[E32] PROBLEM ZE SKRZYNI¡ AUTOMATYCZN¡.
- BMW_boy
- Małopiszący
- Kontakt:
[E32] PROBLEM ZE SKRZYNI¡ AUTOMATYCZN¡.
Witam. Kumpel przymierza się do zakupu beemki e32 3.0 v8 w automacie. I wczoraj jeżdżąc taką beemką mieliśmy awarie skrzyni, tzn. na komputerze wyświetla sie cały czas, że skrzynia chodzi w awaryjnym systemie, czy coś takiego... pojechaliśmy się przewieź i wszystko było ok... staneliśmy na parkingu, zapaliliśmy, odpalamy chcemy ruszać a beemka ani do przodu ani do tyłu... po 2 minutach bawienia się lewarkiem wkońcu coś zaskoczyła i znowu jeździ do teraz. Słyszałem o awariach tych skrzynii automatycznych, ale teraz chciałbym się dowiedzieć cos więcej. pozdrawiam
Re: PROBLEM ZE SKRZYNI¡ AUTOMATYCZN¡.
WitamBMW_boy pisze:Witam. Kumpel przymierza się do zakupu beemki e32 3.0 v8 w automacie. I wczoraj jeżdżąc taką beemką mieliśmy awarie skrzyni, tzn. na komputerze wyświetla sie cały czas, że skrzynia chodzi w awaryjnym systemie, czy coś takiego... pojechaliśmy się przewieź i wszystko było ok... staneliśmy na parkingu, zapaliliśmy, odpalamy chcemy ruszać a beemka ani do przodu ani do tyłu... po 2 minutach bawienia się lewarkiem wkońcu coś zaskoczyła i znowu jeździ do teraz. Słyszałem o awariach tych skrzynii automatycznych, ale teraz chciałbym się dowiedzieć cos więcej. pozdrawiam
Z tego co napisales wynika ze skrzynia jest juz do renowacji lub do wymiany. Autko powinno ruszyc nawet w trybie awaryjnym. Skrzynie sa awaryjne jesli sie nie wymienia oleju bo czesci sie zuzywaja jak to w kazdym aucie..
.
- BMW_boy
- Małopiszący
- Kontakt:
Nie jest to mechanik od skrzyń automatycznych. Powiem Ci kolego tak, że nie wiem kiedy tam był olej wymieniany, auto jest w sumie do sprzedania za grosze (1800zł), narazie wzieliśmy je na próbę, kumpel sie napalił i narazie chcemy ustalić przyczyne wczorajszego zachowania skrzynii. Dodam iż dziś komputer nie wyświetla żadnych powiadomień o systemie awaryjnym. A wczoraj wskoczył na system awaryjny i dopiero auto ruszyło z miejsca.WilQ pisze:A czy to jest mechanik od skrzyn automatycznych? A kiedy w tym aucie był wymieniany olej? A jak byliscie sie przewiez to to byla ostra jazda czy spokojna ? Bo jest takie zabezpieczenie w tych skrzyniach zeby jej roz....
skrzynia jest napewno do renowacji lub do wymiany jest komputer skrzyni mam siudeme 3.0 V8 i jest to 4 biegowa skrzynia a koszty naprawy lub wymiany liczą się w cenach od 2000 do 5000 wiem bo niedawno naprawiałm swoj,ą skrzynie po stracie wstecznego
niech kolega sie zastanowi czy warto kupić auto za 1800 zł i włożyć w niego dość sporo kasy bo tanie w eksploatacji nie jest ( chyba że na uzywkach jedziesz, lecz nie wiesz co kupisz) lepiej jest dolozyc i kupic cos bez problemow ze skrznia niz pozniej zalowac a napalenie sie na bryke to cos najgorszego gdyz za ta cene nie kupisz nic dobrego( poprostu ktos chce sie pozbzc wraka)
niech kolega sie zastanowi czy warto kupić auto za 1800 zł i włożyć w niego dość sporo kasy bo tanie w eksploatacji nie jest ( chyba że na uzywkach jedziesz, lecz nie wiesz co kupisz) lepiej jest dolozyc i kupic cos bez problemow ze skrznia niz pozniej zalowac a napalenie sie na bryke to cos najgorszego gdyz za ta cene nie kupisz nic dobrego( poprostu ktos chce sie pozbzc wraka)