Swiatla wsteczne e32
Swiatla wsteczne e32
Witam mam mianowity problem podczas jazdy caly czas swieca mi sie swiatla od biegu wstecznego nie mam pojecia dlaczego, czy ktos z was spotkal sie z owym problemem i gdzie szukac przyczyny czyzby czujnik. Z gory dziekuje za odpowiedz
Kaper pisze:właśnie...LuQ pisze:wcześniej problem też występował?
Prawdopodobnie padł czujnik biegu wstecznego, albo poprostu masz zwarcie w instalacji...
Kaper gdyby padł czujnik to by się światła nie świeciły podczas wbijania biegu wstecznego...
Raczej to przebicie na kablu...
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach
mylisz się... może wystąpić taki problem gdy jest uszkodzony czujnik. Sam nie miałem takiego problemu ale byli tacy co mieli ten sam problem i okazywało się że to czujnik... Najlepiej wyciąg czujnik (odepnij kabelki) i jeśli zgaśnie wsteczny to na 100% czujnikDzidek pisze:Kaper gdyby padł czujnik to by się światła nie świeciły podczas wbijania biegu wstecznego
Kaper pisze:mylisz się... może wystąpić taki problem gdy jest uszkodzony czujnik. Sam nie miałem takiego problemu ale byli tacy co mieli ten sam problem i okazywało się że to czujnik... Najlepiej wyciąg czujnik (odepnij kabelki) i jeśli zgaśnie wsteczny to na 100% czujnikDzidek pisze:Kaper gdyby padł czujnik to by się światła nie świeciły podczas wbijania biegu wstecznego
No ja zaś miałem w poprzednim samochodzie ze sie nie zaswiecały Moze w BMW jest ciut inaczej Ucze sie jeszcze tego samochodu
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
kolorowo czy nie, ludzie potrafią przyjeżdżać z niby poważna awaria, bo to niby nie tak kolorowo a okazuje się że to pierdoła.
Przykład: Przyjeżdża klient że ma zepsute światła mijania, uważa że to jakiś przekaźnik, przełącznik bóg wie co. Po wymianie obydwu żarówek jeździ do dziś.
Powód spalenia obydwu? Obie były stare w momencie przepalenia jednej poszło obciążenie na drugą i trach. (chodzi o ten moment)
Wracając do tematu... trzeba sprawdzić wszystko, czujnik, połączenia
Manual czy automat?
Jak masz automata to możesz czujnika nigdy w życiu nie znaleźć
Nie wiem jak jest dokładnie w tym bmw, ale światła cofania sterowane są często za pomocą modułu w automatach
Przykład: Przyjeżdża klient że ma zepsute światła mijania, uważa że to jakiś przekaźnik, przełącznik bóg wie co. Po wymianie obydwu żarówek jeździ do dziś.
Powód spalenia obydwu? Obie były stare w momencie przepalenia jednej poszło obciążenie na drugą i trach. (chodzi o ten moment)
Wracając do tematu... trzeba sprawdzić wszystko, czujnik, połączenia
Manual czy automat?
Jak masz automata to możesz czujnika nigdy w życiu nie znaleźć
Nie wiem jak jest dokładnie w tym bmw, ale światła cofania sterowane są często za pomocą modułu w automatach
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734