Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Jacko pisze:możliwe bo ubezpieczenia podrożały najlepiej dzwonić i sie pytać ale co mi wiadomo to allianz to pewny ubezpieczyciel i napewno tańszy od pzu
wlasnie ze nie bo w pzu mi wyszlo cos lekko ponad 500zł na rok !
NO Pzu ma od 26 lat granice i mam full znizki dlatego i znajomek jest agentem.Ale ogolnie jak astre ubezpieczalem z allianzie za 1.6 placilem 367zł za rok a na beemke mi policzyla 680z ;O powalilo ich
Honik, Witam mozesz mi wyliczyc ile bede placil za OC .
BMW e36 1.6 z 1993r wczesniejsze auto mialem w PZU i dostalem na nie 40% zniżki niewiem czy to byla pomylka czy nie ale bylo to moje pierwsze auto . Prawo jazdy posiadam od roku
dosc wazna informacja zwlaszcza dla mlodych ludzi.
Niektozy uslyszeli o tym juz w TV inni jeszcze nie ... Niestety mlodzi ludzie sa bardzo szkodowi i firmy ubezpieczeniowe ponosza ogromne straty na wlasnie "swiezych" niedoswiadczonych kierowcach.
Spowodowalo to ze firmy zmienily stawki skladek.
Teraz bylo tak, ze jezeli sie jest ponizej 25 roku zycia bylo 50 % zwyzki za wiek. Teraz w niektorych firmach podnioslo sie to az do 75 %. To jeszcze nic bo niektore firmy takie jak Uniqa maja 85 % zwyzki!
Tak wiec niestety skladki we wszystkich firmach podniosly sie dla mlodych ludzi.
Ale nadal zachecam i zapraszam bo czesto jestem w stanie zalatwic tansze OC czy AC.
Pamietajmy rowniez o mozliwosci ubezpieczenia domow, mieszkan czy samego siebie od wypadkow.
Do takich informacji potrzebny będzie procent zniżki OC, kod miejsca zamieszkania, do AC rodzaj paliwa, gdzie parkowane, jakie zabezpieczenia, a nie M-pakiet na jaką kwotę auto ma być ubezpieczone na wypadek kradzieży etc.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oblicz jak możesz
BMW E46 2.0 diesel 136 km 2000r
Zabrze 41-800
właściciel +40 lat ful zniżki + współwłaściciel świeży kierowca 18 lat
Interesuje mnie OC
BARDZO PILNE
Ostatnio zmieniony 2011-03-07, 18:41 przez Persil, łącznie zmieniany 1 raz.