[e39]3.0d silnik chodzi jak traktor

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
balrog
Małopiszący

[e39]3.0d silnik chodzi jak traktor

Post autor: balrog »

Witam mam problem ze swoim polifowym m57b30 automat mianowicie strasznie głosno chodzi w zakresie obrotow 1800-3000.w samochodzie nie idzie rozmawiac normalnie trzeba glos podniesc dosc znacznie.auto w inipie nie pokazuje błędów w live data turbina ładuje dobrze.Na wolnych obrotach coz w dodatku hałasuje.Jakby pukanie o metal gdzies w okolicy tyłu silnika od spodu.zauwazylem że poduszki sa od silnika do wurzucnia ale czy one by generowały taki hałas podacz jazdy w zakresie tych obrotów?czy juz turbo pada jak auto nie puscza dymu podczas przyspieszenia oraz przyspiesza i nie jest mułem?Korekcje wtrysków na ciepłym silniku mam taką

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e1e ... 67b8d.html

jedyny bład to egr control ale zaslepiłem go na chwile i nic sie nie zmieniło

tutaj filmik z jazdy.na słuchawkach w miare dobrze słychac że cos tam nie halo

https://www.youtube.com/watch?v=Seg6S61 ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Ciapek540
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Ciapek540 »

Co jest przyczyną głośnej pracy nie wiem, ale korekta wtrysków nie świadczy o tym w jakim one są stanie. Żeby sprawdzić stan wtryskiwacza trzeba go wyciągnąć i podpiąć do specjalnej maszyny, tylko wtedy dowiemy się w jakim stanie jest wtryskiwacz w 100%tach
^^
adibas
Zaawansowany forumowicz

Post autor: adibas »

Dołącze swoje pytanie dot. poduszek silnika m57, czy dmuchając przez przewód podcisniena podłaczonego do poduszki powietrze musi uciekac przez poduszkę ? moja nie wyglada na zerwaną ale nie "trzyma cisnienia"
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

adibas pisze:moja nie wyglada na zerwaną ale nie "trzyma cisnienia"
do wymiany ,poduszki muszą byc szczelne ,nic nie może syczeć ,cieknąć itp
Obrazek
adibas
Zaawansowany forumowicz

Post autor: adibas »

Długo te Ruville nie wytrzymaly... 1.5 roku
ODPOWIEDZ