[E34] wentylator klimy

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
przemo85
Zaawansowany forumowicz

[E34] wentylator klimy

Post autor: przemo85 »

witam
dzis zauwazylem ze na odpalonym silniku i bez wlaczonej klimy kreci sie wentylator klimatyzacji,wylaczylem silnik i odpalilem jeszcze raz i nadal wentylator klimy pracował?? to raczej nie jest normalne?? co sie mogło stac??
BardzoMądryWybór ;)
om3n
Małopiszący

Post autor: om3n »

Ja mam problem z klima i z nawiewem :( zalaczy sie na doslownie 2 minuty i pozniej lipa nie chce sie zalaczyc i brak jakiego kolwiek nawiewu :(
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

ten wenytlator owszem sluzy do klimy ale pcha tez powietrze w chlodnice "wody"
u mnie ten wentyl odpalal sie caly czas gdy mialem pusta klime i dzialala ona delikatnie mowiac "srednio"
sprawdzil bym cisnienie w ukladzie od klimy w jakims warsztacie........moze trzeba dobic klime
...tak znowu sie czepiam...
przemo85
Zaawansowany forumowicz

BeleX, klima byla nabijana z miasiac temu i wszystko bylo ok, a jest mozliwe zeby przekaznik szwankował??
BardzoMądryWybór ;)
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

problem moze byc tez taki ze jest ZA DUZE cisnienie w klimie...na E39 mam dokladnie podana wage gazu jaka mozna wbic do instalacji gdy jest pusta +/- iles tam gram jezeli sie nie myle to 5g tolerancji jest...widze ze jestes z DG to podjedz do BOSS'a obok huty bankowej Ul. Sobieskiego 24 ja tam ostatnio bylem i oni w zasadzie robia tylko klime.....chciaz hmmm.....moze problem z termostatem jest tez...no sam juz nie wiem...sprawdz czy to tez na zimnym silniku np z rana....przed wyjazdem po nocy czy odpala ten wentylator, nie glupi pomysl podpiac sie tez pod kompa jakiegos
...tak znowu sie czepiam...
przemo85
Zaawansowany forumowicz

BeleX, spoko dzieki kukne i jak spokoj bedzie to sie nie bede przejmował

pozdro

[ Dodano: 18 Sierpień 2010, 11:20 ]
no patrzylem wczoraj na zimnym silniku wentylator klimy sie nie krecil wlaczylem klime normalnie sie zalaczyl wyłaczylem klime i przestal sie krecic, to samo zrobilem z obiegiem zamknietym,na goracym silniku tez sie nie zalaczyl sam wiec to musialo byc chwilowe :)
BardzoMądryWybór ;)
ODPOWIEDZ