[E36] coupe by Zychu.

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Najlepsze dla poprawy hamowania jest usuniecie ABSu. Przeowdy w stalowym oplocie nic nie daja przy normalnej jezdzie, ale po paru hamowaniach 250-100 bardzo sie przydaja :)
Laduj hamulce z e46 i bedziesz zadowolony.
Albo te co ja mam:
http://allegro.pl/zaciski-bmw-e34-e36-e ... 06202.html
Gosc ma w dobrej cenie tarcze do tego.

Ktos tu pisal o tarczach Zimmerman Sport. Mam takie i nie zauwazylem zeby sie krzywily. Hamuja bardzo dobrze, ale w polaczeniu z ori klockami Textar mocno pyla.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Zychu. »

w końcu sie zmotywowałem, umyłem auto i strzeliłem pare fociszy na szybko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie wiem co zrobić na przodzie bo jest kolorowo, wywalić kierunki, czy może żółtki z długich?, zanim karzecie mi wymienić gałke, kupić plaster miodu w zderzak i zaślepke do tyłu wszystko, jest tylko czasu nie ma załozyć :bmw:
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Moim zdaniem wywal żółte długie wstaw dymione kierunki i będzie git:) bo teraz choinka :p albo pomarańczki i żółtki out
szczepciu
Zaawansowany forumowicz

Post autor: szczepciu »

j.w chociaz musze przyznac ze dosyć orygnalnie wygląda na żywo :) wczoraj widziałem bryczke pod fitness gym-em i jakiś czas temu miałem okazje tankować na orlenie, obok stałeś i prowadziłeś jakieś konwersacje z niebieskimi :P doczepili sie do lamp??
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

jeszcze jakaś 2rurka i to na co nie masz czasu :razz: ja bym wywalił żółtki z długich a pomarańcze zostawił :wink:
Obrazek
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

zółtki out !! i bedzie pięknie :)
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

szczepciu pisze:j.w chociaz musze przyznac ze dosyć orygnalnie wygląda na żywo :) wczoraj widziałem bryczke pod fitness gym-em i jakiś czas temu miałem okazje tankować na orlenie, obok stałeś i prowadziłeś jakieś konwersacje z niebieskimi :P doczepili sie do lamp??
No mieszkam na przeciwko w bloku fitness, to czesto tam stoi :razz: , a niebiescy doczepili sie do tablic US :mad: i musiałem zmieniać na ori
Awatar użytkownika
Dzidek
Maniak forumowy

Post autor: Dzidek »

A ja powiem tylko tyle ze to zupełnie inny samochód :)
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach :D
PINIU
Zaawansowany forumowicz

Post autor: PINIU »

te kierunki srednio pasują
bo kazdy facet z widlami to posejdon
Awatar użytkownika
ManiekCSL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: ManiekCSL »

Tylko Zychu pamiętaj jeszcze o tyle... przekładka hamulca tylko z przodu da Ci tylę, że przód już będzie sobie blokował a tył jeszcze dość swobodnie kręcił.

Po prostu będzie bardzo dobrze, ale może być cycuś malina jak dołożysz tył ;)

Musisz zachować proporcje

Dużo osób uważa, że tył jest nie istotny

Ale chyba fajnie jak w zakręcie depnie się hamulec i całe auto czuć że hamuje a nie tylko przód wypierdziela nam w stronę krzaczorów ;) (chodzi mi tu o podkreślenie istoty sprawy, nie zważając o sens takiego manewru) ;)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

zawias w swojej E39 528i ma te tarcze mikody czy jak one sie tam zwia i sobie bardzo chwali
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Teściu też je miał i był zadowolony
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Autko fajne. Te "żółte" mody mi nie paszą. Felga fajna ale z tyłu jest coś nie tak.. To nie jest kpl czyli tył nie ma 8,5 cala i et50? Przez to wygląda to kiepsko.. Albo dystans albo znajdz sobie szersze na tył.. In my opinion :wink: Wtedy z oponą 225/35 wygląda szeeeeroko a jezdzi w zakrętach jak przyspawana. A masz zawias M i dobrze jest to wykorzystaś :roll:

Obrazek

Ale ogólnie fajnie. Będę śledził :wink:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

Zawias to gwint już, a nie m, a co do dystansu na tył wleci na stówke, czekam na cieplejsze dni bo chce ogarnąć nadkola bo trochę tam parchów, wtedy od razu będę rollował i dystans, Wiem Maniek że jak przód to i tył, zbieram siano i będę ładował hamulec :razz:
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

Niewiem czy wiesz , ale w E36 po przekladce hamlców z 330 e46 minimalna felga to 17 cali :) ale mysle ze warto :)

EDIT :
Widziałem wczoraj na turystycznej :) autko zaczepia na ulicy wygladem :) 17 cali na zime ? nie lepiej mniejsza felga i wiecej gumy jak jest taka mozliwosc ?? Wyrzuc te żółtki i uzupełnij przedni zderzak !
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