Witam. W jaki sposób mogę maksymalnie wyciszyć wnętrze żeby nie słyszeć tak mocno oporu wiatru, przejeżdżających samochodów? Denerwuje mnie to i chcę coś z tym zrobić bo sporo czasu spędzam w aucie. [/i]
Gdybyś mieszkał bliżej - pokazałbym Ci jak wygląda wyciszone e46
Póki co proponuję najtańszym kosztem nakupić maty bitumicznej
i okleić nimi wewn. część boczków...
Przyznam, że nie słyszałem o wyciszeniu od wiatru,
od decybeli owszem tak
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja kupiłem sobie matę wygłuszającą w OBI i do tego do bagażnika i na ściankę za tylnymi siedzeniami styropian 2cm. Może śmieszne, ale działa. Mój wydech był głośny w środku, teraz tylko przyjemnie mruczy.
Marcinie tak zrobiłem około roku temu i naprawdę jest to pomocne. Zauważyłem, że ogólnie nie dopuszczasz do siebie myśli o prostych rozwiązaniach i niekiedy bardzo tanich, jest ono skuteczne i nie widać go bo styropian jest ukryty. Działa więc dlaczego kombinować.
et_cb199 pisze:W jaki sposób mogę maksymalnie wyciszyć wnętrze żeby nie słyszeć tak mocno oporu wiatru, przejeżdżających samochodów? Denerwuje mnie to i chcę coś z tym zrobić bo sporo czasu spędzam w aucie. [/i]
et_cb199 pisze:Dobrze, a masz może zdjęcia jak wyglądają Twoje drzwi i ten bagażnik? Mam wygłuszyć 4 drzwi czy 2?:D
Fotorelacji nie robiłem...
Więc fotki odpadają, a poza tym w wygłuszenie wrąbałem jakieś 5 stówek + bezcenny mój czas
Drzwi oczywiście, że 4.
Ale Tobie nie będzie potrzebny, aż taki nakład materiału bo porzebujesz zrobić coś,
żeby nie było słychać z zewnątrz,
ja mam wygłuszone tak
żeby nie było słychać na zewnątrz
Więc zwykła mata dekarska, bitumiczna - dobrze oklejona nawet wzmacnianą taśmą topex'a- czarną lub popielatą (różnica żadna)
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sprawdź sobie uszczelki w drzwiach, u mnie też wiatr świszczał przy wyższych prędkościach i to właśnie z powodu zużycia uszczelek(zestarzenia się) wymiana pomogła