Witam,
Mam poważny problem z moją is-ką . Kupiłem ją niedawno i okazało się że odcina mi przy 4500 obr. Byłem na badaniu komputerowym i pokazjuje błąd czujnika wałka rozrządu kod 16 oraz przepływomierz kod 41. Wymieniałem już czujniki wałka i wału korbowego to nic nie pomogło dalej mam te odciecie. Przepływomierz jest ok klapa sie w nim nie zamyka jak są te 4500 obr. Proszę o porade co mam zrobić w takiej sytuacji. Mam już dość wydawania kasy w czujniki mam już 3 niepotrzebne. Z góry dzięki za jakieś info. (moje v-max to 140km hehe). :oops:
[E36] Odcięcie zapłonu przy 4500 tyś!!!
Witam, To dlaczego wywala mi takie błędy na kompie przepływomierz i czujnik? Można jakoś tą pompe sprawdzić albo zregenerować?
Dodam jeszcze że mam instalacje gazową na sekwencji, ktora cały czas przełącza się na paliwo i nie można jeździć na gazie. Gazownik mi ją sprawdził i powiedział że wina leży w tych obrotach. ECU od gazu nie dostale sygnałów jakie silnik ma obroty i dlatego szfankuje. Więc mam podwójny problem. (Instalacja gazowa to BRC Sequent)
Dodam jeszcze że mam instalacje gazową na sekwencji, ktora cały czas przełącza się na paliwo i nie można jeździć na gazie. Gazownik mi ją sprawdził i powiedział że wina leży w tych obrotach. ECU od gazu nie dostale sygnałów jakie silnik ma obroty i dlatego szfankuje. Więc mam podwójny problem. (Instalacja gazowa to BRC Sequent)
Witam. Długo sie nie odzywałem na temat mojej IS. Teraz dowiedziałem sie co jest nie tak. Wyszło na to że mam spalony sterownik silnika. Na czujniku wałka nie ma 5V i na sensorze prędkości tak samo. Komputer nie podaje na piny tych czujników 5 i dlatego pokazuje błąd. Mam też pytanie. Czy komp z 318 lub 318i będzie pasował do mojej 318is? Są jakieś różnice między nimi? (numery są takie same). Dzieki jak co