[E39] Dwa pytania z serii jak ściągnąć ?

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

[E39] Dwa pytania z serii jak ściągnąć ?

Post autor: Majk »

Jak w temacie :DD Pytanko numer 1. Lata mi klamka zewnętrzna od strony kierowcy (prawdopodobnie śruba się poluzowała) i chciałbym wiedzieć jak ściągnąć tapicerkę z drzwi? Czy są tam gdzieś jakieś poukrywane śruby czy wystarczy pociągnąć ją i sama odejdzie bo nie chciał bym czegoś pourywać.
Pytanko numer 2. Jak wyciągnąć oryginalne radio z deski rozdzielczej? Czy jest jakaś kolejność w ściąganiu najpierw komputer potem CD czy wystarczy samo CD wyjąć bo musiał bym oblukać jaki mam model radyjka :DD
Z góry dziękuje za pomoc. ;)

Ps. Nie wiem czy w dobrym dziale wrzuciłem temat jak co to niech mod go przeniesie tam gdzie trzeba ;)
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
Awatar użytkownika
djmario
Site Admin
Kontakt:

Post autor: djmario »

Odpowiedz na pytanie numer 2:

w pierwszej kolejnosci wyciag sobie pokretlo (wystarczy pociagnac do siebie),w otworze po pokrentle po prawej jest zapadka ktora nalezy przesunac w bok i po tym manewrze powinna wyjsc dolna czesc radia.
w drugiej kolejnosci nalezy wykrecic dwie srubki ( imbus ) znajduja sie one w dolnej czesci gornego elementu. sruby te luzuja boczne uchwyty gornej czesci radia. kolejno po tej czynnosci wyciagamy do siebie radio.
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Obrazek
Obrazek
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany :P
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Tapicerka z drzwi pewnie będzie przykręcona pod listwą ozdobną... :) U mnie pod drewnem bo takie mam :) Napewno od dołu w drzwiach lampka będzie blokowała zdjęcie i gdzieś jeszcze są śrubki ale nie pamiętam gdzie ;) A niestety nie sprawdzę bo auto w DE jest teraz... :/
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... de_airbag/
Z lewymi drzwiami będzie podobnie.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Majk »

Dzisiaj zabrałem się za rozbiórkę drzwi i wszystko poszło sprawnie :d Jak by ktoś jednak chciał dokładnie zobaczyć jak to się robi tutaj jest to ładnie pokazane http://www.youtube.com/watch?v=zEZ-bcEY ... re=related

pozdro :d :d :d
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
ODPOWIEDZ