[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew
Czemu? Miałeś kiedyś wyrąbany łącznik wału? On nie amortyzuje ,podobnie jest z poliuretanem, ma mniejszą możiwość amortyzacji i zmiana biegów jest ostra, trudno uniknąć szarpnięcia/łupnięcia a to wpływa na cały układ napędowy, mocowania wózka itp. Łącznik wału z poli ma sens jak wszystko od skrzyni idąc w tył jest też w poli plus wzmocnione sprzęgło a i tak obrywać będzie skrzynia..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
hehe a poco jest sprzeglo? co innego jakbys mial spieka mylisz sie nic nie cierpi ! poprostu ma duuuuuuuuuuuzo wieksza wytrzymalosc ! od ori to tak jak montujesz pozostale elementy polurietanu w zawiasie
serio wiem co mowie
i nigdy w zyciu nie kupie tego mitu co powiedziales
Pozdrawiam
robie w dosyc duzym warsztacie co sa przygotowane auta do sportu tak wiec takie klamory z polurietaniu to jest PODSTAWA ! ! ! 

meeega zglebione 

Ja tylko dodam od siebie ,żę miałem 320 w poliuretanie (tylko zawias bez układu przeniesienia napedu) , był to zawias M i na kole r18 , były rozpory też i auto prowadziło się cuuudo ale komfort był na minus.. (a było to poli te miękkie na drogi)
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Zima nie odpuszcza..
Pogoda nie rozpieszcza ale na dzień 19.03.13 wygląda to tak:
Człowiek ma już dość tego zimna, śniegu, deszczu, wiatru .. nic nie idzie przez to sobie porobić przy Beacie..
Ale ważne to się nie poddawać:

Sprężyny leżały już rok i się doczekały:

I wygląda to teraz z przodu mniej więcej tak:

P.S znów wielkie dzięki dla szwagra Michała i Panów Brejza i Biały
A że miałem szczęście złapać gumę:

Tu na kole od Michała (215/45 r17)
Przy okazji rozebrałem schowek z nadzieją ,że znajdę filtr kabinow
i zrobię coś z niedolegającą klapą schowka
I tu porażka x2..

Ale to nie koniec - pełen chęci i dobrych zamiarów zabrałem się za wymiane tego:

I okazało się ,że bez zdjęcia wydechu itp się nie obejdzie co przerosło moje mozliwości czasowe i warsztatowe więc auto musi trafić znów do mechanika. Porażka x3
albo nawet x4 licząc złapaną gumę..
Przy okaji niech już mechanik wymieni też to:

Aby poprawić sobie humor zakupiłem też olej. Na próbę wleję tego Totala 5w-40. Przekonała mnie jego rekomendacja BMW LL i LL98

W przypływie zimowej depresji i długich przemyśleń zafundowałem sobie:

Mam zamiar włożyć to na dniach byle by tylko świeciło ale jest to początek prac zarezerwowanych na kolejną zimę pt. tempomat i radio z kiery
I tu muszę bardzo podziękować koledze Mrcin86 za wszelkie info w tym temacie. Dzięki Marcin
Plany na nadchodzący tydzień:
Jutro - wreszcie wpadną sprężyny tylne -40 (wczoraj je odebrałem z malowania proszkowego jutro dodam zdjęcia co i jak) i jazda na geometrię.
W najbliższych dniach wymiana przewodów hamulcowych, łącznika wału, wypychanie tylnych nadkoli, wymiana oleju, instalacja grzanych foteli - Jak Bozia da czas, zdrowie i pieniądze.
Na dziś tyle. Koniec odbioru
Pozdro Wszystkim 
Człowiek ma już dość tego zimna, śniegu, deszczu, wiatru .. nic nie idzie przez to sobie porobić przy Beacie..

Ale ważne to się nie poddawać:

Sprężyny leżały już rok i się doczekały:

I wygląda to teraz z przodu mniej więcej tak:

P.S znów wielkie dzięki dla szwagra Michała i Panów Brejza i Biały
A że miałem szczęście złapać gumę:

Tu na kole od Michała (215/45 r17)
Przy okazji rozebrałem schowek z nadzieją ,że znajdę filtr kabinow

Ale to nie koniec - pełen chęci i dobrych zamiarów zabrałem się za wymiane tego:

I okazało się ,że bez zdjęcia wydechu itp się nie obejdzie co przerosło moje mozliwości czasowe i warsztatowe więc auto musi trafić znów do mechanika. Porażka x3

Przy okaji niech już mechanik wymieni też to:

Aby poprawić sobie humor zakupiłem też olej. Na próbę wleję tego Totala 5w-40. Przekonała mnie jego rekomendacja BMW LL i LL98

W przypływie zimowej depresji i długich przemyśleń zafundowałem sobie:

Mam zamiar włożyć to na dniach byle by tylko świeciło ale jest to początek prac zarezerwowanych na kolejną zimę pt. tempomat i radio z kiery
I tu muszę bardzo podziękować koledze Mrcin86 za wszelkie info w tym temacie. Dzięki Marcin

Plany na nadchodzący tydzień:
Jutro - wreszcie wpadną sprężyny tylne -40 (wczoraj je odebrałem z malowania proszkowego jutro dodam zdjęcia co i jak) i jazda na geometrię.
W najbliższych dniach wymiana przewodów hamulcowych, łącznika wału, wypychanie tylnych nadkoli, wymiana oleju, instalacja grzanych foteli - Jak Bozia da czas, zdrowie i pieniądze.
Na dziś tyle. Koniec odbioru

czekaj dam ci link co cie na kieruje bo tlumaczenie moze nija wyjsc 
http://www.bmw-klub.pl//viewtopic.php?t=11803
Pozdrawiam

http://www.bmw-klub.pl//viewtopic.php?t=11803
Pozdrawiam

meeega zglebione