[E36] E36 by FaTuM
[E36] E36 by FaTuM
Witam wszystkich w ubiegłym roku w kwietniu zakupiłem BMW E36 1994r. kolor czarna perła numeru nie znam jest to jakaś mieszanka wielu palet.
WYPOSA¯ENIE: Za bogate to one nie jest ale:
-ABS
-Poduszka powietrzna (1x)
-Elektryczny szyberdach
-Elektryczne szyby
-Immobiliser
-Centralny zamek w kluczyku
-Elektryczne lusterka
-Wspomaganie kierownicy
-Radio CD/MP3
Dodatki :
OPTYCZNE
-Brewki na przednich lampach (usunięte)
-¯arówki LED postoje białe (usunięte zamienione żarówki na HB4 BlueVision i W5W Philips
-Blenda na tylnej szybie
-Sportowy tłumik WM Sport podwójny (usunięty aktualnie nowa dwururka)
-Przyciemnione szyby tył ,bok tył lewy i prawy i przód lewy i prawy
-Alufelgi Rondell z rantem 8'5 '' opony Dunlop Sport 225/45 R17
ZAWIESZENIE:
-Zawieszenie na sprężynach FK przód -60, tył -40
-Amortyzatory przód Monroe, tył niewiadomy.
Car Audio
-2x tweeter z przodu, 4 głośniki + Skrzynia basowa Lanzar max 12 500W RMS + Wzmacniacz Boschmann
Modyfikacje na Wiosne 2010:
-Nerka w czerni (zrobione)
-Przyciemnić szyby z powrotem z boku (zrobione)
-Tłumik tej samej grubości, ale prosty równo z zderzakiem (zrobione)
-Blenda ściągnę, by zobaczyć jak będzie bez
-¯arówki BlueVision Philipsa Mijania i Postoje (zrobione)
-Gałkę biegów
-Podłokietnik
-I kierownica M
-Halogeny na przód
-Konkretna polera , którą już za niedługo trzeba będzie zrobić :hurra: Przyłożę się do niej solidnie :cwaniak: (jeśli ktoś chętny za 100 zrobię konkretną , można się jeszcze dogadać)(zrobione)
-I ostatnia rzecz to tylne światła na biało(zrobione)
Wrzucam parę zdjęć jak BMW wyglądało wczesniej , a za niedługo wrzucę jak wygląda aktualnie:
Przed zakupem:
Po zakupie już w seryjnym z przodu zawieszeniu:
Zdjęcia aktualnej Buni ze wszystkimi modami wrzucę w tym tygodniu obiecuję.
Witam was wszystkich jeszcze raz serdecznie. Jeśli popełniłem jakiś błąd przepraszam bądź naruszyłem regulamim , ale czytałem i myślę , że wszystko zrobiłem ok. Aha dodam jeszcze , że będę was często odwiedzał na spotach i myślę , że poznam dużo ciekawych osobowości.
WYPOSA¯ENIE: Za bogate to one nie jest ale:
-ABS
-Poduszka powietrzna (1x)
-Elektryczny szyberdach
-Elektryczne szyby
-Immobiliser
-Centralny zamek w kluczyku
-Elektryczne lusterka
-Wspomaganie kierownicy
-Radio CD/MP3
Dodatki :
OPTYCZNE
-Brewki na przednich lampach (usunięte)
-¯arówki LED postoje białe (usunięte zamienione żarówki na HB4 BlueVision i W5W Philips
-Blenda na tylnej szybie
-Sportowy tłumik WM Sport podwójny (usunięty aktualnie nowa dwururka)
-Przyciemnione szyby tył ,bok tył lewy i prawy i przód lewy i prawy
-Alufelgi Rondell z rantem 8'5 '' opony Dunlop Sport 225/45 R17
ZAWIESZENIE:
-Zawieszenie na sprężynach FK przód -60, tył -40
-Amortyzatory przód Monroe, tył niewiadomy.
Car Audio
-2x tweeter z przodu, 4 głośniki + Skrzynia basowa Lanzar max 12 500W RMS + Wzmacniacz Boschmann
Modyfikacje na Wiosne 2010:
-Nerka w czerni (zrobione)
-Przyciemnić szyby z powrotem z boku (zrobione)
-Tłumik tej samej grubości, ale prosty równo z zderzakiem (zrobione)
-Blenda ściągnę, by zobaczyć jak będzie bez
-¯arówki BlueVision Philipsa Mijania i Postoje (zrobione)
-Gałkę biegów
-Podłokietnik
-I kierownica M
-Halogeny na przód
-Konkretna polera , którą już za niedługo trzeba będzie zrobić :hurra: Przyłożę się do niej solidnie :cwaniak: (jeśli ktoś chętny za 100 zrobię konkretną , można się jeszcze dogadać)(zrobione)
-I ostatnia rzecz to tylne światła na biało(zrobione)
Wrzucam parę zdjęć jak BMW wyglądało wczesniej , a za niedługo wrzucę jak wygląda aktualnie:
Przed zakupem:
Po zakupie już w seryjnym z przodu zawieszeniu:
Zdjęcia aktualnej Buni ze wszystkimi modami wrzucę w tym tygodniu obiecuję.
Witam was wszystkich jeszcze raz serdecznie. Jeśli popełniłem jakiś błąd przepraszam bądź naruszyłem regulamim , ale czytałem i myślę , że wszystko zrobiłem ok. Aha dodam jeszcze , że będę was często odwiedzał na spotach i myślę , że poznam dużo ciekawych osobowości.
