[E32] PROBLEM ZE SKRZYNI¡ AUTOMATYCZN¡.

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
BMW_boy
Małopiszący
Kontakt:

[E32] PROBLEM ZE SKRZYNI¡ AUTOMATYCZN¡.

Post autor: BMW_boy »

Witam. Kumpel przymierza się do zakupu beemki e32 3.0 v8 w automacie. I wczoraj jeżdżąc taką beemką mieliśmy awarie skrzyni, tzn. na komputerze wyświetla sie cały czas, że skrzynia chodzi w awaryjnym systemie, czy coś takiego... pojechaliśmy się przewieź i wszystko było ok... staneliśmy na parkingu, zapaliliśmy, odpalamy chcemy ruszać a beemka ani do przodu ani do tyłu... po 2 minutach bawienia się lewarkiem wkońcu coś zaskoczyła i znowu jeździ do teraz. Słyszałem o awariach tych skrzynii automatycznych, ale teraz chciałbym się dowiedzieć cos więcej. pozdrawiam :bmw:
Obrazek
Uciekaj ile sił jeśli goni Cię śmierć, całą pizdę odkręć i przed siebie ziomek pędź !!!!!
WilQ

Re: PROBLEM ZE SKRZYNI¡ AUTOMATYCZN¡.

Post autor: WilQ »

BMW_boy pisze:Witam. Kumpel przymierza się do zakupu beemki e32 3.0 v8 w automacie. I wczoraj jeżdżąc taką beemką mieliśmy awarie skrzyni, tzn. na komputerze wyświetla sie cały czas, że skrzynia chodzi w awaryjnym systemie, czy coś takiego... pojechaliśmy się przewieź i wszystko było ok... staneliśmy na parkingu, zapaliliśmy, odpalamy chcemy ruszać a beemka ani do przodu ani do tyłu... po 2 minutach bawienia się lewarkiem wkońcu coś zaskoczyła i znowu jeździ do teraz. Słyszałem o awariach tych skrzynii automatycznych, ale teraz chciałbym się dowiedzieć cos więcej. pozdrawiam :bmw:
Witam
Z tego co napisales wynika ze skrzynia jest juz do renowacji lub do wymiany. Autko powinno ruszyc nawet w trybie awaryjnym. Skrzynie sa awaryjne jesli sie nie wymienia oleju bo czesci sie zuzywaja jak to w kazdym aucie..
.
Awatar użytkownika
BMW_boy
Małopiszący
Kontakt:

Dziś znowu auto jeździ tak jakby nic się nie stało. Byliśmy u mechanika który ma na codzień do czynienia z bmw i powiedział, że mamy wymienić olej i filtr w skrzynii. Jednak wydaje mi się, że to nie jest to. :neutral:
Obrazek
Uciekaj ile sił jeśli goni Cię śmierć, całą pizdę odkręć i przed siebie ziomek pędź !!!!!
WilQ

Post autor: WilQ »

A czy to jest mechanik od skrzyn automatycznych? A kiedy w tym aucie był wymieniany olej? A jak byliscie sie przewiez to to byla ostra jazda czy spokojna ? Bo jest takie zabezpieczenie w tych skrzyniach zeby jej roz.... :twisted:
Awatar użytkownika
BMW_boy
Małopiszący
Kontakt:

WilQ pisze:A czy to jest mechanik od skrzyn automatycznych? A kiedy w tym aucie był wymieniany olej? A jak byliscie sie przewiez to to byla ostra jazda czy spokojna ? Bo jest takie zabezpieczenie w tych skrzyniach zeby jej roz.... :twisted:
Nie jest to mechanik od skrzyń automatycznych. Powiem Ci kolego tak, że nie wiem kiedy tam był olej wymieniany, auto jest w sumie do sprzedania za grosze (1800zł), narazie wzieliśmy je na próbę, kumpel sie napalił i narazie chcemy ustalić przyczyne wczorajszego zachowania skrzynii. Dodam iż dziś komputer nie wyświetla żadnych powiadomień o systemie awaryjnym. A wczoraj wskoczył na system awaryjny i dopiero auto ruszyło z miejsca.
Obrazek
virus

Post autor: virus »

jezeli jest to v8 to ma skrzynie 5hp30 i zalany jest olejem ESSO ATF LT 71141 , który to olej jest "life time" czyli według zalecenia książki obsługi nie podlega wymianie,ale ja podchodzę do tego sceptycznie!! i olej wymieniłem u siebie.Pozdrawiam
Slawek730iL

Post autor: Slawek730iL »

skrzynia jest napewno do renowacji lub do wymiany jest komputer skrzyni mam siudeme 3.0 V8 i jest to 4 biegowa skrzynia a koszty naprawy lub wymiany liczą się w cenach od 2000 do 5000 wiem bo niedawno naprawiałm swoj,ą skrzynie po stracie wstecznego
niech kolega sie zastanowi czy warto kupić auto za 1800 zł i włożyć w niego dość sporo kasy bo tanie w eksploatacji nie jest ( chyba że na uzywkach jedziesz, lecz nie wiesz co kupisz) lepiej jest dolozyc i kupic cos bez problemow ze skrznia niz pozniej zalowac a napalenie sie na bryke to cos najgorszego gdyz za ta cene nie kupisz nic dobrego( poprostu ktos chce sie pozbzc wraka)
ODPOWIEDZ