BMW E36 Compact
-
- Małopiszący
BMW E36 Compact
Witam. posiadam Compacta który mi stoi na działce, z że zaczyna sie robić już ciepło to pomyślałem ze czas z tym autkiem coś zrobić... i pomyślałem że może troszkę go upiększę na weekendowe wypady, dodam kilka kucyków obniżę i jakieś aluski wsadzę.. Tylko potrzebna mi porada ponieważ mam tam 1.7tds i czy da rade coś z tym zrobić czy lepiej poszukać silnika z całą wiązką i kompem, czy chipować ten komp wsadzić większą turbine itd?
no i 2 strona medalu wnętrze jest troszke rozpracowana mianowicie cały środkowa część i potrzebował bym regulacje nawiewów całą ramke. Siedzenia kubełkowe jakieś mam tylko do tapicera je zawioze.
Troszkę pracy będzie ale kocham te autko i choć przesiadłem sie do kombika to tęsknie za tym maluszkiem i ma do niego głęboki sentyment.
ps. sorki ze tak zagmatwałem to mam nadzieje ze sie połapiecie.
no i 2 strona medalu wnętrze jest troszke rozpracowana mianowicie cały środkowa część i potrzebował bym regulacje nawiewów całą ramke. Siedzenia kubełkowe jakieś mam tylko do tapicera je zawioze.
Troszkę pracy będzie ale kocham te autko i choć przesiadłem sie do kombika to tęsknie za tym maluszkiem i ma do niego głęboki sentyment.
ps. sorki ze tak zagmatwałem to mam nadzieje ze sie połapiecie.
-
- Małopiszący
A ja też mam 318tds i jest ladnie. Po prostu znalazlem gościa na innym forum, mianowicie na bmw-diesel.pl . Tam jest gość, nazywa się Bagor i on robi/programuje takie chipy do diesli. Ja zamówiłem takiego za 200zł, ponoć +25KM i powiem, że żałuję, że tego już nie dałem prędzej. Zrobił się dużo elastyczniejszy i jak przed wlożeniem ledwo jechałem 175km/h, tak teraz daje pod 200km/h, więc poprawa jakaś jest!!Przyspieszenie dużo lepsze i w ogóle. No ale jak kolega pazura pisze - jak chcesz naprawdę dużo więcej, to swapik na benzynioka!!
-
- Małopiszący
Nie wiem, czy na większa, ale też pytalem gościa na gieldzie w Gliwicach, co reanimuje turbinki i w rzeczy samej mąż ten owy twierdził, iż potrafi wyfrezować turbinkę i zwiększyć przez to moc. Kajś wizytówka mom, więc mogę ci dać telefon do typka.A co do chipa - zakładej!! 200zł to nie majątek, a roboty na 15min + 2pivka .
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
Nie ma co kombinować z żadnymi chipami... Chcesz mieć więcej mocy kupuj coupe ewentualnie sedan 2.5 najlepiej 2.8 albo jak Cię stać power. Nawet jeśli byś tam miał max 15 kucy więcej to i tak mój dziadek na składaku Cię weźmie na prostej Pokaż te twoje autko, albo lepiej załóż galerię to zobaczymy co to masz za potwora Ocenimy, czy warto tam wogóle coś inwestować czy nie lepiej kupić co innego
-
- Małopiszący
no spoko mam 2 małe potworki oba to 1.7 tds tylko ze w kombi i w compact. kombi bedzie milo tylko chipa zrobionego dla poprawienia osiągów i spalania a z compactem bedzie miazga. teraz zrobiła sie pogoda więc jutro zrobie fotki i dodam. nie ukrywam że czeka mnie masa pracy z compactem ale mam nadzieje ze na lato juz bedzie good
w ogromnej mierze zależy to od twojego portfela (oczywiście nie interesuje mnie jego stan) jeśli masz na tyle by ładować w autko to nie baw się z podrasowaniem 1.7tds tylko kupuj 2.8 i z tego można wykrzesać odrzutowcakarhur1988 pisze:...nie ukrywam że czeka mnie masa pracy z compactem ale mam nadzieje ze na lato juz bedzie good
-
- Małopiszący
no ale ja nie chce "odrzutowca" chce mieć przyzwoite autko na weekendy.. nie do końca mnie zrozumiałeś.. jak bym chciał mieć coś takiego to bym nie inwestował w niego tylko bym kupił coś potężnego.. poprostu uwielbiam grzebać przy autkach a compact stoi mi i tak pomyślałem ze go "odpicuje" troszku a co do portwela to nie mam niiiiiiiiiccccc kasy ... ^^ poprostu cala moja rodzina to mechanicy więc z każdej strony coś się znajdzie.. tylko oni nigdy sie nie zajmowali "Tuningiem"(jeśli można to tak nazwać) aut wiec potrzeba mi pomocy z WASZEJ strony..
ps. tak z innej beczki kiedyś jezdziłem UNO 1.0 Fire P(to uno zrobiło nie raz BMW na światłach:P)i z nudów wsadziłem tam fotele z BMW skórzane troszkę miejsca nie było ale tak zaczęła się moja przygoda z BMW:D
ps. tak z innej beczki kiedyś jezdziłem UNO 1.0 Fire P(to uno zrobiło nie raz BMW na światłach:P)i z nudów wsadziłem tam fotele z BMW skórzane troszkę miejsca nie było ale tak zaczęła się moja przygoda z BMW:D