Witam wszystkich.
Mam taki problem: moja "trójka" posiada "HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM", mam 10 głośników, po 3 w przednich drzwiach, po jednym w tylnych i 2 są zamontowane w półce z tyłu. Z tym, że tylne głośniki nie są podłączone, wiszą z nich kable luzem. Poprzedni właściciel miał zamontowane jakieś wzmacniacze w bagażniku i gdy je wyciągał to na szybko uciął kable i teraz wiszą. Chciałem je podłączyć, tylko pytanie gdzie i do czego...? Szukałem w okolicach tylnej kanapy, spodziewając się, że gdzieś znajdę ucięte kable - fabrycznie przecież musiały być gdzieś podłączone. Mam radio Alpine, gdy kupiłem auto już nie było fabrycznego radia BMW BUSINESS. Do czego podłączyć owe głośniki...?
[E46] Podłączenie tylnych głośników
Dostałem się pod kanapę i są tam wiązki kabli, które lecą progami z obu stron ale niestety nie ma tam żadnego wolnego kabla, który byłby ucięty albo coś podobnego Wszystkie wiązki są dobrze poskręcane, nigdzie nie ma żadnego luźnego kabla Zastanawiam się, czy może kable nie zostały ucięte pod samą półką zaraz przy głośnikach i tam gdzieś zostały, a te które zwisają teraz z głośników były po prostu dorobione
Musi być coś pokombinowane
Wątpię żeby były puszczone górą...
Jak położysz kanapę to zobaczysz plastikowe spinki trzymające półkę (chyba 4szt)
wydrzyj je (tylko z wyczuciem, zeby ich nie pokancerować za bardzo, długość ok.2cm tzw.jodełka)
ściągnij półkę i zobacz pod nią gdzie biegną kable z głośników...
Wątpię żeby były puszczone górą...
Jak położysz kanapę to zobaczysz plastikowe spinki trzymające półkę (chyba 4szt)
wydrzyj je (tylko z wyczuciem, zeby ich nie pokancerować za bardzo, długość ok.2cm tzw.jodełka)
ściągnij półkę i zobacz pod nią gdzie biegną kable z głośników...
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)