kupno /bmw

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Awatar użytkownika
Lysy
Małopiszący

kupno /bmw

Post autor: Lysy »

Witam wszystkich nie wiem czy w dobrym oknie napisałem jak cos to sorka.

ogólnie chciałem sie poradzic was jestem posiadaczem Bmw e 36 1,8 która mam w zwykłym lpg i chce ja sprzedać i kupic cos mocniejszego zeby mozna fajnie pokrecic. Myśle nad e 36 20 i e 36 2,5 w gazie sekwencji i chciałbym sie dowiedzieć od was jaka jest miedzy nimi róznica w spalaniu otóż na necie duzo czytalem na ten temat i sa różne opinie na ten temat jedni mowia ze jest duza roznica w spalaniu zas rankingi w spalaniu co innego i wkońcu nie wiem. Czytałem tez ze e 36 328 mniej spala od 2.0 i wkońcu nie wiem czym mam sie kierować 2.0 (150) km a 325, 328 (prawie 200km) wiec na mój rozum powinna spalac wiecej. Dodam ze bardziej mnie interesuje miasto przy dynamicznej nodze lpg :) no i w trasie oczywiście i i czy vanos czy bez vanosa. a i jeszcze jak mozecie podpowiedziec czym sie kierowac kupnem auta na co patrzec dobrze... ogólnie dzieki za odp :)
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Jeśli się zastanawiasz nad mocniejszym silnikiem to 2.8 albo 2.3... 2.0 albo 2.5 spalają więcej niż te dwa pierwsze co napisałem (2.3 i 2.8) spalanie głównie zależy od twojej nogi - ale na mój rozum jeśli chcesz coś mocniejszego to po prostu nie patrzysz na spalanie !
a i jeszcze jak mozecie podpowiedziec czym sie kierowac kupnem auta na co patrzec dobrze
Poszukaj na forum - temat wałkowany sporo razy :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wujo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Wujo »

mniejsze pojemnosci palą tyle samo co wieksze.Przyklad:Moja E36 1.8 w gazie na sekw. palila tyle samo co teraz moja E39 z 2.8 przy normalnej jezdzie a komfort inny i silniik tez wiec nie ma co sie oszukiwac.Jezdzilem 2.0 w e36 i nie wiem albo byla zakapiona albo to nie jedzie : )
BMW - Radosc z jazdy
Awatar użytkownika
Lysy
Małopiszący

Post autor: Lysy »

no własnie wacham sie cały czas nad tym 2,5 a czy sa 2 modele tych silnikow tzn z vanosem i bez jaki lepiej kupic
POZDRAWIAM

PIOTREK
Awatar użytkownika
Didik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Didik »

Podaj kwote :)
Wczoraj mieliśmy z Molochem wycieczke która miała na celu zasilić BTS o jeszcze jedne BMW, fakt udało się ale to co sie naoglądaliśmy to przechodzi nawet ludzkie oczekiwania ;)
Wiec odradzam kupować BMW do 5 tyś, szkoda paliwa na szukanie takiego auta ;)

Co do silników w E36 to oczywiscie lepiej z Vanosem ważne żeby był zdrowy :)
[url=http://-lines.ru/][img]http://-lines.ru/rez/ab213120.gif[/img][/url]

Zestaw wahaczy BMW E39 + gałki kierownicze
Master Sport 420zł
Zestaw wahaczy BMW E46 + tuleje + gałki kierownicze
Master Sport 550zł
pierre27
Zaawansowany forumowicz

Post autor: pierre27 »

Jesli chodzi o vanos to zalezy jak bedziesz traktował ten silnik do jazdy bokiem lepiej bez vanosa i z żeliwnym blokiem czyli m50b25 a do bardziej normalnej jazdy m52b28 jest ok:)
Awatar użytkownika
Honik
Maniak forumowy

Post autor: Honik »

wszystko zalezy jakie ma hajsy też. Bo m52b28 zadbane raczej kosztuje sporo.
ODPOWIEDZ