[E36] Problem z kolejnością przewodów WN...

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
drspa

[E36] Problem z kolejnością przewodów WN...

Post autor: drspa »

Witam.

Czy ktoś będzie wiedział w jakiej kolejności są podłączone przewody wn do świec? Silnik M42B18 na module 1994 rok.
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Z tego co wiem wszystkie silniki BMW czterocylindrowe mają kolejność 1-3-4-2
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
drspa

Daniel pisze:Z tego co wiem wszystkie silniki BMW czterocylindrowe mają kolejność 1-3-4-2
Spróbowałem w takiej kolejności podłączyć i ani drgnie, nie uruchamia się, może to są kolejności do cewki ? Ktoś inny bedzie wiedział?
daro
Małopiszący

Post autor: daro »

może pomyliłeś kolejność w miejsce w cewce gdzie masz teraz 1 włóż 4 a gdzie 3 to 2 może odpali
drspa

Możliwe, że pomyliłem, może ktoś zaznaczyć na tym obrazku poniżej który gar jest pierwszy a który ostatni? Bo końcówki kabli są zaznaczone na tym rysunku, a gary nie. Byłbym bardzo wdzięczny.

Obrazek

[ Dodano: 17 Sierpień 2010, 15:06 ]
Nikt nie umiał pomóc wstyd, ale już sobie poradziłem z kolejnością, auto pali na wszystkie gary, chodzi równutko i cichutko, temat do zamknięcia.
Kubok
Maniak forumowy

Post autor: Kubok »

Jak rozkminiłeś, to bądź łaskaw i napisz rozwiązanie :)..

O ile się nie mylę, to pierwszy cylinder jest tym najdalej położonym od koła zamachowego, czyli w przypadku tego obrazka, będzie to pierwszy od lewej, obok korka wlewu oleju..

Zauważ, że niektorzy dopiero wieczorem zerkają na forum :) :bmw:
ODPOWIEDZ