[E39] Problem ze zbiorniczkiem intensywnego spryskiwania

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

[E39] Problem ze zbiorniczkiem intensywnego spryskiwania

Post autor: Majk »

Jak w temacie. Problem polega na tym że, gdy uzupełnię płyn w zwykłym zbiorniczku, po naciśnięciu guzika do spryskiwania wszystko leci tak jak trzeba ale nie tylko. Gdy zaczyna pryskać ze zbiorniczka wyciska płyn i oprócz szyby i lamp mokre jest wszystko w pobliżu zbiornika. Płyn wyciska dość mocno bo pod autem jest kałuża. Czy ktoś może mi w łopatologiczny sposób wytłumaczyć co jest nie tak i jak się za to zabrać :/
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
Awatar użytkownika
przymo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przymo »

sprawdz do pewności drożność przewodów do spryskiwaczy, może któryś przypchany jest, nadmierne ciśnienie zbiera sie w zbiorniczku i wtedy wyciska płyn, albo masz gdzies dziurawy zbiorniczek
Obrazek
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Majk »

A czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy do zwykłego zbiornika i do tego na płyn do intensywnego spryskiwania są osobne pompki ? Bo jeżeli tak prawdopodobnie ta z tego małego zbiorniczka nie działa taka moja wstępna diagnoza :/
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
ODPOWIEDZ