[E30] E30 M52B28 Regeneracja sprzegla!?

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Damian_e30
Zaawansowany forumowicz

[E30] E30 M52B28 Regeneracja sprzegla!?

Post autor: Damian_e30 »

Witam! Potrzebuje numer kontaktowy lub adres do bielska chce dac sprzeglo do regeneracji
Ma ktos moze jakis numer? Albo kogo polecacie? Z okolic Gliwic!

Czy po za tarcza lub dosciskiem moze jeszcze byc cos nie tak ze slizgalo?

Czy takie sprzeglo po regenracji jest dobre?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

regeneracja sprzegla...to taki posrodek...nie polecil bym tego nikomu kto ma BMW :)
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

wiekszosc producentów nawet tych najlepszych oferuje sprzęgła regenerowane wiec jezeli masz firme ktora dobrze to zrobi to dlaczego nie
:)
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

ja jednak wolal bym jakies markowe sprzeglo...tzn wiesz zalezy czego oczekujesz...jezeli to ma sie przestac slizgac i jakos tam jezdzic to mozesz regenerowac...pamietaj tylko ze takie sprzeglo bedzie mialo wtedy inna twardosc i bedzie inaczej zbierac ( moze byc za mieciutko albo bedzie szarpalo )
w poprzedniej marce auta zmienilem sprzeglo na tansze ale jednak nie regenerowane i byla ogromna roznica z jazdy autem (zle sie jezdzilo) ...moze sie wydawac ze sprzeglo to tylko cos co pracuje przy zmianie biegu i nie ma wplywu na jazde...ale z doswiadczenia wiem ze rozncia jest ogromna wiec wstrzymaj sie i zainwestuj w cos markowego...po co sie potem denerwowac a jak by nie bylo ten element wymienia sie raz na 200/250 k km
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

BeleX pisze:ja jednak wolal bym jakies markowe sprzeglo...
post nad twoim napisałem ci ze nie wazne czy to luk czy sachs czy nk wszyscy maja sprzegła regenerowane a ty nawet o tym nei wiesz jako zwykły śmiertelnik pogadaj z ludzmi ze sklepów motoryzacyjnych ale tych konkretneijszych nie z panem jozkiem co ma czesci do poloneza
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

burner01 pisze:
BeleX pisze:ja jednak wolal bym jakies markowe sprzeglo...
post nad twoim napisałem ci ze nie wazne czy to luk czy sachs czy nk wszyscy maja sprzegła regenerowane a ty nawet o tym nei wiesz jako zwykły śmiertelnik pogadaj z ludzmi ze sklepów motoryzacyjnych ale tych konkretneijszych nie z panem jozkiem co ma czesci do poloneza
dobrze panie super specu od mechaniki samochodowej...ja wiem ze sa sprzegla regenerowane...problem tylko taki ze cholera wie co mu zamontuja w tym sprzegle...to ze sachs i inni maja takie sprzegla to bardzo fajna sprawa pod warunkiem ze ktos zmienia okladziny,docisk itd 3-4 razy w roku to wtedy wie co dostanie...bo pewnie ma juz sprawdzona firme...on jak ma to zrobic raz na 10-12 lat to niech zrobi to raz a porzadnie...chyba ze znalazl kogos kto regenerowal sprzeglo wielokrotnie w jednej firmie i da mu gwarancje ze bedzie z tego zadowolony...moze Ty mu dasz taka gwarancje bo moj pan jozek od poloneza takiej gwarancji mu nie da
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

BeleX pisze:dobrze panie super specu od mechaniki samochodowej...ja
po pierwsze nigdzie nie powiedziałem ze jestem jakims super specem jak to okresliles po drugie długie lata miałem warsztat a pozniej pracowałem w sklepie motoryzacyjnym i znam wiele osob ktore maja takie sklepy i hurtownie byłem na wielu spotkaniach organizowanych przez roznych producentow wiec wiem takie cos z pierwszej reki.
BeleX pisze:to ze sachs i inni maja takie sprzegla to bardzo fajna sprawa pod warunkiem ze ktos zmienia okladziny,docisk itd 3-4 razy w roku to wtedy wie co dostanie...
to kazde auto by musialo 5 razy w roku sprzegło, ja sma zakłądałem do siebie sprzęgło nowe NK ktore wiem ze jest regenerowane i dostaje ono niezle w dupe i nic mu nie jest
BeleX pisze:chyba ze znalazl kogos kto regenerowal sprzeglo wielokrotnie w jednej firmie i da mu gwarancje ze bedzie z tego zadowolony
przeczytaj mój pierwszy post w tym temacie gdzie pisałem wyraznie że jezeli ma kogos co wie że zrobi to dobrze to dlaczego nie
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

ok Pawle :) zakopujemy topory :) mam nadzieje ze nasze...sprzeglowe scieranie sie :) w tym temacie chociaz troche pomoglo Damianowi w E46 :) hehe pozdrawiam :) ( w poscie nie ma ironi...zeby nie bylo ze znowu zaczepiam :m: :m: )

temat sprzegla to gleboka woda i mozna to rozwiazac na dwa spsoby...albo na cwiartke...albo na 1.5 ( po 0.7 na glowe )
Damian_e30
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Damian_e30 »

Dalem tarcze do regeneracji sa 2 opcje albo jakies tansze okladziny lub drozsze niby Niemieckie i na takich podobno Bmw z fabryki wyjezdza ale czy to prawda!? Koszt drozszych okladzin to 80zl a tanszych 60zl! Jak narazie zrobilem 100km i jestem zadowolony!

Pozdro
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

to fajnie ze jestes zadowolony :) ...powiem ze cena calkiem calkiem :)
ODPOWIEDZ