pytanie odnosnie kleju i błam piszcie o kleju ale nie o niesbiekich migdałach
Bonaterm do klejenia nieszczesnego materialu ktory nabyłam osobiście w Bytomiu

i klej Boneterm A-z ktory to sprzedawca twierdzil ze na 100% ten bo ten drugi jest do klejenia pistoletem no ale tak tata moj czyta i wlos dęba staje jak czytamy sposób uzycia
"Klej BONATERM® A-1 powinien być używany wówczas, jeżeli posiada temperaturę nie niższą jak 15oC.Materiały
klejone powinny również mieć temperaturę co najmniej 15oC. Klej przed użyciem należy wymieszać.
Materiały klejone należy uprzednio zszorstkować papierem ściernym, a następnie dokładnie oczyścić z pyłu. Klej
nanosić równomiernie na obie łączone powierzchnie pędzlem o krótkim twardym włosiu. Na materiały chłonne klej
nanosić dwukrotnie w odstępie około 20 min. Po około 20min. od naniesienia ostatniej warstwy kleju materiały
spodowe aktywować termicznie w około 70oC przez 2-4 min. Klejone elementy połączyć i sprasować pod ciśnieniem
0,3-0,5 MPa w czasie 10-15 sek."
WTF??
Zastosowanie twierdzi, ze jest ok do samochodówki
"Zastosowanie:
Klej BONATERM® A-1 jest przeznaczony przede wszystkim dla przemysłu obuwniczego do łączenia skór
naturalnych i niektórych syntetycznych ze spodami z gumy tuniskóru, styrogumu, a także do zaciągania cholewek na
podpodeszwy z wtórnej skóry, teksonu, bontexu itp. materiałów. Klej BONATERM® A-1 może być również
stosowany w przemyśle meblowym, samochodowym i budownictwie do klejenia drewna, tworzyw sztucznych,
sklejki, gumy, korka, twardego PCV, metalu. Nie nadaje się do klejenia styropianu, polipropylenu, polietylenu i
miękkiego PCV."
Bo był jeszcze ten [html]
http://gamm.net.pl/bonatermas1kg-p-645.html[/html] ale facet mowil, ze on tylko do pistoletu i nie wiem czy oddac wymienic czy kleic tym co mam A-1.
If I lay here If I just lay here Would you lay with me and just forget the world?