[E36] Takie tam czarne 3/4

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Widziałem i dotykałem. Jest perfekcyjny :br: . Jedyne co bym z nim robił to doposażał i tyle ..:bmw:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
Flar
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Flar »

Świetna sztuka, lotka wg mnie jak najbardziej pasuje. :bmw:
Ja bym tylko ściągnął tego kondona z maski :???:
Pozdrawiam
Piotrek
Mój "Bumbuś" ;)
peter9997
Zaawansowany forumowicz

Post autor: peter9997 »

Jako, że przy samochodzie ostatnimi czasy nic grubszego się nie dzieje, postanowiłem sprawić "sobie" nowe, czarne znaczki od kolegi z 3er :
Obrazek

Przed:

Obrazek
Obrazek

Po:

Obrazek
Obrazek

I szybka fota spinaczem (jeszcze ze starymi znaczkami):

Obrazek
whucrew pisze:Widziałem i dotykałem. Jest perfekcyjny :br: . Jedyne co bym z nim robił to doposażał i tyle ..:bmw:
Dzięki, dzięki, ale do perfekcji jeszcze długa droga :D ... a co do doposażania, mam do pogadania ze szwagrem (siadła by multifunkcja i tempomat jak w Twoim zacnym sedanie :D )
Flar pisze:Świetna sztuka, lotka wg mnie jak najbardziej pasuje. :bmw:
Ja bym tylko ściągnął tego kondona z maski :???:
"kondon" na masce na pewno zostaniem, bo mi się bardzo podoba :P

z wizualnych gratów zamówiłem jeszcze kierunki w błotnik(pomarańczowe), bo z przodu pomarańczki, tył czerwony, a te białe mi tu całkiem psują ogólny look..
whucrew
Maniak forumowy

Jeśli chodzi o bre to ja jestem też za. Akurat czarne znaczki mi nie podchodzą ale to kwestia gustu :wink: Powiem ci ,że jak się ma żółtki na przodzie to mi osobiście pasowały by też i na tyle.. A co do kierunków bocznych to myślałeś może o dymionych? 100 % pasują do czarnego auta, wygląda to trochę jakby ich nie było co wygładza linię..

A jeśli chodzi o multi to jak nazbierasz wszystkie graty to to ogarniemy :wink: :bmw:
Pozdro i do zobaczenia :bmw:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
peter9997
Zaawansowany forumowicz

jako, że pogoda ostatnimi czasy nie rozpieszcza, wczorajsze popołudnie spędziłem w środku kompota :D W łapki wpadł mi panel deski rozdzielczej. Ponieważ i tak nadawał się do wymiany do głowy wpadł mi pewien pomysł. Tak więc szybki demontaż i tak oto "prezentował się stary panel :

Obrazek

Jak widać wszystkie rogi wyglądają jak obgryzione przez psa + ten nieszczęsny klej przy przyciskach od klimy(chyba po jakimś uchwycie do tel). Papier ścierny i jazda. :

Obrazek

Tak to wyglądało po wstępnym szlifowaniu, wyrównywaniu krawędzi. Po co tyle zachodu zamiast wymienić panel na nowy? A no po to, że zaświtał mi pomysł, żeby ten panel obkleić materiałem skóro-podobnym(raczej nie wierzę, że będzie to prawdziwa skóra) o podobnej fakturze jak cała deska. Materiał zakupiony na allegroszu miał być na weekend,ale nie dotarł :/ Zobaczę jak to wyjdzie, będzie fajnie to zostanie, a jak nie, to wleci nowy panel ;) W końcu kto nie ryzykuje...

Przy okazji robótek w środku zauważylem jeszcze coś takiego :sad: :

Obrazek

Szybka reanimacja i już jest ok :

Obrazek
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Fajny ten compi , na 18' s32 bylby jeszcze fajniejszy ;)
Obrazek
peter9997
Zaawansowany forumowicz

Człowieka nadpobudliwego powinno się zamykać :D Materiał przyszedł w końcu !! Niestety musiał być długi czas zwinięty w rulon przez co po rozwinięciu był mocno pofalowany i raczej nie nadawał się do klejenia.. Ale, że już tak byłem nagrzany i musiałem zobaczyć jak będzie wyglądał panel po obklejeniu postanowiłem upuczyć tzw wersję beta :D

I tak oto mniej więcej będzie to wyglądało (oczywiście do wykończenia ostatecznej wersji bardziej się przyłożę i narożniki, otwory na pokrętła będą cacy :D ) :

Obrazek

Po przymierzeniu do reszty wygląda to tak :

