czujniki otwartych drzwi

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
francik

czujniki otwartych drzwi

Post autor: francik »

Kupilem ostatnio alarm :D .. wszystko juz podlaczylem tylko mam problem z znalezieniem czujnikow z drzwi :? niewiecie moze jakiego koloru sa przewodyy z tych czujnikow albo gdzie ich mozna szukac..Auto w ktorym montuje ten alarm to Bmw E36 318is
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

czujniki znajduja sie w zamkach drzwi :P tylko nie wiem jakie kolory maja kabelki :P bo nigdy tego nie rozbieralem :) :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

to rozbierz i powiedz koledze :P
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
adamwsb

Post autor: adamwsb »

heheehhh.... mi by sie tego nie chcialo robic
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

ja tak robilem tez mam czujniki w zamku robil mi to bracik dwa dni i dziala bardzo dobrze ale nie stety nie znam szczegolow montazu :?
francik

juz doszedlem do tego :D ..poprostu pociaglem przewody z centralki centralnego zamka i po sprawie :D mam jeszcze jeden problem drzwi zamykaja mi sie dopiero po dwukrotnym przekreceniu kluczyka :? powodem jest brak czunika tylnej klapy,sa tam tylko kable..i pytanie takie czy mozna te kable zmostkowac ?jesli tak to ktore??? :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

tam ida 3 kable
masa i dwa impulsy na otwarcie i zamkniecie. Moze daj dwie zarowki :P
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Krzys pisze:tam ida 3 kable
masa i dwa impulsy na otwarcie i zamkniecie. Moze daj dwie zarowki :P
Krzys ale Francikowi chodzi o czujnik zamknietej klapy... o taki maly stycznik bez ktorego trzeba dwa razy zamykac auto :P
Obrazek
francik

Franz wiesz moze ktore kable sa od tego stycznika z klapy ? bo bym je zmostkowal i powinno byc wszystko ok ...
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

jutro zobacze w mojej jak to tam wyglada i Ci napisze co i jak :P bo teraz to nie wiem jakigo koloru tam sa kabelki :) a raczej kabelek.... :roll:
Obrazek
francik

Franz i jak tam te kabelki ..sprawdziles ktory jest odpowiedzialny za ten centralny zamek ?? hmm a umiesz ty wogule otworzyc bagaznik?? :lol: :lol:
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

francik pisze:Franz i jak tam te kabelki ..sprawdziles ktory jest odpowiedzialny za ten centralny zamek ?? hmm a umiesz ty wogule otworzyc bagaznik?? :lol: :lol:
tak sprawdzilem i mi do tego stycznika idzie tylko jeden kabelek barwy brazowej... jak go odlacze to auto trzeba zamykac na dwa razy bo za pierwszym razem sie otworzy... a jak jest podlaczony to wystarczy raz :) a co do otwierania to jestem w trakcie montazu otwierania z pilota :) pozdro :P
Obrazek
ODPOWIEDZ