[e36] Juz czas na pozegnanie?
[e36] Juz czas na pozegnanie?
Witam, mam takie dwa problemy z moim e36 ..mocowania tylnej belki ktorej bede robil po raz 3 cale szczescie te ktore juz zrobilem trzyma sie ok i druga sprawa to te dziury w progach na lewarek dzis zmienialem kola dzwigam auto patrze i te dziury gdzie wchodzi ten lewarek dzwigaja sie razem z lewarkiem, odczepily sie od karoserii ;/ w sumie mozna zmieniac kola lewarkiem od spodu auta no ale tak czy siak nie powinno sie chyba cos takiego stac ..co o tym sadzicie mial ktos taki przypadek, oplaca sie jeszcze trzymac ten samochod bo nie wiem juz co o tym myslec niby mechanicznie chodzi jest wszystko ok ale blacharka wyglada coraz gorzej:| do tego jeszcze od pewnego czasu tak jakby na dole kielicha mam dziure widac ta plastikowa oslone nadkola dziura ta ma srednice 3/4cm ;/
Jak coś dobrze zrobisz to swoje wytrzyma ja np jestem z moja tak związany że nie oddam jej rdzy podstawa to nie ignorować małych korozji dbać na bieżąco a bedzie dobrze
Arkusz blachy spawarka szlifierka konserwacja i wytrzyma
Po za tym jak kupisz nastepne E36 to też musisz liczyc sie z tym ze coś w niej z blacharka trzeba bedzie zrobić
Niestety te auta gnija przeważnie w tych miejscach gdzie były bite
Arkusz blachy spawarka szlifierka konserwacja i wytrzyma
Po za tym jak kupisz nastepne E36 to też musisz liczyc sie z tym ze coś w niej z blacharka trzeba bedzie zrobić
Niestety te auta gnija przeważnie w tych miejscach gdzie były bite
Ostatnio zmieniony 2011-07-30, 16:06 przez Didik, łącznie zmieniany 1 raz.
E to tym sie nie przejmuj tam chyba coś było w każdej e36 bo robiłem taka i też dziura byla w mojej jest tak samo jak sie tym przejmujesz to ja zaspawaj
[url=http://-lines.ru/][img]http://-lines.ru/rez/ab213120.gif[/img][/url]
Zestaw wahaczy BMW E39 + gałki kierownicze
Master Sport 420zł
Zestaw wahaczy BMW E46 + tuleje + gałki kierownicze
Master Sport 550zł
Master Sport 420zł
Master Sport 550zł
Powiem Ci szczerze że jak masz możliwosci to sam sobie to zrob
Bo jak trafisz na zły warsztat to po poł roku Ci dichtung zejdzie z tego i daremna robota.
Do blacharki musisz mieć zaufany warsztat bo na poczatku bedzie to wygladało dobrze ale to takie wrazenie tylko z gory pod lakierem lub barankiem jednak najwazniejsze jest to jak blacha jest przygotowana przed położeniem dichtungu lub baranku
Bo jak trafisz na zły warsztat to po poł roku Ci dichtung zejdzie z tego i daremna robota.
Do blacharki musisz mieć zaufany warsztat bo na poczatku bedzie to wygladało dobrze ale to takie wrazenie tylko z gory pod lakierem lub barankiem jednak najwazniejsze jest to jak blacha jest przygotowana przed położeniem dichtungu lub baranku
[url=http://-lines.ru/][img]http://-lines.ru/rez/ab213120.gif[/img][/url]
Master Sport 420zł
Master Sport 550zł
Master Sport 420zł
Master Sport 550zł
W moim e36 tez tak sie dzialo z progami. To normalne jak sie o nie nie dba. Koszmar to nie jest. Znajomy blacharz zrobil mi te progi za 500 zl za sztuke. Potem to wszystko zakonserwowalem i byl git. dodam ze jak masz zdrowe progi to warto do nichwlac najpierw jakas farbe. Potem jak wyschnieto zakonserwowac bolem do profili zamknietych. A otwory na lewarek to co jakis czas spryskiwalem plynnym smarem i korozja ich nie mogla ruszycjuz potem
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Jesli masz mozliwosc wez sie za to Sam lakiernicy czesto robia to wiadomo jak ;/
My z kolega w mojej wstawialismy nowe progi koszt jednego wyszla mnie 150 zl +material, wiertelko do zgrzewow nalozyc nowe i troszke pospawac w miejscach zgrzewow:)
Potem wiadomo szpachelka konserwacja itd.
Troszke pracy przy tym jest ale satysfakcja gwarantowana.
U mnie same wstawienie pospawanie i zakonserwowanie progow zajelo okolo 2msc, ale robilem to po godzinach w pracy ;/
Pozdrawiam jak cos to moge pomoc.
My z kolega w mojej wstawialismy nowe progi koszt jednego wyszla mnie 150 zl +material, wiertelko do zgrzewow nalozyc nowe i troszke pospawac w miejscach zgrzewow:)
Potem wiadomo szpachelka konserwacja itd.
Troszke pracy przy tym jest ale satysfakcja gwarantowana.
U mnie same wstawienie pospawanie i zakonserwowanie progow zajelo okolo 2msc, ale robilem to po godzinach w pracy ;/
Pozdrawiam jak cos to moge pomoc.
"Keep your friends close, but keep your enemies closer."