[E34] Głośniejszy KLAKSON
[E34] Głośniejszy KLAKSON
Witam, zastanawiam się nad zmianą obecnego klaksonu w mojej e34 na coś mocniejszego. Seryjny talerzowy klakson z membraną nie należy do głośnych, lepsze są klaksony tzw. ślimaki o niskiej i wyższej częstotliwości (nie chodzi mi o trąbki). Na allegro znalazłem ślimaki tuby które są wyposażone dodatkowo w kompresor więc powinno dawać ostro po uszach.
Coś takiego LINK
Czy ktoś ma podobny klakson? Testował może ktoś coś takiego lub inne rodzaje sygnałów dźwiękowych?
Klakson z aukcji jest dostępny u sprzedawcy w ¯orach wiec może ktoś kto ma blisko byłby w stanie podjechać i posłuchać jak to trąbi : ) ?
Coś takiego LINK
Czy ktoś ma podobny klakson? Testował może ktoś coś takiego lub inne rodzaje sygnałów dźwiękowych?
Klakson z aukcji jest dostępny u sprzedawcy w ¯orach wiec może ktoś kto ma blisko byłby w stanie podjechać i posłuchać jak to trąbi : ) ?
Ostatnio zmieniony 2010-03-14, 10:03 przez pr0sty, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja ma dwie fanfary
Co niektórzy słyszeli
Co do "ślimaka" jak chcesz mieć pod maską piszczałkę odpustową
to polecam jak najbardziej...
Ja mam coś takiego x 2
http://allegro.pl/item955922226_fanfara ... losna.html
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mogę Ci przytrąbić sam ocenisz...pr0sty pisze:ale czy napewno taka fanfara trąbka jest głośna?
Na pewno nie trąbi ta jak pociąg, ale...
miejsce na drodze potrafi zrobić.
Za dolną częścią przedniego nadkola po obu stronach.A w którym miejscu żeś to upchał pod maską?
Czyli Marcin do tej trąby masz kompresor?
Znalazłem filmik z tym małym 2xtubowym klaksonem z wbudowanym kompresorem i całkiem całkiem napewno nie to co tir ale dużo więcej niż tradycyjny klakson:
KLAKSON wersja samochodowa
AUTO2
MOTOR1
MOTOR2
Chyba zdecyduje się na to właśnie rozwiązanie ze względu na małe rozmiary. W CTS Będzin z tego co wiem są dostępne tam gdzie Golu byliśmy z Zawiasem po tłumik kiedyś. Można przejechać i na miejscu jeszcze posłuchać ale myślę, że filmiki rozwiały wątpliwości.
Znalazłem filmik z tym małym 2xtubowym klaksonem z wbudowanym kompresorem i całkiem całkiem napewno nie to co tir ale dużo więcej niż tradycyjny klakson:
KLAKSON wersja samochodowa
AUTO2
MOTOR1
MOTOR2
Chyba zdecyduje się na to właśnie rozwiązanie ze względu na małe rozmiary. W CTS Będzin z tego co wiem są dostępne tam gdzie Golu byliśmy z Zawiasem po tłumik kiedyś. Można przejechać i na miejscu jeszcze posłuchać ale myślę, że filmiki rozwiały wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 2010-03-14, 11:27 przez pr0sty, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam dwa kompresory.
Spoko, montuj piszczałki, kiedyś posłuchamy
Jak chcesz mieć głośno to pod zderzak możesz przecież wsadzić nawet 5 ori klaksonów, ale tu chyba chodzi o dźwięk???
Piszczałki trąbią niskimi tonami, jak harmonijka ustna
Fajnie to musi brzmieć na żywo
Spoko, montuj piszczałki, kiedyś posłuchamy
Jak chcesz mieć głośno to pod zderzak możesz przecież wsadzić nawet 5 ori klaksonów, ale tu chyba chodzi o dźwięk???
Piszczałki trąbią niskimi tonami, jak harmonijka ustna
Fajnie to musi brzmieć na żywo
No jak już to raczej te długie po 65, o niebo lepiej od czerwonych piszczałek, ale ja mam te które wkleiłem wyzej.
W mojej galerii (na początku chyba gdzieś) mam taką pod maską...
Zmieniłem po miesiącu.
Ale najlepiej posłuchać tego w sklepie, bo koleś może to podłączyć do 12V i zrobić demo.
W mojej galerii (na początku chyba gdzieś) mam taką pod maską...
Zmieniłem po miesiącu.
Ale najlepiej posłuchać tego w sklepie, bo koleś może to podłączyć do 12V i zrobić demo.
Taki: http://www.allegro.pl/item941681104_kom ... ka_fv.htmlKrisstoff pisze:A jaki kompresor do tego masz?
Dżołk z kompletu oczywiście.