[E36] Moje E36

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
tommybiker6
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

[E36] Moje E36

Post autor: tommybiker6 »

Chciałem Wam przedstawic moje BMW E36 320i w które włożyłem dosyc duzo pracy.

Zaczęło się od tego:
Obrazek

Zakup samochodu i przyjazd z Nowego Sącza do Bielska Białej

Obrazek

Auto wymagało sporego wkładu pracy i serca aby przywrócić go do "stanu urzywalnośći"

Rdza, urwane zaczepy, "wieśniackie" dodatki.. to wszystko niestety bardzo psuło jego wygląd....

Obrazek

Poprzedni właściciel zaniedbał samochód ale ja postanowiłem przywrócić mu dawny blask.

Wiec jak zaplanowałem tak zrobiłem.

Na pierwszy ogien poszedł akumulator, poniewaz stary błagał o pomste do nieba... pózniej było z górki: nowa kierownica, zderzak z :m: , progi :m: , dokładka (dyfuzor) tylnego zderzaka, nowy tłumnik, znaczki :bmw: , nowe lampy przednie, halogeny... Ale to napewno nie koniec. Juz w planach mam montaz sportowego kolektora wydechowego (TA TEHNIX) i chip tuningu. Z pod maski zgniknie napewno filtr stożkowy (załozony przez poprzednika), chce załozyc z powrotem oryginalny filtr. Dzisiaj zakupiłem nowe "fajki" swiec (oryginalne BOSCH). Palnuje również założyc nowe felgi 17 lub 16, coż na wzór AC Schnitzer (5 ramienna gwiazda), pomalowac cały samochód, fotele z :m: + czarna skóra z alcantarą, tylne lampy typu "Red White" dymione. Byc moze coś z czasem wpadnie mi nowego do głowy:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak wiec planów jest wiele, teraz tylko dbać, zbierac kase i kontynuowac projekt.
Ostatnio zmieniony 2010-12-28, 18:34 przez tommybiker6, łącznie zmieniany 1 raz.
zbyszko
Małopiszący

Post autor: zbyszko »

Auto wkoncu trafilo do osoby ktora wie co z nim zrobic :wink: pierwsze zmiany na duzy plus jesli uda ci sie zralizowac wszystkie plany bedzie malyna :mrgreen:
Awatar użytkownika
djmario
Site Admin
Kontakt:

Post autor: djmario »

chwała Ci za to kolego, mam nadzieje że doprowadzisz do końca swoj projekt, bo naprawde jest co robić,choć już wyglada zdecydowanie lepiej :bmw: :bmw: :bmw: , ale... te kierunki z przodu nie widzą mi sie jakos :wink:
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Obrazek
Obrazek
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany :P
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Kawał dobrej roboty z Twojej strony. Naprawdę gratuluję wytrwałości, widać że auto trafiło w odpowiednie ręce ;) Ale te kierunki z przodu bardziej pasowały by dymione
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamciooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kamciooo »

Podoba mi się idziesz w dobrym kierunku oby tak dalej ;)
Kierunki przednie pasowało by zmienić ale nie na cleary tylko dymione lub białe najlepiej jakieś depo itp...
Puszkę filtra mam idealną jak coś ale to na pw.
Podoba mi się :bmw:
e36 318i-->E36 320i-->E36 318is-->E34 520i-->E36 318is-->E39 520i-->E36 323i-->E39 528i-->E38 730iA-->E38 728i-->e39 528i-->e36 328iC-->e38 740i-->E60 530D-->F11 520d...
Rafael
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rafael »

nooo ladenie uzbroiles ja w m pakiecik z tym ze blenda nie pasuje tutaj :???:
jeszcze przyczepilbym sie do kierunkow ale jest naprawde duuzo lepiej
jeszcze dobre kolo i bedzie ladnie :smile:
Matt87
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Matt87 »

zmiany na duzy plus, odwiesniaczyles bummera ;p choc te kierunki to bym zmienil jeszcze :) mam rozumiec ze z tylu dokladka m3?
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

tak jak przedmówcy ... kierunki niebardzo ... ale cala reszta ok dobry kierunek i dobrze ze chcesz doprowadzac auto do super stanu
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

