[E34] 5er by TomekRybnik
Oho, pierwsza awaria od chyba 3 lat się przydarzyła
Uciekł płyn z wysprzęglika i stracił się biegi, na szczęście diagnoza przyszła z internetu a naprawione było raz dwa, ale zaskoczenie że coś się popsuło było ogromne haha
W ciągu tych kilku lat co posiadam ten egzemplarz w sumie awarie banalne.
oprócz wysprzęglika to było tylko:
- zalany komputer który się następnie spalił
- uszczelka pod pokrywe zaworów
- 2x pompa paliwa która zaciągneła syf
a tak to jeżdzone i nie psujące w kółko
Uciekł płyn z wysprzęglika i stracił się biegi, na szczęście diagnoza przyszła z internetu a naprawione było raz dwa, ale zaskoczenie że coś się popsuło było ogromne haha
W ciągu tych kilku lat co posiadam ten egzemplarz w sumie awarie banalne.
oprócz wysprzęglika to było tylko:
- zalany komputer który się następnie spalił
- uszczelka pod pokrywe zaworów
- 2x pompa paliwa która zaciągneła syf
a tak to jeżdzone i nie psujące w kółko
- Daro Siem-ce
- Zaawansowany forumowicz
Miałem okazje ustawić sie do kilku szybkich strzałów , dzięki
Autko z daleka prezentuje sie mega zajebiście , kilka poprawek i bedzie miodzio .
Odrazu Krakowa nie zbudowali
Autko z daleka prezentuje sie mega zajebiście , kilka poprawek i bedzie miodzio .
Odrazu Krakowa nie zbudowali
Ostatnio zmieniony 2017-04-01, 19:58 przez Daro Siem-ce, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Małopiszący
Witam wszystkich! Jakis czas temu zostałem nowym właścicielem tej pięknej bawarki. Ilość prac i inwestycji ktorych dokonal Bartek jest ogromna. Chlopak ma zapał i pojecie o tym co robi, mam nadzieje że to jeszcze nie koniec jego przygody z BMW i bedzie można go spotkac na zlotach z nowym projektem. Przypadkiem znajomy pokazał mi tem temat który jest kawałkiem historii tej BM'ki , po konsultacji z Ewenementem (poprzednim właścicielem) postanowiłem ,że bede kontynuował te historie. Nie mogę obiecać ,że będzie to tak owocne jak inwestycje i prace Bartka ale zobaczymy jak sie to wszystko ułoży. Na ten moment autko jest idealne , wiele osób powiedziało ze jest zrobione z głową i nie przesadzone. Ktoś pisał ze za wysoko siedzi , to od razu mówię że są nikłe szanse na to że pojdzie niżej ponieważ nie lubie zbytnio gleby ,a dla mnie jest w sam raz. W najblizszym czasie w planach jest :
#SWAP na m50b25 vanos - silnik po ogolnym remoncie i osprzęt juz jest, poczekamy tylko na czas i pewniejsza pogode.
#zalozenie dystansów na tyl myślę ze 20mm wejdzie spokojnie.
#Zastanawiam sie nad przyciemnieniem tylnych szyb
Natomiast na przyszły rok w planach jest:
#ponowne malowanie auta , niestety lakier posiada pęcherzyki powietrza nie ma mozliwosci spolerowania. Kolor zostanie ten ktory jest czyli alpinweiss II.
#oddanie felg do renowacji
#oraz renowacja kanapy oraz foteli.
Zobaczymy co czas pokaże. Pozdrawiam.
#SWAP na m50b25 vanos - silnik po ogolnym remoncie i osprzęt juz jest, poczekamy tylko na czas i pewniejsza pogode.
#zalozenie dystansów na tyl myślę ze 20mm wejdzie spokojnie.
#Zastanawiam sie nad przyciemnieniem tylnych szyb
Natomiast na przyszły rok w planach jest:
#ponowne malowanie auta , niestety lakier posiada pęcherzyki powietrza nie ma mozliwosci spolerowania. Kolor zostanie ten ktory jest czyli alpinweiss II.
#oddanie felg do renowacji
#oraz renowacja kanapy oraz foteli.
Zobaczymy co czas pokaże. Pozdrawiam.
-
- Małopiszący
Witam! Z racji tego ,że pogoda na kilka dni dopisała postanowiłem troszke pobawić sie z piątka. Na ten moment są to raczej drobnostki którymi sie zajmuję no ale niestety nie mam zbytnio miejsca i czasu na jakieś konkretne sprawy jak np. SWAP. Ale na szczescie wszystko wskazuje na to ze w maju miejsce sie znajdzie , czas ? Zobaczymy.
# Do wymiany poszedl szyber , poprzedni niestety już nie działał mechanizm mial uszkodzony ślimak który go otwierał. Po demontażu sufitu okazało się, że odpływy są popękane i sufit przemakał. Od razu zdecydowalem się na wymiane calego szybra na elektryczny. [/img]
[/img]
#Uszczelki wewnetrzne drzwi także wołały o pomste do nieba troszke sie skończyły i nie spełniały juz swojej funkcji. Na szczęście na stanie miałem kilka dlatego też zostały wymienione.
#Wymieniony został także cały sufit ze wzgledu na to ze stary byl już troszkę przemokniety przez nieszczelne odpływy.
Niestety nowy jest troszkę obrudzony , dlatego pytanie ... może ktos juz to czyścił jakaś metodą na "sucho"? Żeby material sie nie odkleil ?
# Do wymiany poszedl szyber , poprzedni niestety już nie działał mechanizm mial uszkodzony ślimak który go otwierał. Po demontażu sufitu okazało się, że odpływy są popękane i sufit przemakał. Od razu zdecydowalem się na wymiane calego szybra na elektryczny. [/img]
[/img]
#Uszczelki wewnetrzne drzwi także wołały o pomste do nieba troszke sie skończyły i nie spełniały juz swojej funkcji. Na szczęście na stanie miałem kilka dlatego też zostały wymienione.
#Wymieniony został także cały sufit ze wzgledu na to ze stary byl już troszkę przemokniety przez nieszczelne odpływy.
Niestety nowy jest troszkę obrudzony , dlatego pytanie ... może ktos juz to czyścił jakaś metodą na "sucho"? Żeby material sie nie odkleil ?
Ostatnio zmieniony 2017-06-26, 17:17 przez TomekRybnik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
Coś sie dzieje .... troche długo mnie tu nie było. Prace ruszyły , biała dostała pakiet shadow line razem ze swiatłami black hella...
To tak z wizualnej strony .... najwazniejsze dla mnie zmieniło sie pod maska. Silnik m50b25vanos po remoncie , na to siadł jeszcze nowy vanos!! Z góry chcę podziekowac Krzyśkowi za pomoc I fachowe porady. Bez Ciebie ten motor by nie miał ducha... Dzieki Krzysio! Do tego wymieniona pompa paliwa ...
To tak na tyle , o drobnostkach pisał nie bede ... w dalszych planach I to dość pilnie jest przednie zawieszenie ... niestety Tatechnix .... skonczyl sie
To tak z wizualnej strony .... najwazniejsze dla mnie zmieniło sie pod maska. Silnik m50b25vanos po remoncie , na to siadł jeszcze nowy vanos!! Z góry chcę podziekowac Krzyśkowi za pomoc I fachowe porady. Bez Ciebie ten motor by nie miał ducha... Dzieki Krzysio! Do tego wymieniona pompa paliwa ...
To tak na tyle , o drobnostkach pisał nie bede ... w dalszych planach I to dość pilnie jest przednie zawieszenie ... niestety Tatechnix .... skonczyl sie
-
- Małopiszący