[E36] Głośniki przód dobrze wybrałem ? Compact

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
FaTuM

[E36] Głośniki przód dobrze wybrałem ? Compact

Post autor: FaTuM »

Witam może się powtarzam ,ale szukam i nic powiedzccie mi tylko Ci co się znają dobrze wybrałem na przód ?? Da może coś innego w tej cenie , może cos tańszego starczy ??
http://allegro.pl/item979616536_helix_d ... _hurt.html

I powiedzcie co zrobić z tymi w drzwiach ,bo jeden mi charczy da się takie małe kupić ,bo ja myślę ,że różnicy chyba niema ,bo w takim rozmiarze ile one 85mm? Co zrobić dzięki z góry .
MIRAS
Maniak forumowy

Post autor: MIRAS »

nie znam tej firmy ale pasmo mają ok a jak będą grały to się okaże po montażu . jak zamontujesz te głośniki i gwizdki to te w drzwiach możesz odłaczyć .
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Cudów z 13tek nie wyciągniesz :/
Ale żeby w e36 wsadzić coś większego to trzeba by było zrobić jakiś panel,
ale to już dla fascynatów.
Wybrałeś sobie zestaw z twiterami, więc głośniki, o które pytasz odłącz i po sprawie.
Jeśli nie planujesz większej rozbudowy, ani wzmacniacza pod ten zestaw to powinno być dobrze, chociaż helixy szału nie robią :/
Lepiej dołóż choćby 50 zł i kup JBL'e również systemowe
np. coś takiego: http://allegro.pl/item976945184_jbl_2x_ ... aranc.html

Ogólnie gdybym ja miał robić coś takiego to wstrzymałbym się jeszcze jakiś czas, dozbierał kasy i zainwestował w coś treściwszego.
Bo po przesłuchaniu kilkunastu minut na czymś takim to pewnie podziurawiłbym te głośniki długopisem ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
MIRAS
Maniak forumowy

Post autor: MIRAS »

FaTuM

Miras oglądałem te Hertze i spodobały mi się no ,ale ale ale wiadomo 450 zł to duża kwota no,ale efekt wiadomo taki jakbyśmy chcieli .

Marcin mówisz ,że te JBL no jak mówisz to Ci zaufam i zwrotnice mniejsze i mają tylko wejścia na IN ,a te Helixy na twweter ,in i na głośniki większe są i też trudniej będzie ukryć.

To tak jak mówicie woziłbym te JBL , a te w drzwiach odłączę , bo już i tak mam pod radio JBL 6x9 podłączone , 13mm, twwetery słabe no i te w drzwiach więc i tak limit już wyczerpany i wiadomo aż mu ulży :) mam wzmacniacz z firsta w domu nie potrzebny te 1800 W wiecie które no , ale jak podłączyłem tube pod niego to ,aż mi się płakać zachciało więc wątpię by coś dało lepszy efekt. Dzieki za rady MIRAS i Marcin :bmw: :bmw:

Czasami też się zastanawiam czy moja tuba nie gryzie się z tymi 6x9 .
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

FaTuM pisze:Czasami też się zastanawiam czy moja tuba nie gryzie się z tymi 6x9 .
Dźwięk masz słyszeć z przodu, a bas z tyłu ma być dodatkiem do tego co słyszysz,
więc jestem pewien, że na pewno "zagłusza".
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
FaTuM

Założę te głośniki twwetery i zobaczę jak to gra i odłączę te 6x9 i zobaczymy czy efekt coś jest lepszy. :bmw:
Awatar użytkownika
Damian325
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Damian325 »

Ja bym był za JBL np http://www.allegro.pl/item987859358_glo ... ratis.html

[ Dodano: 6 Kwiecień 2010, 07:58 ]
Tak wogule jak niemasz wzmacniacza to od niego bym zaczął
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

jak nie masz zamiaru robic paneli w drzwiach to nie przeplacaj. Pod nogami i tak to rewelacyjnie nie zagra.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
ODPOWIEDZ