Przygoda pisze:tak jak przedmówcy ... kierunki niebardzo ... ale cala reszta ok dobry kierunek i dobrze ze chcesz doprowadzac auto do stanu
dokładnie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
tommybiker6
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Dzięki za dobre słowa, widze że moja robota nie poszła na marne :mrgreen: Wiedziałem ze sie do tych kierunków przyczepicie :oops: Ale z nimi to było tak, że dostałem je wraz z nowymi lampami ale zbytnio nie chciałem ich montowac, miałem zostawic sobie białe, ale te z kolei były strasznie zniszczone. Przypasowałem te i stwierdziłem że "nie są aż takie złe". No i sobie są. W przyszłym miesiącu planuje znowu cos Becie zakupic, może i znajda sie w tym kierunkowskazy. Teraz dla mnie priorytetem jest zrobic filtr powietrza. Jest jeszcze jedna rzecz która mnie irytuje w tym samochodzie. Szyba od kierowcy, opuszczem ja na dół (elektyczna) i ona albo sie zacina albo "wpada" w strone lusterka.. Kupiłem juz nowe "spinki", załozyłem i dalej lypa. Moze mechanizm jest krzywy :???: Zauwazłyłem ze jedno ramie (prawe) napewno, wyprostowałem i wiele to nie dało. Czasem ta szyba wogóle nie wchodzi w prowadnice, chyba brakuje tam takiej gumy którą baaardzo cięzko włożyć... No ale cóż jak sie pomecze to wiecej przyjemności bede miał jak bedzie działać :twisted:
BMW E36 320i Mauritiusblau Metallic
Awatar użytkownika
wojteks86
Zaawansowany forumowicz

Post autor: wojteks86 »

bardzo fajnie autko sie prezentuje :)

tommybiker6 pisze:Szyba od kierowcy, opuszczem ja na dół (elektyczna) i ona albo sie zacina albo "wpada" w strone lusterka.. Kupiłem juz nowe "spinki", załozyłem i dalej lypa. Moze mechanizm jest krzywy :???: Zauwazłyłem ze jedno ramie (prawe) napewno, wyprostowałem i wiele to nie dało. Czasem ta szyba wogóle nie wchodzi w prowadnice, chyba brakuje tam takiej gumy którą baaardzo cięzko włożyć... :
mialem dokladnie to samo, to ze szyba wypada to znaczy ze albo za slabo wyprostowales ramie albo ponownie sie wygina
u mnie dalo sie wyprostowac ale mozliwe ze u ciebie material sie zmeczyl to bedziesz potrzebowal wymienic
Awatar użytkownika
tommybiker6
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Moim zdaniem właśnie juz się zmęczył... bo próbowałem prostować, kombinować i efektu zero. Trudno, kupie nowy (tzn. używany :razz: )
ace
Zaawansowany forumowicz

Post autor: ace »

ładniutka wywal kierunki i blende z tylnej szyby, nerka czarna by tu pasowała a i napisz czy z tyłu wymieniałeś samą dokładkę jeśli tak daj jakieś dokładniejsze foto może być pw
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

ale ten korek do gazu to sobie daj do wlewu benzyny bo jest tragedia :zdziwko:
Awatar użytkownika
tommybiker6
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

ale ten korek do gazu to sobie daj do wlewu benzyny bo jest tragedia

ja załozyłem tą nową dokładke zderzaka tylnego a w tej starej był wmontowany wlew gazu, i dlatego narazie tak "wisi". I nie wiem czy bedzie sie dało go dac we wlew paliwa bo jak mi to ogladał kolo który zakłada gaz to powiedział ze nie bardzo i trzeba bedzie dac z boku w zderzak albo coś :neutral:
ODPOWIEDZ