[Exx] trzęsie przy hamowaniu
[Exx] trzęsie przy hamowaniu
Witam koledzy mam ostatnio problem przy hamowaniu a mianowicie przy średniej sile hamowania bardzo trzęsie kierownicą jak depne troche mocniej przestaje. wiem napewno że to nie problem hamulców nowe tarcze klocki docisk i prowadnice 100% ok. co to może być?? może maglownica?? chyba ze cos jeszcze innego pomocy ostatnio bylem jeszcze raz sprawdzic hamulce, ale tarcza nie ma bicia wiec gosc rozlozyl rece napewno hamulce ok zalozylem nawet stare orginalne tarcze i jest to samo. podpowiedzcie cos koledzy
U mnie kiedyś zapiekł się cylinderek, czy jak to się tam nazywa...
Nie odbijało tarczy i nierównomiernie ją dociskało, przy hamowaniu trzęsło.
Wymiana kosztowała jakieś 60 zł i ustało.
Nie robiłem żadnej zbieżności.
Możliwe, że masz ten sam problem...
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli to by był zapieczony cylinder, to podczas jazdy jak puścisz kierownice powinno "ściągać" auto_Marcin_ pisze:U mnie kiedyś zapiekł się cylinderek, czy jak to się tam nazywa...
[URL=http://www.fotosik.pl]
temat dosyć stary ale postanowiłem się podłączyć...u mnie problem występuje tylko z jednej strony...tarcze też nowe klocki itd...ale bicie pojawia się tylko na jednym kole?? myślałem że coś z felga itd...ale to nie to... na stalówkach dzieje się to samo przekładając inna felge na to koło dalej jest bicie...co to może być??
BYŁO - E36 318i SEDAN BYŁO - E36 323/325i SEDAN JEST E36 TOURING
dodam też że nie dzieje się to przy małych prędkościach do 50-60 km/h bynajmniej tego nie czuje...a powyżej i owszem...zaczyna to być odczuwalne...a jest taka możliwość że to GAŁKI?? bo też taką teorie słyszałem...(choć nie wiem co ma jedno go drugiego:/) ale może coś w tym jednak jest??co wy o tym sądzicie??
BYŁO - E36 318i SEDAN BYŁO - E36 323/325i SEDAN JEST E36 TOURING