[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew
Tak wiem ze zinger mawhucrew pisze:A i tu się mylisz;-) na lotnisku to były zmodzone s32! Kolega zinger ma w turasie s32 tez..
No to widoczni mi się coś przewidziałoGłodek pisze:Dokładnie Węgrzol był na s32 na złocie
Właśnie, też tak myśle ze qp jest odrobinę szersze od turka a nie chce zbytnio rolować nadkoli... Tak wygląda S32 od E38 w turku...PRIMO pisze:coupe ma minimalnie szersze nadkola z tyłu niż touring, musiałbym opone 215/40 założyć na 9 cali i negatyw zrobić i powinno sie zmiescić
p.s Kuba kiedy moge wpaść przymierzyć S32 ?
a tutaj cały jego temat
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach
Na razie sedan sobie na nich odpoczywa w garażu.. nie ruszam go bo chyba zachorował Ale po Niedzieli myślę ,że przejdę na zimowe ogumienie wiec jak co to zapraszamPRIMO pisze:coupe ma minimalnie szersze nadkola z tyłu niż touring, musiałbym opone 215/40 założyć na 9 cali i negatyw zrobić i powinno sie zmiescić
p.s Kuba kiedy moge wpaść przymierzyć S32 ?
Miałem do niego numer ale za nic się nie mogę teraz go doszukać Jedynie na PW ...Dzidek pisze:Tak wiem ze zinger ma
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
no przydał by się jakiś spot. Jak ogarnę auto to możemy coś zorganizowaćzinger pisze:Trzeba jakiegoś spota zrobić to zobaczysz, albo wpadaj na przymiarkę
Hej
Zima za pasem , więc nie czekając długo zaopatrzyłem się w stalowe 17' i jakieś zimowe opony ( choć auto zimować będzie w garażu to może być zmuszone na wyprawę do lakiernika itp ). Felgi sam sobie odrestaurowałem na odpowiadający mi kolor
Będąc pewny ,że dla auta czasu nie będzie zbyt wiele od razu założyłem zimówki dla świętego spokoju:
Zaopatrzyłem się także w niemalże idealne soczeweczki Są prawie jak nowe i przydadzą się na przeglądy A druga sprawa ,że mam zamiar przez zimę yellowy oddać do regenaracji , więc korzyść podwójna Z tyłu widać jeszcze poprzednie lampki z ringami które już się sprzedały ( będę tęsknił )
Wszedłem też w posiadanie takie rarytasu..
.. z którym aktualnie nie wiem co zrobić ( jakby ktoś chciał odrobinę odróżnić swoją bawarkę od tłumu to mogę je odsprzedać )
Tak samo ma się sprawa z częscią chrom pakietu ( głośniki, przycisk ręcznego i ramki na przyciski ) .
Z mega rarytasów to nie mogąc się obronić przed zakupem wszedłem w posiadanie ori BMW indianapolisa ( Beckera ). Aktualnie to radyjko zastąpiło BMW Traffic Pro który jakiś czas temu zawitało na pokładzie. Oba radia są M.E.G.A do starszej bawarki ! Sam nie mogę się zdecydować które zostawić na stałe więc oba są na sprzedaż. Które zostanie to to zostanie
Była także zmiana oleju i filtrów ( zdjęcie na dowód )
Na zamontowanie czekają także ori zestaw zapalniczek w tylne drzwi ( instalacja elektryczna już czeka gotowa ) :
Aby wykorzystać potenciał radyjek zamontowałem antene GPS oraz fabryczne gniazdo AUX ( chyba z e90.. )
Aby w końcu pozbyć się jedynego elementu zakłócającego mi wygląd wnętrza zakupiłem w ASO oryginalny przycisk do obsługi instalacji gazowej ... Tak , tak kochani ! Oryginalny!
