[E36 Cabrio 318i] HOFEK

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Jezeli miales kierunek to co ona robila z Twojej prawej strony??
Ps: na obszarze zab.mozna wyprzedzac w pl z prawej;)
Obrazek
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

M E R O pisze:Ps: na obszarze zab.mozna wyprzedzac w pl z prawej;)
dokładnie, a co za tym idzie wychodzi na to że Ty jej zajechałeś droge, tylko pytanie do kąd ona jechała skoro tam jest zakaz wjazdu, mogła jedynie chcieć wjechać na myjnie (wyścig o miejsce na myjni??)
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

M E R O pisze:Jezeli miales kierunek to co ona robila z Twojej prawej strony??
pod warunkiem ze sa dwa pasy ruchu w jednym kierunku :)
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Hofek
Małopiszący

Post autor: Hofek »

PRIMO pisze:
M E R O pisze:Jezeli miales kierunek to co ona robila z Twojej prawej strony??
pod warunkiem ze sa dwa pasy ruchu w jednym kierunku :)
nie ma pasów jechała spory kawałek za ma wrzuciłem kierunek i leciałem szerszym łukiem do myjni, a ona jadąc za mną pojechała węższym łukiem zjeżdżając mi drogę tylko dziwne było to że jechała w kierunku zakazu i to twardo, a po uderzeniu stała przodem do stacji xd policja była, więc powinni mieć protokół z tego dnia, tylko powiedziała im że się przyznaję i spiszemy oświadczenie i się panowie zwinęli. Powiedzieli że nie ma sensu żeby przyjeżdżała drogówka bo dostaniemy po mandacie i zabulimy za lawety ;]
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

jak napisaliście oświadczenie to nie może se tak zmieniać zdania bo ma takie widzimisię... Ewidentnie wina baby - nie mogła Cię nie widzieć i to jeszcze zwłaszcza, że sygnalizowałeś skręt w prawo
Obrazek
Hofek
Małopiszący

dziś napisałem odwalanie i sporządziłem opis zdarzenia, bo rysunek tego do końca nie przedstawia:

Kierując pojazdem Bmw wjeżdżając drogą na teren stacji Shell włączyłem kierunkowskaz w prawo kierując sie w stronę myjni po czym podczas wykonywania manewru pojazd Renualt nie zachował ostrożności i zaczął mnie wyprzedzać bez kierunkowskazu z prawej strony zajeżdżając mi drogę kierując się na drogę jedno kierunkową o przeciwnym kierunku ruchu oznaczoną znakiem zakazu B-2. Sprawca po całym zdarzeniu zaczął się tłumaczyć że kierował się na myjnie, chodź nie sygnalizował skrętu o czym poinformował nas przypadkowy świadek kolizji który widział całe zdarzenie czekając na miejsce w myjni. Tłumaczenia sprawcy wydawały się nie racjonalne gdyż auto jechało zupełnie w innym kierunku w stronę znaku B-2.
Hofek
Małopiszący

mały zestaw:
Obrazek

plus koła zimowe aluminiowe z E39 z oponami 205/65/15 Et20 profil trochę przy wysoki ale za to jest komfortowo i gwint w dupsko nie dostanie. Wszystkie regulacje na maksa, a koła jak widać są praktycznie na równo z nadkolami.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

jakby ktoś chciał szczebelki z M pakietu od zderzaka z wersji z klima to chętnie wymienię się na te zaślepione bo razi mnie trochę ten prześwit.
Awatar użytkownika
ManiekCSL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: ManiekCSL »

Hofek, bo powinieneś mieć osłonę pod chłodnicę, która jest chyba w 1/100 e36 :p

Ja sobie ostatnio taką sprezentowałem bo też cierpiałem na ten prześwit ;)
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

jak tam Hofek, sprawa z wypadkiem bo śledzę temat i nie widzę zakończenia:) Ja osobiście NIGDY ale to NIGDY już nie zgodzę się na żadne oświadczenia ani "dogadywania" już tak raz mialem z niebieską e36 babka wyjechała mi z drogi jakieś polnej... niby sprawa oczywista niepotrzebna interwencja policji uznaliśmy że oświadczenie wystarczy bo wina ewidentna pani która jechała drugim pojazdem, moim plusem było tylko to że pani przyznała się do winy i nie zmieniła zdania, ale z ubezpieczalnią musiałem 2 miesiące walczyć jak do tego doszło. Więc nigdy już nie dam się namówić na jakiekolwiek oświadczenia tylko policja i koniec.

Czekam z niecierpliwością jak sprawa potoczy się dalej
Hofek
Małopiszący

ManiekCSL pisze:Hofek, bo powinieneś mieć osłonę pod chłodnicę, która jest chyba w 1/100 e36 :p

Ja sobie ostatnio taką sprezentowałem bo też cierpiałem na ten prześwit ;)
no brakuje bo się połamała przy stłuczce :cry: a na razie się spłukałem trochę wsadzając M pakiet, atrapę po lifcie itp. Bo walczę z ubezpieczalnią w piątek zawiozłem odwołanie. Ale ogółem ja powinnam mieć te zaślepione szczebelki chyba zresztą nie wiem w której wersji były zaślepione a w której nie ;) ogółem auto będzie sprzedane na wiosnę jak się kupiec nie rozmyśli ;)

dziś jest cacy pogada możę umyję furę i pstryknę jakieś foto w setupie zimowym ;)
mrcin86

Post autor: mrcin86 »

Hofek pisze:Ale ogółem ja powinnam mieć te zaślepione szczebelki chyba zresztą nie wiem w której wersji były zaślepione a w której nie
A mnie doszły słuchy, że tylko i wyłącznie compacty miały zaślepione szczebelki.
ODPOWIEDZ