[E36] Moje E36
- tommybiker6
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
[E36] Moje E36
Chciałem Wam przedstawic moje BMW E36 320i w które włożyłem dosyc duzo pracy.
Zaczęło się od tego:
Zakup samochodu i przyjazd z Nowego Sącza do Bielska Białej
Auto wymagało sporego wkładu pracy i serca aby przywrócić go do "stanu urzywalnośći"
Rdza, urwane zaczepy, "wieśniackie" dodatki.. to wszystko niestety bardzo psuło jego wygląd....
Poprzedni właściciel zaniedbał samochód ale ja postanowiłem przywrócić mu dawny blask.
Wiec jak zaplanowałem tak zrobiłem.
Na pierwszy ogien poszedł akumulator, poniewaz stary błagał o pomste do nieba... pózniej było z górki: nowa kierownica, zderzak z , progi , dokładka (dyfuzor) tylnego zderzaka, nowy tłumnik, znaczki , nowe lampy przednie, halogeny... Ale to napewno nie koniec. Juz w planach mam montaz sportowego kolektora wydechowego (TA TEHNIX) i chip tuningu. Z pod maski zgniknie napewno filtr stożkowy (załozony przez poprzednika), chce załozyc z powrotem oryginalny filtr. Dzisiaj zakupiłem nowe "fajki" swiec (oryginalne BOSCH). Palnuje również założyc nowe felgi 17 lub 16, coż na wzór AC Schnitzer (5 ramienna gwiazda), pomalowac cały samochód, fotele z + czarna skóra z alcantarą, tylne lampy typu "Red White" dymione. Byc moze coś z czasem wpadnie mi nowego do głowy:)
Tak wiec planów jest wiele, teraz tylko dbać, zbierac kase i kontynuowac projekt.
Zaczęło się od tego:
Zakup samochodu i przyjazd z Nowego Sącza do Bielska Białej
Auto wymagało sporego wkładu pracy i serca aby przywrócić go do "stanu urzywalnośći"
Rdza, urwane zaczepy, "wieśniackie" dodatki.. to wszystko niestety bardzo psuło jego wygląd....
Poprzedni właściciel zaniedbał samochód ale ja postanowiłem przywrócić mu dawny blask.
Wiec jak zaplanowałem tak zrobiłem.
Na pierwszy ogien poszedł akumulator, poniewaz stary błagał o pomste do nieba... pózniej było z górki: nowa kierownica, zderzak z , progi , dokładka (dyfuzor) tylnego zderzaka, nowy tłumnik, znaczki , nowe lampy przednie, halogeny... Ale to napewno nie koniec. Juz w planach mam montaz sportowego kolektora wydechowego (TA TEHNIX) i chip tuningu. Z pod maski zgniknie napewno filtr stożkowy (załozony przez poprzednika), chce załozyc z powrotem oryginalny filtr. Dzisiaj zakupiłem nowe "fajki" swiec (oryginalne BOSCH). Palnuje również założyc nowe felgi 17 lub 16, coż na wzór AC Schnitzer (5 ramienna gwiazda), pomalowac cały samochód, fotele z + czarna skóra z alcantarą, tylne lampy typu "Red White" dymione. Byc moze coś z czasem wpadnie mi nowego do głowy:)
Tak wiec planów jest wiele, teraz tylko dbać, zbierac kase i kontynuowac projekt.
Ostatnio zmieniony 2010-12-28, 18:34 przez tommybiker6, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamciooo
Podoba mi się idziesz w dobrym kierunku oby tak dalej
Kierunki przednie pasowało by zmienić ale nie na cleary tylko dymione lub białe najlepiej jakieś depo itp...
Puszkę filtra mam idealną jak coś ale to na pw.
Podoba mi się
Kierunki przednie pasowało by zmienić ale nie na cleary tylko dymione lub białe najlepiej jakieś depo itp...
Puszkę filtra mam idealną jak coś ale to na pw.
Podoba mi się
e36 318i-->E36 320i-->E36 318is-->E34 520i-->E36 318is-->E39 520i-->E36 323i-->E39 528i-->E38 730iA-->E38 728i-->e39 528i-->e36 328iC-->e38 740i-->E60 530D-->F11 520d...
- tommybiker6
- Kontakt:
Dzięki za dobre słowa, widze że moja robota nie poszła na marne Wiedziałem ze sie do tych kierunków przyczepicie Ale z nimi to było tak, że dostałem je wraz z nowymi lampami ale zbytnio nie chciałem ich montowac, miałem zostawic sobie białe, ale te z kolei były strasznie zniszczone. Przypasowałem te i stwierdziłem że "nie są aż takie złe". No i sobie są. W przyszłym miesiącu planuje znowu cos Becie zakupic, może i znajda sie w tym kierunkowskazy. Teraz dla mnie priorytetem jest zrobic filtr powietrza. Jest jeszcze jedna rzecz która mnie irytuje w tym samochodzie. Szyba od kierowcy, opuszczem ja na dół (elektyczna) i ona albo sie zacina albo "wpada" w strone lusterka.. Kupiłem juz nowe "spinki", załozyłem i dalej lypa. Moze mechanizm jest krzywy Zauwazłyłem ze jedno ramie (prawe) napewno, wyprostowałem i wiele to nie dało. Czasem ta szyba wogóle nie wchodzi w prowadnice, chyba brakuje tam takiej gumy którą baaardzo cięzko włożyć... No ale cóż jak sie pomecze to wiecej przyjemności bede miał jak bedzie działać
BMW E36 320i Mauritiusblau Metallic
- wojteks86
bardzo fajnie autko sie prezentuje
u mnie dalo sie wyprostowac ale mozliwe ze u ciebie material sie zmeczyl to bedziesz potrzebowal wymienic
mialem dokladnie to samo, to ze szyba wypada to znaczy ze albo za slabo wyprostowales ramie albo ponownie sie wyginatommybiker6 pisze:Szyba od kierowcy, opuszczem ja na dół (elektyczna) i ona albo sie zacina albo "wpada" w strone lusterka.. Kupiłem juz nowe "spinki", załozyłem i dalej lypa. Moze mechanizm jest krzywy Zauwazłyłem ze jedno ramie (prawe) napewno, wyprostowałem i wiele to nie dało. Czasem ta szyba wogóle nie wchodzi w prowadnice, chyba brakuje tam takiej gumy którą baaardzo cięzko włożyć... :
u mnie dalo sie wyprostowac ale mozliwe ze u ciebie material sie zmeczyl to bedziesz potrzebowal wymienic
- tommybiker6
- Kontakt:
- tommybiker6
- Kontakt:
ale ten korek do gazu to sobie daj do wlewu benzyny bo jest tragedia
ja załozyłem tą nową dokładke zderzaka tylnego a w tej starej był wmontowany wlew gazu, i dlatego narazie tak "wisi". I nie wiem czy bedzie sie dało go dac we wlew paliwa bo jak mi to ogladał kolo który zakłada gaz to powiedział ze nie bardzo i trzeba bedzie dac z boku w zderzak albo coś
BMW E36 320i Mauritiusblau Metallic