[Exx] trzęsie przy hamowaniu

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Waldi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Waldi »

Mogą być gałki. Też mam czasami przy większej prędkości takie objawy. Znajomy mech. powiedział że mają luz i z tond te drgania.
Obrazek
Kiedy Wyścigi Zawładną Twoim życiem, żyjesz Już Tylko Od Startu Do Startu
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Sebek »

hmm....będe musiał podjechać gdzieś do mechanika albo na stacje niech mi to zobaczą czy to czasem nie będzie to...skoro jest taka możliwość trzeba to sprawdzić:)
BYŁO - E36 318i SEDAN -> BYŁO - E36 323/325i SEDAN -> JEST E36 TOURING
Misiek_SZO
Małopiszący

Post autor: Misiek_SZO »

miałem to samo kolego na nowiutkich tarczach i klockach zrobiłem ok 3 tys km i zaczeło bic przy hamowaniu --- lekarstwo wymiana tarcz na drozsze lub ewentualnie przetoczenie tarczy, jezeli nie jest mocno skrzywiona
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

problemem moga byc tez same opony ktore dostaly w dupe na naszych polskich drogach i inaczej zachowuja sie przy wywazaniu ( bez obciazenia ) a inaczej na drodze kiedy siedzi na nich waga celego samochodu,takie rzeczy widac czesto przy samochodach ktore maja z przodu stare opony ( naped na tyl wiec przod nie targa sie tak bardzo ) jezeli masz opcje zamien przednie kola w calosci na jakie inne i sprawdz czy wtedy wystepuje problem, opona moze wygladac dobrze i ladnie a ze wzgledu na polskie drogi caly splot w srodku moze byc popekany
...tak znowu sie czepiam...
Sebek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Sebek »

w sumie to w zime jak miałem stalówki i zimówki nie było tego bicia...bynajmniej nie odczułem tego żeby coś gdzieś mi biło...najpierw pooglądam wszystkie gałki, bo przypuszczam że coś i tak i tak się tam znajdzie do wymiany...tym bardziej że wszystko wygląda na dawno nie zmieniane....o ile ktokolwiek cokolwiek wcześniej tam zmieniał..

teraz pytanie z innej beczki...najprawdopodobniej też puszcza mi "pompa" hamulcowa gdzieś na którejś sekcji...pytanko moje brzmi -
czy da się to jakoś naprawić? regenerować?? czy coś w tym stylu?? czy czeka mnie wymiana na nową??:/:/i pytanie odnoście tej pompy- czy puszczać to może tam gdzie jest zbiorniczek i całe te okrągłe coś do czego jest podłączony?? czy gdzie to może przepuszczać...bo powiedział mi pewien "mechanik że to że mam słaby hamulec to pompa która puszcza na sekcjach"...lepiej jakby dało rado to jakoś tanio zregenerować niż kupować nową:/:/:( bo nowa droga...
BYŁO - E36 318i SEDAN -> BYŁO - E36 323/325i SEDAN -> JEST E36 TOURING
ODPOWIEDZ