[E36] Przegazowalem na max 320 vanos nie chce palic
[E36] Przegazowalem na max 320 vanos nie chce palic
Witam !!!
Mam mega problem kupilem bmw e36 320 vanos! JUZ PRAWIE ROK TEMU
dzisiejszej nocy po piwku przegazowalem ja na maxa , nigdy wczeniej tego nie robilem bmw z chipem nie odcina zaPLONU wykrecila 9 tysi wskazuwka doszla do 20 L , zchodzac z obrotow cos dziwnie stukalo , bendiks na rozruszniku byl już treFny, ale to chyba nie od teggo !! Pomożecie co gdzie i jak ??? szukac problemu auto pilnie potrzebne do dojazdów do pracy a i w portfelu krucho !! mial ktos moze podobną sytuacje POMOCY
[ Dodano: 19 Kwiecień 2010, 22:03 ]
auto ma zalożona sekwecje niecaly rok !! ??? nakerujcie mnie co to moze byc ?? czyżby Łancuszek rozrzadu ?? jak proboje odpalic to slycha prace tloków i strzaly na tlumiku !! !! jak by chciala palic ale cos przeszadza !!
Mam mega problem kupilem bmw e36 320 vanos! JUZ PRAWIE ROK TEMU
dzisiejszej nocy po piwku przegazowalem ja na maxa , nigdy wczeniej tego nie robilem bmw z chipem nie odcina zaPLONU wykrecila 9 tysi wskazuwka doszla do 20 L , zchodzac z obrotow cos dziwnie stukalo , bendiks na rozruszniku byl już treFny, ale to chyba nie od teggo !! Pomożecie co gdzie i jak ??? szukac problemu auto pilnie potrzebne do dojazdów do pracy a i w portfelu krucho !! mial ktos moze podobną sytuacje POMOCY
[ Dodano: 19 Kwiecień 2010, 22:03 ]
auto ma zalożona sekwecje niecaly rok !! ??? nakerujcie mnie co to moze byc ?? czyżby Łancuszek rozrzadu ?? jak proboje odpalic to slycha prace tloków i strzaly na tlumiku !! !! jak by chciala palic ale cos przeszadza !!
po pierwsze auta z gazem sie nie ciągnie tak wysoko... Ciekawe czy się nie przestawiła tzw. adaptacja wtrysku. Rozepnij klemy (mozesz je nawet zewrzec) wlacz zaplon i zostaw tak na 15 minut. Podłącz klemy. Rozumiem ze jesli sekwencja to tak czy owak odpala na benzynie. Jesli załapie, to musisz pojezdzic jakis czas na benzynie. Mało prawdopodobne, ale spróbuj. Ciężko takie rzeczy oceniać na odległość, ciekawi mnie to stukanie, ciekawe czy nie przekreciles czegos w silniku no ale piszesz bendix.. hmmm oddaj do mechanika
Dokładnie jak piszą wyżej, jak świeca uszkodzona to tylko od urwanego zaworu. Nie warto remontować jak można kupić gołe 2.0 M50 za 800złkamilo203 pisze:no i sprawa przedstawia sie tak 6 garze, swieca rozwalona, tlok sie nie rusza, wszystko wskazuje ze korbowod, !! oplaca sie remontowac silnik ?? rozrząd ok ??