Odpowiedzialność cywilna (oc) Gdzie najtaniej ?
Odpowiedzialność cywilna (oc) Gdzie najtaniej ?
Witam wszystkich
Mam teraz trudną decyzje, skończyło mi się oc na bmw jeszcze na poprzedniego właściciela. Czekam na wypłatę i muszę gdzieś autko ubezpieczyć..
Gdzie polecacie bezpiecznie ? Mam 21 lat, a prawo jazdy dwa i pól roku.
Miło by było jakbyście podali ile sami płacicie będąc w podobnej sytuacji do mojej..
Albo jakiś namiar najlepiej w Zabrzu ?
Pozdrawiam i liczę na wskazówki.
Mam teraz trudną decyzje, skończyło mi się oc na bmw jeszcze na poprzedniego właściciela. Czekam na wypłatę i muszę gdzieś autko ubezpieczyć..
Gdzie polecacie bezpiecznie ? Mam 21 lat, a prawo jazdy dwa i pól roku.
Miło by było jakbyście podali ile sami płacicie będąc w podobnej sytuacji do mojej..
Albo jakiś namiar najlepiej w Zabrzu ?
Pozdrawiam i liczę na wskazówki.
wszystko zalezy czy autko masz tylko na siebie czy na wspolwlasnosc bo tu mozesz liuczyc wtedy na max znizki,
I jeszcze jedno pytanko???
Czy juz Ci wyszlo ubezpieczenie czy dopiero Ciu wyjdzie, jesli ta 1 opcja to mozesz sie liczyc z kara od ubezpieczalni, no i podstawowa sprawa czy wypowiedziales umowe 2 tygodnie wczesniej bo za to tez Ci sie dobiora do tylka
No i jesli chcesz miec tanio to proponuje LIBERTY Direct, AXA, LINK 4, mBank i wszystko zalatwiaj przez neta wtedy bedzie duzo taniej.
W normalnych ubezpieczalniach jezeli jest to tylko Twoje autko napewno bedzie zwyzka za marke i zwyzka za lata bo nie masz jeszcze 25 lat, no i krotko prawo jazdy
I jeszcze jedno pytanko???
Czy juz Ci wyszlo ubezpieczenie czy dopiero Ciu wyjdzie, jesli ta 1 opcja to mozesz sie liczyc z kara od ubezpieczalni, no i podstawowa sprawa czy wypowiedziales umowe 2 tygodnie wczesniej bo za to tez Ci sie dobiora do tylka
No i jesli chcesz miec tanio to proponuje LIBERTY Direct, AXA, LINK 4, mBank i wszystko zalatwiaj przez neta wtedy bedzie duzo taniej.
W normalnych ubezpieczalniach jezeli jest to tylko Twoje autko napewno bedzie zwyzka za marke i zwyzka za lata bo nie masz jeszcze 25 lat, no i krotko prawo jazdy
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
No ubezpieczanie wyszło kilka dni temu, nie było na mnie a koleś już nie przedłużał... Obecnie czekam na wypłatę i zajem się tym wszystkim, bo już poszło masę kasy.
A mam pytanie, wezmę na współwłaściciela który ma zniżki powiedzmy w axa na swoj samochód a ja na swój bym ubezpieczył w np alianzie z nim na współwłaściciela. Czy w razie (odpukać) stłuczki zniżki polecą mu też w axa ? Dzielą się ubezpieczyciela informacjami ? Jak to jest ?
A mam pytanie, wezmę na współwłaściciela który ma zniżki powiedzmy w axa na swoj samochód a ja na swój bym ubezpieczył w np alianzie z nim na współwłaściciela. Czy w razie (odpukać) stłuczki zniżki polecą mu też w axa ? Dzielą się ubezpieczyciela informacjami ? Jak to jest ?
biorac na wspolwlasciciela musisz miec go wbitego w dowodzie albo w umowie inaczej to nie przejdzie, w razie stluczki poki co nie ma centralnej bazy danych wiec sie nie dowala, poleca tylko w tej ubezpieczalni
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Tak, wiem. Wiec muszę spisać 51% samochodu powiedzmy na kogoś z rodziny z zniżkami. I wtedy do ubezpieczalni. I w razie czego nawet (stłuczka z mojej winy) zniżki tej osoby pozostają na jego autko tylko w moim lecą tak ? Mówimy oczywiście o różnych ubezpieczycielach.
Czorny no nie strasz mnie... No ale też autko na razie nie jest na mnie przerejestrowane... Czekam do czwartku..
Czorny no nie strasz mnie... No ale też autko na razie nie jest na mnie przerejestrowane... Czekam do czwartku..
Dokładnie .... Śpiewak napisz do mnie na PW dokladnie dane to ci oblicze ile cie wyniesie ubezpieczenie.
Potrzebuje pojemnosc, rok produkcji, mniej wiecej wartosc auta, ile masz % znizek, wiek znam, i miejscowosc tez wiem ze Zabrze.
Super tanio to ci nie wyjdzie po pewnie nie masz za wielkich znizek ;/
Najlepiej jakbys sobie wzial na wspolwlasciciela ojca ktory np ma 60% albo cos.
Co do tej stluczki ... troche dla mnie to nie zrozumiale ale odpowiem ci jak ja to zrozumialem i jak jest.
Jezeli masz na wspowlasciciela kogos obojetnie kogo i on ma liczmy 60 % znizek i spowodujesz wypadek z twojej winy to i tobie leca znizki i jemu. Po takim wypadku on bedzie mial 10 % mniej czyli 50 % znizek mu zotsanie.
Ja osobiscie tak mialem ... wjechalem babce w tyl i polecialy i mi i mojemu ojcu spadly znizki na 50 %.
Potrzebuje pojemnosc, rok produkcji, mniej wiecej wartosc auta, ile masz % znizek, wiek znam, i miejscowosc tez wiem ze Zabrze.
Super tanio to ci nie wyjdzie po pewnie nie masz za wielkich znizek ;/
Najlepiej jakbys sobie wzial na wspolwlasciciela ojca ktory np ma 60% albo cos.
Co do tej stluczki ... troche dla mnie to nie zrozumiale ale odpowiem ci jak ja to zrozumialem i jak jest.
Jezeli masz na wspowlasciciela kogos obojetnie kogo i on ma liczmy 60 % znizek i spowodujesz wypadek z twojej winy to i tobie leca znizki i jemu. Po takim wypadku on bedzie mial 10 % mniej czyli 50 % znizek mu zotsanie.
Ja osobiscie tak mialem ... wjechalem babce w tyl i polecialy i mi i mojemu ojcu spadly znizki na 50 %.