[E36] 325i TURBOCHARGER / BLACK MAT SUSZARA 393KM 504nM

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
SZYBKI

Post autor: SZYBKI »

pocisk :D
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-walbro,
-ecumaster,
-maska po wypadkowa sie znalazla to se ja pocielismy (w planach cos normalnego),
-zalegle zdjecia z downpipe (2,5cala), i przejscie z osobna mniejszej srednicy rury z wew WG).
-wspawana nakretka do sondy szerokopasmowej.

za 6h jedziemy samochodem do poznania oddac do strojenia na lewecie rzecz jasna.

pozdrawiam

wkleje wczorajsze fotki ...

Obrazek
tata i johny brawo k64 :lol: :P

Obrazek

wiecej zdjec nie bedzie, chyba ze wynikiem :huh:
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Awatar użytkownika
Waldi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Waldi »

czekamy na wynik po strojeniu :bmw:
Obrazek
Kiedy Wyścigi Zawładną Twoim życiem, żyjesz Już Tylko Od Startu Do Startu
Awatar użytkownika
Hubeert
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Hubeert »

Zacny projekt! Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy :) :bmw:
Obrazek
Pietrek ///M3evo

Post autor: Pietrek ///M3evo »

Kiedy bedziesz na xxx? i mam tylko jedno małe pytanie czym bedziesz hamować?
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

Pietrek ///M3evo pisze:Kiedy bedziesz na xxx? i mam tylko jedno małe pytanie czym bedziesz hamować?
bede za ok 2 lub 3 tyg , gosc ktory stroi auto potrzebuje czasu, musi tez zrobic kilka poprawek z ktorymi nied dalem rady, hamowac bede nogami jak flinstonowie, a na powaznie to czeka zestaw z 330D na montaz z przodu, ale kaine zait :zdziwko: dam ci znac Piotrusiu :kolebka:

[ Dodano: 3 Kwiecień 2010, 23:48 ]
black mat suszarka swieta sspedzea w doborowym towarzystwie (strojenie maleckis)

czerwone: 325i supercharged
biale: s50b30 gtr
no i moje 325i turbocharged :-({|=

Obrazek

[ Dodano: 18 Sierpień 2010, 16:03 ]
auto wrocilo do domu nie wystrojone, bylo duzo niedociagniec z mojej strony glownie (mechanicznych) , i trwalo to dlugo bo nie bylo czasu ... ale cos sie tam weekendami robilo

pare fotek ktore wyjasnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

planowanie, obrobka ......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozniej sie cos robilo z autem ale ciagle cos, a tu zimering z walu (olej kapal) a tu cewki a tu swiece , a tu blad przeplywki , a tu skrzynia ...

tymczasem do samochodu trafil drugi blow off i sa teraz dwa bo sam hks made by china otwiera sie ale wolno upuszca moze sprezyna twarda i regulacja nie poprawiala nic , i cisnienie zwrotne bilo po lopatkach na turbine ...
teraz oba bovy spelniaja swoje zadanie, syczy pieknie

miedzy czasie aku poszedl do tylu, pozadek z wiazka ...
dodatkowo zagoscil koc 10metrow, starczylo na turbo i dp , nawet nie dymil (poprzedni to jak cygaro i polecial do kosza)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i pare dni temu wkoncu urlop ...

wtryski 460cc ogarniete i to bez problemowo wolne obroty ladne, det II spokojnie daje rade z tak duzymi wtryskami .e.

cisnienie na listwie poszlo na 3,5 bara, zagoscila rowniez inna turbina (zmiana planow)

Sprzeglo zalozylone custom pod 600nM wystarcza Docisk m57 330D + zamach 2 masowy m57 530D + tarcza nowa lucas 328i + lozysko 328i .

yooo poniezej filmik tak dla zechety .

http://www.youtube.com/watch?v=O8I8XQE6_Y0

http://www.youtube.com/watch?v=Zq9wzsy-Fbw

auto juz smiga, a jak? to sie okaze

pozdrawiam

[ Dodano: 18 Sierpień 2010, 16:03 ]
auto wrocilo do domu nie wystrojone, bylo duzo niedociagniec z mojej strony glownie (mechanicznych) , i trwalo to dlugo bo nie bylo czasu ... ale cos sie tam weekendami robilo

pare fotek ktore wyjasnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

planowanie, obrobka ......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozniej sie cos robilo z autem ale ciagle cos, a tu zimering z walu (olej kapal) a tu cewki a tu swiece , a tu blad przeplywki , a tu skrzynia ...

