Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Witam wszystkich nie wiem czy w dobrym oknie napisałem jak cos to sorka.
ogólnie chciałem sie poradzic was jestem posiadaczem Bmw e 36 1,8 która mam w zwykłym lpg i chce ja sprzedać i kupic cos mocniejszego zeby mozna fajnie pokrecic. Myśle nad e 36 20 i e 36 2,5 w gazie sekwencji i chciałbym sie dowiedzieć od was jaka jest miedzy nimi róznica w spalaniu otóż na necie duzo czytalem na ten temat i sa różne opinie na ten temat jedni mowia ze jest duza roznica w spalaniu zas rankingi w spalaniu co innego i wkońcu nie wiem. Czytałem tez ze e 36 328 mniej spala od 2.0 i wkońcu nie wiem czym mam sie kierować 2.0 (150) km a 325, 328 (prawie 200km) wiec na mój rozum powinna spalac wiecej. Dodam ze bardziej mnie interesuje miasto przy dynamicznej nodze lpg no i w trasie oczywiście i i czy vanos czy bez vanosa. a i jeszcze jak mozecie podpowiedziec czym sie kierowac kupnem auta na co patrzec dobrze... ogólnie dzieki za odp
Jeśli się zastanawiasz nad mocniejszym silnikiem to 2.8 albo 2.3... 2.0 albo 2.5 spalają więcej niż te dwa pierwsze co napisałem (2.3 i 2.8) spalanie głównie zależy od twojej nogi - ale na mój rozum jeśli chcesz coś mocniejszego to po prostu nie patrzysz na spalanie !
a i jeszcze jak mozecie podpowiedziec czym sie kierowac kupnem auta na co patrzec dobrze
mniejsze pojemnosci palą tyle samo co wieksze.Przyklad:Moja E36 1.8 w gazie na sekw. palila tyle samo co teraz moja E39 z 2.8 przy normalnej jezdzie a komfort inny i silniik tez wiec nie ma co sie oszukiwac.Jezdzilem 2.0 w e36 i nie wiem albo byla zakapiona albo to nie jedzie : )
Podaj kwote
Wczoraj mieliśmy z Molochem wycieczke która miała na celu zasilić BTS o jeszcze jedne BMW, fakt udało się ale to co sie naoglądaliśmy to przechodzi nawet ludzkie oczekiwania
Wiec odradzam kupować BMW do 5 tyś, szkoda paliwa na szukanie takiego auta
Co do silników w E36 to oczywiscie lepiej z Vanosem ważne żeby był zdrowy
Jesli chodzi o vanos to zalezy jak bedziesz traktował ten silnik do jazdy bokiem lepiej bez vanosa i z żeliwnym blokiem czyli m50b25 a do bardziej normalnej jazdy m52b28 jest ok:)