Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Kupilem ostatnio alarm .. wszystko juz podlaczylem tylko mam problem z znalezieniem czujnikow z drzwi niewiecie moze jakiego koloru sa przewodyy z tych czujnikow albo gdzie ich mozna szukac..Auto w ktorym montuje ten alarm to Bmw E36 318is
juz doszedlem do tego ..poprostu pociaglem przewody z centralki centralnego zamka i po sprawie mam jeszcze jeden problem drzwi zamykaja mi sie dopiero po dwukrotnym przekreceniu kluczyka powodem jest brak czunika tylnej klapy,sa tam tylko kable..i pytanie takie czy mozna te kable zmostkowac ?jesli tak to ktore???
francik pisze:Franz i jak tam te kabelki ..sprawdziles ktory jest odpowiedzialny za ten centralny zamek ?? hmm a umiesz ty wogule otworzyc bagaznik??
tak sprawdzilem i mi do tego stycznika idzie tylko jeden kabelek barwy brazowej... jak go odlacze to auto trzeba zamykac na dwa razy bo za pierwszym razem sie otworzy... a jak jest podlaczony to wystarczy raz a co do otwierania to jestem w trakcie montazu otwierania z pilota pozdro