tymczasem do samochodu trafil drugi blow off i sa teraz dwa bo sam hks made by china otwiera sie ale wolno upuszca moze sprezyna twarda i regulacja nie poprawiala nic , i cisnienie zwrotne bilo po lopatkach na turbine ...
teraz oba bovy spelniaja swoje zadanie, syczy pieknie

miedzy czasie aku poszedl do tylu, pozadek z wiazka ...
dodatkowo zagoscil koc 10metrow, starczylo na turbo i dp , nawet nie dymil (poprzedni to jak cygaro i polecial do kosza)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i pare dni temu wkoncu urlop ...

wtryski 460cc ogarniete i to bez problemowo wolne obroty ladne, det II spokojnie daje rade z tak duzymi wtryskami .e.

cisnienie na listwie poszlo na 3,5 bara, zagoscila rowniez inna turbina (zmiana planow)

Sprzeglo zalozylone custom pod 600nM wystarcza Docisk m57 330D + zamach 2 masowy m57 530D + tarcza nowa lucas 328i + lozysko 328i .

yooo poniezej filmik tak dla zechety .

http://www.youtube.com/watch?v=O8I8XQE6_Y0

http://www.youtube.com/watch?v=Zq9wzsy-Fbw

auto juz smiga, a jak? to sie okaze

pozdrawiam

[ Dodano: 27 Sierpień 2010, 01:10 ]
http://www.youtube.com/watch?v=CMLdfOjKUYM
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Lesioo0

Post autor: Lesioo0 »

Dzisiejszy wynik z Hamowni

277,0 KM 5650 obr/min
373,4 Nm 4783 obr/min
doładowanie 0.5 bara

krotki filmik

jutub
Rafael
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rafael »

hmm...wszystko fajnie ale chyba jakis mizerny ten wynik w porownaniu do wkladu pracy,277km to nawet nie tyle co eMka
a lampy przednie :shock:
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

Rafćl pisze:hmm...wszystko fajnie ale chyba jakis mizerny ten wynik w porownaniu do wkladu pracy,277km to nawet nie tyle co eMka
a lampy przednie :shock:

przeciez pisze jak byk ze 277 koni na doładowaniu 0.5 bara .... a myśle ze k64 bedzie celował w 1.5 bara co dam jakies 450ps , a lampy ... jakbym mial uturbione 2.5 to w dupie bym miał lampy...
Rafael
Zaawansowany forumowicz

widze ze na 0,5 bara ale jak pisze...277km szalu nie robi...
ja bym lamp nie mial w dupie a napewno nie pasuja mi do charakteru tego auta,auto w macie z tylu gladka klapa brocki na pokladzie i chinskie swiecidla z przodu
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

wiesz w ogole na czym polega sekwencja turbo czy nie ? 0.5 bara to 1/6 z tego co mozna z niej wyciągnąć ... co ma piernik do wiatraka ?
Lesioo0

Post autor: Lesioo0 »

Rafćl pisze:hmm...wszystko fajnie ale chyba jakis mizerny ten wynik w porownaniu do wkladu pracy,277km to nawet nie tyle co eMka
takie dmuchanie 0.5 bara nawet swieczki niezdmuchnie :razz: poczekamy do konca tygodnia moze kamil wroci z nowymy czesciami i wtedy dopiero zwiekszy doładowanie.
Rafael
Zaawansowany forumowicz

dlatego mowie...277km szalu nie robi wiec zwiekszac doladowanie i wtedy chwalic sie wynikiem
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

Rafćl pisze:dlatego mowie...277km szalu nie robi wiec zwiekszac doladowanie i wtedy chwalic sie wynikiem
277 kucy z m50b25 to i tak juz dobry wynik wiec nie wiem o co sie czepiasz??? twoje b28 wciaga przez jedna szparke w nerkach...
:)
Rafael
Zaawansowany forumowicz

a czy ja twierdze ze moje 328 jest szybsze?
M50B25 turbo 277km jest poprostu dla mnie slabym wynikiem
dlatego poprostu napisalem ze wynik slaby,wiadomo jak bedzie wieksze doladowanie bedzie wiecej kucy i wtedy mozna juz sie cieszyc wynikiem,dziekuje dobranoc :wink:
ODPOWIEDZ