[Exx] Ukryte funkcje w waszym BMW
[Exx] Ukryte funkcje w waszym BMW
Jeśli ktoś z was zna ukryte opcje waszych samochodów to piszcie. Jeżeli taki temat był to do usunięcia .
Mi ostatnio Zdziaszek pokazał ciekawą opcję: wychodząc z samochodu po wyłączeniu wszystkiego i pociągnięciu dźwigni świateł drogowych, włączą się światła mijania na 2 minuty i potem zgasną, znów jestem mądrzejszy .
Mi ostatnio Zdziaszek pokazał ciekawą opcję: wychodząc z samochodu po wyłączeniu wszystkiego i pociągnięciu dźwigni świateł drogowych, włączą się światła mijania na 2 minuty i potem zgasną, znów jestem mądrzejszy .
pozycyjne
U mnie swieciło tylko jedno swiatło pozycyjne(oczywiscie wszystko powyłanczane, autko zamkniete).Okazało się,że manetka od kierunkowskazów nie była w pozycji "0";-).A wiec pozycyjne(prawa strona lub lewa strona )załanczamy manetka od kierunków;-).Ja nie wiedziałem
to akurat jest w wielu autachnie tylko w bmw ale nawet w starych OplachU mnie swieciło tylko jedno swiatło pozycyjne(oczywiscie wszystko powyłanczane, autko zamkniete).Okazało się,że manetka od kierunkowskazów nie była w pozycji "0";-).A wiec pozycyjne(prawa strona lub lewa strona )załanczamy manetka od kierunków;-).Ja nie wiedziałem
To jest chyba opisane w książce nawet.Artur330d pisze:wychodząc z samochodu po wyłączeniu wszystkiego i pociągnięciu dźwigni świateł drogowych, włączą się światła mijania na 2 minuty i potem zgasną,
Tzw, na dojście do domu, "doświetlenie chodnika"
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak przytrzymasz otwieranie na pilocie to sie opuszczą i szyber sie otworzycziter pisze:jak mamy opuszczone szyby i przytrzymamy dłużej zamykanie auta to się zamkną:)
[URL=http://www.fotosik.pl]
Chyba, że jest bieg najszybszy to pracują cały czas pomimo postoju.Artur330d pisze:W moim i ojca BMW i na pewno w każdym innym jak jedziesz w deszczu i masz bieg ciągły wycieraczek i przystaniesz np na światłach to wycieraczek się przełączą do trybu czasowego przecierania szyby.
[ Dodano: 15 Październik 2009, 10:29 ]
A ja sobie spiąłem zamek z modułem domykania i wystarczy, że raz kliknę na zamykanie i szyby ruszają w góręcziter pisze:To tak samo jak z domykaniem szyb:)
jak mamy opuszczone szyby i przytrzymamy dłużej zamykanie auta to się zamkną:)
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U mnie po przytrzymaniu przycisku na liczniku na w wyłączonym zapłonie i przekręceniu stacyjki jest chyba 20 ukrytych funkcji.Między innymi: test zegarów, prędkość, temperatura płynu chłodniczego, ilość paliwa w litrach, temperatura ze wszystkich czujników, ile volt daje akumulator, możliwość zmiany języka (jeśli jest wgranych kilka), nr nadwozia i wiele innych o których zapomniałem i jeszcze nie ogarnąłem Te wypisane wyżej jak "follow go home", domykanie i otwieranie szyb też jest.Mam też tak że jak przytrzymam przycisk od oświetlenie wewnątrz to zgaśnie i nie będzie się świecić po otworzeniu drzwi, po przełączeniu przycisku od regulacji lusterek na stronę pasażera przy wrzuceniu wstecznego prawe lusterko kładzie się do samego dołu na widok tylniego koła.To chyba na tyle chybć że o czymś zapomniałem
- PrzemaS
- Zaawansowany forumowicz
Ja znalazłem taki bajer z climatronikiem w E36: wciskamy jednocześnie przycisk AUTO i ogrzewania tylnej szyby i mamy klika fajnych testów na wyświetlaczu:
1. temp. w kabinie
2. temp. zewnętrzna
3. czujnik grania lewy ( temp. w kabinie z lewej strony ) - Heizungssensor links
4. czujnik grania prawy (temp. ow kabinie z prawej strony ) - Heizungssensor rechts
5. temp. w parowniku
6. obroty silnika
7. prędkość km\h
8. obroty wenrtlatora - siła nadmuchu klimy w aucie
9. % otwarcia klapy wlotu świeżego powietrza - 775 = 77,5 %
10. V AUC sensor - jakiś czujnik napięcia od klimy
11. napięcie na aku V
12. wersja softu
dane z
http://www.bmw-syndikat.de/bmw-syndikat ... atest.html
Opcja wyświetlania tych danych dostępna jest jedynie w w starszych panelach klimatronika (w nowszych pojawia się napis AUTO na wyświetlaczy gdy wciśniemy guzik auomatycznego sterowania nawiewem )
U mnie niestety nie działa Jeśli możecie to zobaczcie czy w Waszych autach działa ten bajer
przy okazji czym różnia się te dwa panele:
ten 2 to mój... jest więc nowszy czy starczy model?
1. temp. w kabinie
2. temp. zewnętrzna
3. czujnik grania lewy ( temp. w kabinie z lewej strony ) - Heizungssensor links
4. czujnik grania prawy (temp. ow kabinie z prawej strony ) - Heizungssensor rechts
5. temp. w parowniku
6. obroty silnika
7. prędkość km\h
8. obroty wenrtlatora - siła nadmuchu klimy w aucie
9. % otwarcia klapy wlotu świeżego powietrza - 775 = 77,5 %
10. V AUC sensor - jakiś czujnik napięcia od klimy
11. napięcie na aku V
12. wersja softu
dane z
http://www.bmw-syndikat.de/bmw-syndikat ... atest.html
Opcja wyświetlania tych danych dostępna jest jedynie w w starszych panelach klimatronika (w nowszych pojawia się napis AUTO na wyświetlaczy gdy wciśniemy guzik auomatycznego sterowania nawiewem )
U mnie niestety nie działa Jeśli możecie to zobaczcie czy w Waszych autach działa ten bajer
przy okazji czym różnia się te dwa panele:
ten 2 to mój... jest więc nowszy czy starczy model?
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
a ja mam tak ze jak wbije 2 bieg puszcze sprzeglo , potem deska to mi dupa lata na boki a potem 3 bieg i dalej tak samo, a na 4 zapiszczy o tym domykaniu szyb w e46 nie wiedzialem ide sprawdzic
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance