[E36] lampy przednie nie gasną e36

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
masiVe

[E36] lampy przednie nie gasną e36

Post autor: masiVe »

Witam klubowiczów jak juz kiedys sie przedstawiałem - masiVe z e36 coupe...
mam prośbę o pomoc, mianowicie nie jestem pewien co sie stało ale od jakiegoś czasu mam problem z wyłączaniem świateł mijania tzn. po dojechaniu z punktu A do punktu B próbuję wyłączyć światła.... i NIC gasną postojówki ale światła mijania nie chca odpuścić nie wiem czy to nie wina przekaźnika i w związku z tym potrzebuje pomocy co sie stało i gdzie szukać przekaźnika ?
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Sebek »

nie wiew czy to może będzie to samo...ale kiedy miałem kiedyś astre1 to przetarł mi się kabel i powodował zwarcie które, powodowało to że nie chciały mi się wyłańczać światła, gasły dopiero po odłączeniu akumulatora...a sytuacja wyglądała identycznie jak u Ciebie, może gdzieś się kabelek przetarł i jest jakieś zwarcie...( chociaż może być też milion innych rzeczy) niech ktoś kto się bardziej zna się na ten temat wypowie, ja dałem tylko swoją propozycje,co ja miałem w innym aucie.;):)
BYŁO - E36 318i SEDAN -> BYŁO - E36 323/325i SEDAN -> JEST E36 TOURING
masiVe

Post autor: masiVe »

ok dzieki za próbe pomocy ale licze ze to nie przetarty kabel a tylko przekaźnik heh jeżeli znajdzie sie jakis znawca to dajcie znac co to moze byc ?
ODPOWIEDZ