Obrazek

na zdjęciach efekt zepsuła lampa błyskowa ;) ale wstępna wersja mi się podoba, dlatego nowy kawałek już wycięty i się "prasuje" :D i jutro zabieram się za finalną wersję... Do tego dorzuci się czarne pokrętła i jakoś to będzie.. Co sądzicie ??
whucrew
Maniak forumowy

Jak wyprowadzisz to na perfekt to będzie super. Dla mnie mod na + :bmw:
peter9997
Zaawansowany forumowicz

2h walki, suszara wymięka, palce odpadają także przerwa, a w przerwie foto jak to wygląda :

Obrazek

Zostawiam tak na chwilę a potem jeszcze mała kosmetyka przede wszystkim koło środkowego i prawego pokrętła( z rozpędu zamiast wycinać po prostu 3 kółka pobawiłem się z tymi wgłębieniami czym tylko dorobiłem sobie więcej grzebania :P koło przycisków od klimy jakoś tak na zdj to daremnie wygląda), bo tam zostało jeszcze do dopieszczenia... także następne foto będzie już raczej po zamontowaniu.
whucrew
Maniak forumowy

No to czekamy na zdjęcia po montażu :wink:
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: KOWAL »

całkiem ładnie to wygląda, nie spodziewałem się tego, że tak ładnie zgra się ten materiał z deską.

plusik za pomysł i wykonanie ;)
Obrazek
peter9997
Zaawansowany forumowicz

Czas troszkę tu odświeżyć.
Ostatnio nie było za wiele czasu dla czarnuli, ale udało się założyć setup zimowy :573: i teraz mamy "koza edyszyn" (foto w krótce), zdjęta BRA z maski, udało się również zajrzeć pod nakładki progowe w poszukiwaniu ognisk rudej (zakończone na całe szczęście niepowodzeniem , usunięte jakieś tam niedociągnięcia, typu schodząca konserwacja, całość wyczyszczona, psyknięta podkładem i na nowo dwoma warstwami konserwacji, a co:D )... Przy okazji prac z progami, w końcu poskładałem środek, wymieniłem agro gałki od nawiewów na seryjne czarne, dodatkowo obkleiłem jeszcze przedni panel komputerka pokładowego i plastik koło przycisków od ASC i reg. świateł. Teraz panel moim zdaniem ładnie się zgrywa w całość ( myślałem jeszcze nad ramką od radia, ale to chyba byłaby już przesada? ).. Jutro, albo w czwartek wygospodaruję chwilkę czasu i zrobię w końcu te Us'y (do których zabieram się już ponad miesiąc :wpale: )

Ale główny dylemat mam z kołem na wiosnę i tu mam prośbę do was o poradę. Opcje są takie :
zostaje styling 32 i dostaje się do piaskowania oraz malowania :
1.grafit
2.czarny mat
Obrazek

od razu powiem, że pomarańcz był na zasadzie, jeden oczojebny kolor.. ale widząc to na VT nie przemawia to do mnie...
Na allegro znalazłem jeszcze coś takiego :

http://allegro.pl/alufelgi-bmw-17-m5-e3 ... 14512.html

i taka opcja na moim komplecie też wchodziłaby w grę

ale ostatnio trochę najarałem się na rondell 0021 czyli słynne "banany"

Obrazek

i teraz już nie wiem co z tym tematem zrobić :P

z pozostałych planów na wiosnę byłoby :
- kupno jakiegoś dobrego gwinta
- rozpórki przód, tył, x-brace
- zmiana lotki z tyłu na tą typową z mpaka
- multifunkcja do serducha i tempomat
- "grzane dupy", ale przy nadmiarze gotówki zapoluję na vadery :bmw:
- wymiana grilla i montaż sprysków
- ściemnienie szyb przód, albo wywalenie folii z tylnych ( tu jeszcze zobaczę)

Wybaczcie za lekki chaos, post edytuję jutro o zdjęcia środka, bo teraz po ciemku i tak nic nie widać.
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

zostałbym w orginale...
Ewentualnie grafit i nic ciemniej bo sie felga straci na aucie a jest dobrze ;)
te rondle mogly by zryc beret w tej budzie ale niewiem jak to chcesz zmiescic...
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Alexof
Maniak forumowy

Post autor: Alexof »

A może oczojebne pomarańczowe banany ?
BYŁO: E30 M20B27 -> M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 -> M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
whucrew
Maniak forumowy

Nie no jak 32-jki to takie jak masz.. bez zmian

Też myślałem o polerowaniu wibracyjnym bo to piękne ale nie ma potem bata aby te felgi utrzymać w takim stanie (chyba ,że będą stać w pokoju :573: ).

Banany owszem :br:
Zablokowany