[E82] 120d by Dante182

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Post autor: Kleszcz »

Dante182, ic pasował bez żadnego problemu? Dorabiałeś, przerabiałeś coś, czy wszystko w komplecie było?
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Dante182 »

Kleszcz, wszystko jest custom. To nie jest dedykowany IC. Zreszta z dedykowanych to P&P pasuje chyba tylko Wagnera...

Tak świeci zza krateczki :P
Obrazek
Obrazek
zinger
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zinger »

No ładnie, ładnie :D Chyba przy następnym podejściu mój turas już nie da rady nadążyć :D
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

ja bym go prysnoł w czerń :D taki cicho ciemny by był :) :twisted:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Dante182
Zaawansowany forumowicz

zinger, przyjedziesz wtedy japońcem i pozamiatane :D

PRIMO, bedzie czarny bo za bardzo sie wyróżnia :P Pod maska tez bedzie wszystko jak ori czyli czarne rury :) Ale poki co nie chce mi sie zdejmowac zderzaka... Jak przyjdzie czas na zmiane gratow to chyba dopiero wtedy :P
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Mała aktualizacja :)

Wpadł mały serwis. Głownie filtry i olej. Tym razem wlany Millers XF 5w30 C3. Wcześniej nie mialem styczności z ta marka, ale jestem zadowolony :) Kultura pracy lepsza, zrobione prawie 1000km i nie zrobił się czarny. Jest dobrze :P Wyleciala wkladka pipercrossa bo sie dziwnie wybrzuszyla ;/ Ubytków w samej gąbce nie było.
Przed zlaniem starego oleju zaaplikowałem płukanke Xado Vita Flush, ktora stosowalem tez przy poprzedniej wymianie. Moze dlatego nowy olej sie tak szybko nie brudzi :P

Obrazek

Już jakiś czas czujniki parkowania odmowiły posłuszeństwa... W końcu znalazłem troche czasu i rozebralem część bagażnika, żeby dostać się do modułu. Po otwarciu taki widok... Podobno standard?
Obrazek
Obrazek

Spalił się uklad scalony... Postanowiłem ratować mój moduł i zakupiłem nowy układ. Z pomocą przybył szwagier i wlutował nowy. Nie liczyliśmy na sukces bo stary był mocno uszkodzony, ale na szczęście działa!

No i jedynka ma mały jubileusz :) Po 10 latach stuknęło 200 tyś (licznikowe :lol: ). Chyba wypadało by coś jej kupić albo chociaż umyć, za wdzięczna służbę :bmw:
Obrazek
PRIMO
Przyjaciel klubu

Olej Millersa dla mnie najlepszy !! Pykło jej 200 tyś. ? Już jej nie sprzedasz ;))
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzidek
Maniak forumowy

Post autor: Dzidek »

Panie silnik dopiero co dotarty :mrgreen:
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach :D
Dante182
Zaawansowany forumowicz

PRIMO, następnym razem już się chyba skuszę na ten nano :D
Dzidek, dokładnie :mrgreen: Wiec można zacząć jakies modyfikacje mechaniczne :bmw:
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Dawno mnie tu nie było a coś udało się zmienić :)

Na początek oddałem felgi do kompleksowej renowacji czyli usuwanie lakieru, śrutowanie, poprawienie rantów i lakierowanie proszkowe. Efekt przerósł moje oczekiwania... Koła odnowione bardzo profesjonalnie. Pomalowane również środki bębnów a powierzchnia styku z piasta splanowana. Od razu jak wróciłem do domu to brałem się do zakładania :D
Efekt oceńcie sami :bmw:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Trochę zaraziłem się czarnymi frontami i wpadł pomysł żeby przyciemnić lampy. Sam nawet się tego nie podejmowałem bo wiem ile wbrew pozorom z tym jest pracy a efekt i tak będzie słaby... Auto zostawiłem u dobrego magika na 2 godzinki i było gotowe :) Niestety halogeny są mocno zabudowane i jednak będę musiał wyciągnąć kratki lub całe halogeny, ale to się zrobi przy okazji przyciemniania przednich szyb :D Tylne światła również dostały folię. Zarówno przód jak i tył to wariant najjaśniejszy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzidek
Maniak forumowy

Post autor: Dzidek »

Ładny czarnuch :mrgreen:
Z mila chęcią odwiedzam Twój temat :bmw:
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach :D
CHUDY
Przyjaciel klubu

Post autor: CHUDY »

Jest bandzior :bmw:
PRIMO
Przyjaciel klubu

Wszystko wyglada mega dobrze !
A na żywo jest jeszcze lepiej :bmw:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Post autor: Kleszcz »

Dante182, koło fajnie wpasowało się w auto :br: Przyciemnione lampy, super efekt i całość nabrała fajnego mrocznego charakteru :bmw: Taki batmobil :mrgreen:
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Gdyby ktoś był zainteresowany to jedynka jest na sprzedaż :) Jak ktoś miałby pytania to walić na PW :mrgreen:
Zablokowany