[E36] syczy na zimnym silniku

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Jakub

[E36] syczy na zimnym silniku

Post autor: Jakub »

Syczy coś pod silnikiem na zimnym silniku na przekręconym kluczyku poz 2.
Odkręciłem zaworek odpowietrzający na wtryskach i tryska paliwem ale w tym momencie nie syczy.
e36 m43 1,6
1.Co jest powodem syczenia i jak usunąć usterkę??
2. i czy tym może być spowodowany problem z utrzymaniem auta na jednej prędkości, może temu szarpie??
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

odma ? no to mi jakos pierwsze przychodzi do glowy...moze trzeba przeczyscic przewody i kupic nowa
...tak znowu sie czepiam...
Jakub

Post autor: Jakub »

BeleX pisze:odma ? no to mi jakos pierwsze przychodzi do glowy...moze trzeba przeczyscic przewody i kupic nowa
rozebrałem i teraz juz wiem ze syczy z pod wtrysków.
Co to jest??
Może trzeba odpowietrzyć układ paliwowy?
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

Mi syczenie kojazy sie z krkowym ale jak by spadl przewod to by nie bylo wolnych obrotow a jezeli mowisz ze to spod wtryskow to moze nie sa przykrecone lub ktorys oring szlak trafil .Sprawdz to i napisz
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Mi też z pod wtrysku syczało i proponuje CI w miare szybko wymienić uszczeliki i oringi na wtryskach, bo ja tak jeździłem troche dłużej i potem tak zaczeło walić z tego ze miałem pół silnika upierdzielonego. Koszt żaden bo po pare złoty te uszczelki i oringi są,roboty też nie zbyt wiele, sam to powinieneś ogrnąć
ODPOWIEDZ