[E34] m20b25 Problem na LPG

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Egipt

[E34] m20b25 Problem na LPG

Post autor: Egipt »

Witam...

Mój problem jest taki :

LPG zwykłe na parowniku i z centralką

Czasami jak silnik pracuje na LPG zaczyna przerwyać tak jak by nie palił na garnek jeden może 2 ja to przynajmniej tak odczuwam... rzuca silnikiem na biegu jałowym gdy dodaje gazu to trzepie autem i ledwo sie zbiera az nagle objaw poprostu znika... i tak bywa różnie raz na dzien czasami 10 razy na dzien... nie mam pojecia co jest.. zmieniłem kable... kopułke i palec. juz nie wiem co to moze byc... czasami pomaga jak wrzuce na benzyne i potrzymam go chwile na odcince.. a czasami musi samo przejść..

Co to może byc? juz mnie to wkurza ostro... :(
Swobi

Post autor: Swobi »

a nie jest tak przypadkiem tylko wtedy jak auto masz zimne?Kiedy ostatnio wymieniałeś filtry od gazu? Jak stan płynu chłodzącego?
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

poprostu wywal ten daremny gaz i daj jeszcze silnikowi pożyć lub poprostu załóż sekwencje i masz spokój!
Pablo

Post autor: Pablo »

Swobi pisze:Kiedy ostatnio wymieniałeś filtry od gazu?
Dokładnie bardzo mozliwe ze to bedzie przyczyna
Egipt

gdzie znajdują sie filtry??

Gazu nie wywale bo przy mojej jeździe pali 20 LPG wiec na benzyne to raczej nie wyrobie
Swobi

zinman pisze:gdzie znajdują sie filtry??
jedź do DG za "Kaczora" jak stary urząd celny tam jest najlepszy gazownik jakiego znam.
zinman pisze:Gazu nie wywale bo przy mojej jeździe pali 20 LPG wiec na benzyne to raczej nie wyrobie
człowieku to mi V8 tyle gazu nie pali!!
Awatar użytkownika
luzi
Małopiszący

Post autor: luzi »

filtr od gazu masz na parowniku, szukaj takiej okrągłej pokrywki przykręcanej śrubkami ;) ale wcześniej musisz zakręcić zawór na butli żeby ci gaz nie leciał jak będziesz filtr wymieniał. filtr dostaniesz u gazowników, cenowo 15-30zł zależy od gazownika niektórzy są spoko i sami Ci wymienią w cenie filterka i masz spokój. a filtr powietrza w jakim stanie masz ? na benzynie normalnie chodzi?
Renowacja Felg - prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
Egipt

podjade do tego gazownika... filtr powietrza jest okik... na benzynie chodzi ok... czasami nie trzyma obrotów... co do filtra gazu to wątpie by to było to bo zmieniali mi parownik na nowy wiec filtr tez chyba nowy jest... dodam ze przed zmiana i po zmianie takie same objawy sa...
Swobi

zinman pisze:podjade do tego gazownika... filtr powietrza jest okik... na benzynie chodzi ok... czasami nie trzyma obrotów... co do filtra gazu to wątpie by to było to bo zmieniali mi parownik na nowy wiec filtr tez chyba nowy jest... dodam ze przed zmiana i po zmianie takie same objawy sa...
Podjedź tam gdzie Ci pisałem.Chłopaki sami jeżdżą BMW także bez najmniejszego problemu sobie poradzą, tu masz nr telefonu do nich 512-448-906,zadzwoń zanim pojedziesz bo nigdy nie mają czasu, możesz się powołać na taxi e38 z Sosnowca.Ja już na sekwencji od nich przejechałem 50tyś km bez najmniejszego problemu.Jest to ulica Sadowa, napewno kojarzysz gdzie.
ODPOWIEDZ