Ostatnio zmieniony 2010-07-27, 15:29 przez FaTuM, łącznie zmieniany 11 razy.
Odemnie też plus za szyby, fajnie to wygląda, wpadnij do Rydułtów na spota w sobote, na żywo pooglądamy
[URL=http://www.fotosik.pl]
Po co go podnosiłeś, początkowe fotki robią wrażenie, po podniesieniu hm... lipton.FaTuM08 pisze:Po zakupie już w seryjnym z przodu zawieszeniu:
A co to za dwie "gałki" nad popielniczką???
Na pierwszy rzut oka, nawet ciekawie wygląda, blendy nie ruszaj, o wydechu już pisałeś więc spoko - popieram
Gdyby wcześniej od kierownicy ///M pojawiły się lusterka ///M nabrałby chrrrakteru
...o czarnej nerce i black helli nie wspomnę.
Ale to tylko moje zdanie.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolego , a po to żeby w zimę wyjechać ode mnie , bo na glebie -60 mógłbyś się u mnie pohuśtać e tam w ogóle byś nie ruszył:) Dej temu czas przyjdzie Wiosna będzie znowu ziemia , a te "gałki" to tweetery niestety już tam były, wyciągnięcie ich spowoduje zostawienie dwóch dziur więc nie ruszam. Lustereczka kolego ///M to jest dopiero lipton Już na wiosnę konkretna gleba 17' na niskopodłogowcach, cały w czerni, polerka i odrazu dusza ożywa uwierz , że ta folia czarna i nerka będzie pasować jak ściemnię kierunki z przodu chodzi mi o taki (prawie) a la DARK BMW :] Na ten sezon.Po co go podnosiłeś, początkowe fotki robią wrażenie, po podniesieniu hm... lipton.
A co to za dwie "gałki" nad popielniczką???
No,no te -60 wystarczy żeby nie wyjechać, uwierz nie wierzysz przyjedź kiedyś w zimę. Wiesz co do gleby nie jestem pewien czy to -60 ja tak w sumie mało co pewny jestem , bo mi się telefon nie zmieści tak jak Tobie nie za bardzo wiem co tam jest konkretnie , bo takie dostałem od byłego właściciela , ale nie zdziwiłbym się jakby było coś dużo więcej niż 60 Kiedyś na zlocie sam zobaczysz i się kolego Marcin zdziwisz
Co do tweeterów to nie będę to niczym kleił bo jak to wygląda.... Chcę kupić jakieś konkretne w ich miejsce.
[ Dodano: 2 Marzec 2010, 00:16 ]
Zobacz sam i oceń ile to jest :
Przód :
[ Dodano: 8 Marzec 2010, 19:27 ]
Nowe mody mojego El Compi Proszę o komentarze co byście tu jeszcze zmienili , bo cos go tu jeszcze boli blenda czy co ? Oczywiscie napewno brak mu tu gleby i alumek no, ale jeszcze nie teraz po mrozach. (Przepraszam za godzine i date, nie ja robilem foto) I jeszcze zapomniałem dodać reflektory wyczyszczone na cacy jeden rozregulowałem , ale juz ustawiony Normalnie jak nówki bez porównania.
[ Dodano: 12 Marzec 2010, 23:19 ]
Aktualnie jestem na etapie robiena osłony pod silnik pare zdjęc .
Otwory zrobiłem później już większe niz 3 bodajże 5
Muszę się jeszcze pochwalić , że myśle na temat 17' oponek i dobrego felunka i nad gleba czy -40 czy - 60 Bo moja -70 to napewno odpada dajmy żyć ;D
Co do tweeterów to nie będę to niczym kleił bo jak to wygląda.... Chcę kupić jakieś konkretne w ich miejsce.
[ Dodano: 2 Marzec 2010, 00:16 ]
Zobacz sam i oceń ile to jest :
Przód :
[ Dodano: 8 Marzec 2010, 19:27 ]
Nowe mody mojego El Compi Proszę o komentarze co byście tu jeszcze zmienili , bo cos go tu jeszcze boli blenda czy co ? Oczywiscie napewno brak mu tu gleby i alumek no, ale jeszcze nie teraz po mrozach. (Przepraszam za godzine i date, nie ja robilem foto) I jeszcze zapomniałem dodać reflektory wyczyszczone na cacy jeden rozregulowałem , ale juz ustawiony Normalnie jak nówki bez porównania.
[ Dodano: 12 Marzec 2010, 23:19 ]
Aktualnie jestem na etapie robiena osłony pod silnik pare zdjęc .
Otwory zrobiłem później już większe niz 3 bodajże 5
Muszę się jeszcze pochwalić , że myśle na temat 17' oponek i dobrego felunka i nad gleba czy -40 czy - 60 Bo moja -70 to napewno odpada dajmy żyć ;D
Ostatnio zmieniony 2010-03-13, 14:45 przez FaTuM, łącznie zmieniany 1 raz.
Daję odpowiedz i post się edytuje nie wiem dlaczego nie robi nowego postu może ,żeby nie nabijać postów .nikt nie komentuje bo nie widać że są nowe posty
El Diablo no ciekawa Dziś będę ją malował hammerite i za niedługo zakładał projekt zrobiony na 4 wkręty, zamierzam wkręcić 2 do płozy i dwa na belkę, zobaczymy jak to wyjdzie i czy będą drgania