[E39] Dawid--->>E39 520i
A wiec dziś założyłem mojej buni nowe tarcze ,klocki , i szczeki oraz wraz z przyszłym szwagrem zrobiliśmy ręczny -no raczej on
-tarcze-nacinane i nawiercane ATM MIKODA
-klocki przód FERODO tył MEYLE a szczeki BOSCH
nio a potem była na przegladzie
Michasia tez pomagała
regulacja ręcznego...przyszły szwagier
-tarcze-nacinane i nawiercane ATM MIKODA
-klocki przód FERODO tył MEYLE a szczeki BOSCH
nio a potem była na przegladzie
Michasia tez pomagała
regulacja ręcznego...przyszły szwagier
Tarcze ATM MIKODA na przód 147,50 zl a na tył 111,50 zl, klocki przód Ferodo 172 zl, tył Meyle 79 zl, a szczeki Bosch 92 zl plus zestaw naprawczy do szczek ATE ok 40 zloty...
Jesli chidzi czy jest jakas róznica to dopiero bede mogl powiedziec jak sie klocki z tarczami dotrza ale jak jechalem na zlot to powiem ci szczerze ze lepsze teraz mam hamulce a jak bylem na przegladzie w sobote to gosciu powiedzial mi ze hample sa brzytwa.....
Jesli chidzi czy jest jakas róznica to dopiero bede mogl powiedziec jak sie klocki z tarczami dotrza ale jak jechalem na zlot to powiem ci szczerze ze lepsze teraz mam hamulce a jak bylem na przegladzie w sobote to gosciu powiedzial mi ze hample sa brzytwa.....
Napisz za jakis czas jak to sie wszystko sprawuje bo jestem zainteresowany takimi tarczami ze wzgledu na duze przebiegi "autostradowe" a hamulce lubia sie tam przydawac
a teraz juz tak offtopic'owo... klocki,tarcze ok rozumiem ze to sie wymienia...ale zestaw naprawczy i szczeki ? wczesniej mialem samochod delikatnie mowiac bardziej "oplowski" i tam wymienialem tylko tarcze z klockami i wszystko smigalo...wiec do czego zestaw naprawczy i szczeki [ wydaje mi ze sie chodzi o hamulec reczny,jednak wole zapytac ]
a teraz juz tak offtopic'owo... klocki,tarcze ok rozumiem ze to sie wymienia...ale zestaw naprawczy i szczeki ? wczesniej mialem samochod delikatnie mowiac bardziej "oplowski" i tam wymienialem tylko tarcze z klockami i wszystko smigalo...wiec do czego zestaw naprawczy i szczeki [ wydaje mi ze sie chodzi o hamulec reczny,jednak wole zapytac ]
...tak znowu sie czepiam...
tak dokladnie chodzi o reczny....u mnie jak zdemontwalem tarcze to niestety ale byl tylko szkielet szczek okladzin wogole nie bylo...a zestaw naprawczy to fedry do szczek i spinki by moc zamocowac szczeki do blachy by nie byly luzne...polecam je zmienic bo napewno jak tam niky dawno nie zagladal to wszystk bedzie pordzewiale ....
Hmmm od czego tu zacząć...po blisko dwoch latach bezczynnosci,braku dotacji oraz nieszczesliwych zdarzeń (gradobicie i zniszczenie mienia),czas za zaczac inwestowac w bunie... lista rzeczy ktore beda zrobione jest spora ale mysle ze damy rade...
Miesiac temu zalozylem lusterka z E38 oraz zmienilem opony z tylu...na ciut wiekszy kapeć...z Porshe-285/35 R18
stara 265/35 R18 i nowa 285/35 R18
Miesiac temu zalozylem lusterka z E38 oraz zmienilem opony z tylu...na ciut wiekszy kapeć...z Porshe-285/35 R18
stara 265/35 R18 i nowa 285/35 R18