Były sobie kiedyś BMW fabrycznie wyposażone w instalację CNG . Dla niedowiarków polecam sobie w google wpisać : e36 316g compakt lub e34 518g
Ponieważ w przycisku brakuje diody sygnalizującej aktywacje/jazdę na gazie to postanowiłem wykorzystać diodę alarmu do tego celu ( i tak mi przeszkadzała ponieważ radio posiada już migające oczko )
Tu film jak to częściowo działa :
https://www.youtube.com/watch?v=CJJzE62Hcs8
i w ten sposób nareszcie wszystkie sloty w półeczce zostały zapełnione
Aby nie było za różowo to padł mi czujnik położenia wału ( wymieniony na meyle )
I już niby wszystko wróciło do normy.. ale długo nie czekając auto przestało w ogóle gadać Wstępna diagnoza to spalony EWS. I tak autko od ponad tygodnia moknie na dworze przed domem teściów a DME od piątku jest w rękach Darex-a w celu usuniecia EWS-u , przesunięcia odcinki oraz większej możliwości adaptacji silnika dla przyszłych , zwiększających moc modyfikacji
To tyle na dziś Panie i Panowie.. Pozdrawiam Was serdecznie Ja ! Czyli Kuba Pozdro
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Tak, wiem który. Koleś robi taki custom i sprzedaje na olx - też się nad nim zastanawiałem ale jednak wybrałem ori.. Choć ten custom to świetna sprawaKOWAL pisze:guziczek GAS fajny ;D sam posiadam taki obslugujacy gaz lecz z napisem LPG
Sprawa się w końcu wyjaśniła. Trwało to trochę za długo na ale lepiej niż wcale. Okazało się ,że oprócz ews-a spaliło mi się DME. Nie widzę na razie różnicy między starym a nowym softem oprócz tego ,że przepustnica na wydechu jest teraz cały czas otwarta.. ale aktualnie autko poszło do mechanika na regenere Vanosa i uszczelnienie wycieków. Może będzie coś czuć po regeneracji VanosaJak sie lata na nowym sofcie?
Hej fani i fanki motoryzacji tylnonapędowej Witam was po dłuuugiej przerwie i zapraszam do zobaczenia co udało się pomodzić
Jakiś czas temu zaopatrzyłem się w przycisk hi fi i jak się okazało nie wiele się da z niego uzyskać bez ori wzamka harman kardon - w takowy się zaopatrzyłem i teraz nareszcie wszystkie dodatkowe przyciski spełniają swoją funkcje:
Jakiś czas temu wleciał także nowy aku:
Ponieważ posiadam gniazdo aux zaopatrzyłem się w ori uchwyt na telefon. Po odpowiedniej modyfikacji uchwyt ten trzyma mojego smartfona z którego poprzez aux puszczam sobie ulubione kawałki ( nie mam zdjęcia jak to działa ale zrobię je dla was )
Od dawna brakowało mi jeszcze podświetlanej gałki - nie byłby to problem gdyby podobała by mi się taka gałka w pełnej skórze.. Niestety uparłem się na rzadką wersje gałki podświetlanej w półskórze i nareszcie jest Cieszy tym bardziej ,że stan idealny i jeszcze pasująca kolorem do tunelu:
Słonko zaświeciło i od razu zaczęło się instalowanie
Wymieniłem także uchwyt pokręteł od natężenia oświetlenia i regulacji wysokości świateł bo.. no właśnie , znajdzcie różnice :
Ponieważ postanowiłem ,że muszę oddać yellowy do polerowania to na jakiś czas wpadły classy lampki:
... no i to z grubsza tylko tyle do dnia dzisiejszego .. ale czekaj, czekaj, było co jeszcze ..
Zakupiłem praktycznie nowe opony, na przód 205/40 a na tył 225/35 , nankangi , tyle ,że jak widać różne modele:
oponki miały być na s32 ale... s32 już nie ma ... cdn
Słychać różnicę w dzwięku ,kostki pasują do tego HKwhucrew pisze:Jakiś czas temu zaopatrzyłem się w przycisk hi fi i jak się okazało nie wiele się da z niego uzyskać bez ori wzamka harman kardon - w takowy się zaopatrzyłem i teraz nareszcie wszystkie dodatkowe przyciski spełniają swoją funkcje:
Pasuje idealnie pod tunelwhucrew pisze:Od dawna brakowało mi jeszcze podświetlanej gałki - nie byłby to problem gdyby podobała by mi się taka gałka w pełnej skórze.. Niestety uparłem się na rzadką wersje gałki podświetlanej w półskórze i nareszcie jest Cieszy tym bardziej ,że stan idealny i jeszcze pasująca kolorem do tunelu:
Hm cóż to będziewhucrew pisze:oponki miały być na s32 ale... s32 już nie ma ... cdn