25 Problem na LPG
Witam...
Mój problem jest taki :
LPG zwykłe na parowniku i z centralką
Czasami jak silnik pracuje na LPG zaczyna przerwyać tak jak by nie palił na garnek jeden może 2 ja to przynajmniej tak odczuwam... rzuca silnikiem na biegu jałowym gdy dodaje gazu to trzepie autem i ledwo sie zbiera az nagle objaw poprostu znika... i tak bywa różnie raz na dzien czasami 10 razy na dzien... nie mam pojecia co jest.. zmieniłem kable... kopułke i palec. juz nie wiem co to moze byc... czasami pomaga jak wrzuce na benzyne i potrzymam go chwile na odcince.. a czasami musi samo przejść..
Co to może byc? juz mnie to wkurza ostro...
Mój problem jest taki :
LPG zwykłe na parowniku i z centralką
Czasami jak silnik pracuje na LPG zaczyna przerwyać tak jak by nie palił na garnek jeden może 2 ja to przynajmniej tak odczuwam... rzuca silnikiem na biegu jałowym gdy dodaje gazu to trzepie autem i ledwo sie zbiera az nagle objaw poprostu znika... i tak bywa różnie raz na dzien czasami 10 razy na dzien... nie mam pojecia co jest.. zmieniłem kable... kopułke i palec. juz nie wiem co to moze byc... czasami pomaga jak wrzuce na benzyne i potrzymam go chwile na odcince.. a czasami musi samo przejść..
Co to może byc? juz mnie to wkurza ostro...
filtr od gazu masz na parowniku, szukaj takiej okrągłej pokrywki przykręcanej śrubkami ale wcześniej musisz zakręcić zawór na butli żeby ci gaz nie leciał jak będziesz filtr wymieniał. filtr dostaniesz u gazowników, cenowo 15-30zł zależy od gazownika niektórzy są spoko i sami Ci wymienią w cenie filterka i masz spokój. a filtr powietrza w jakim stanie masz ? na benzynie normalnie chodzi?
Renowacja Felg - prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
FelgenGarage Facebook
Podjedź tam gdzie Ci pisałem.Chłopaki sami jeżdżą BMW także bez najmniejszego problemu sobie poradzą, tu masz nr telefonu do nich 512-448-906,zadzwoń zanim pojedziesz bo nigdy nie mają czasu, możesz się powołać na taxi e38 z Sosnowca.Ja już na sekwencji od nich przejechałem 50tyś km bez najmniejszego problemu.Jest to ulica Sadowa, napewno kojarzysz gdzie.zinman pisze:podjade do tego gazownika... filtr powietrza jest okik... na benzynie chodzi ok... czasami nie trzyma obrotów... co do filtra gazu to wątpie by to było to bo zmieniali mi parownik na nowy wiec filtr tez chyba nowy jest... dodam ze przed zmiana i po zmianie takie same objawy sa...