[E46] Montaż soczewki do E46

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Artur330d

[E46] Montaż soczewki do E46

Post autor: Artur330d »

Cz jest możliwość żeby wrzucić soczewki w światłą przednie w E46 nie zmieniając lamp ? CZy ktoś z was to robił ?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

:shock: :shock: :shock:

NIE

Jest inny rozmiar. Tam gdzie są światła mijania, klosz jest mniejszy.
A soczewki skąd masz?
Z lornetki??? ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Mam dostęp do oryginalnych soczewek pod E4 przed liftem, ale nie wiem czy można to zamontować, dzięki za szybką i konkretna odpowiedź:D. PS: Soczewki mam z okularów pradziadka :D:D.
incoming
Zaawansowany forumowicz

Post autor: incoming »

Jest Mozliwe własnie tak zrobiłem 2 miesiace temu, ja mam e46 coupe przed liftem i zmieniałem środku lamp zwykłych na środki z soczewkami bez problemu wszystko pasuje. soczewki pasują z sedana do coupe i odwrotnie, jak sie to robi ostroznie to nic sie nie połamie wszystko jest rozbieralne.

tak to wyglada po zabiegu zmiescilem sie w kwocie 500 zł.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bmwmdc
Zaawansowany forumowicz

Post autor: bmwmdc »

witam a powiedz mi czy zmieniałeś cale wkłady czy montowałeś samom soczewkę jakoś do wkładu czy może cos takiego miałeś jak na foto i tylko ringi dorzuciłeś
Obrazek
incoming
Zaawansowany forumowicz

bmwmdc pisze:witam a powiedz mi czy zmieniałeś cale wkłady czy montowałeś samom soczewkę jakoś do wkładu czy może cos takiego miałeś jak na foto i tylko ringi dorzuciłeś
Obrazek
ja zmieniałem całe wkłady wątpie by dało sie wmontować samą soczewke w zwykły odbłyśnik tak aby wyglądało jak orginał. każda próba wycinania odbłyśnika to porysowanie go wieć odpada. ale cała reszta jest przekładalna bez problemu i na przeglądzie w rybniku przeszło z przetwornicami nie orginalnymi z tym ze schowanymi w belce i bez spryskiwaczy, po prostu facet myślał ze 99r nie mają seryjnie spryskiwaczy. jedynie co jest wazne to czy klosz ma oznazcenie D2S a tak sie skłąda ze bmw robiło te same klosze i oznaczenie do xenonów i do zwykłych h7 wieć wszystko pasi.
lukasz28
Małopiszący

Post autor: lukasz28 »

witam koledzy jestem nowy i mam pytanie nie wiecie moze jak wyciagnac listwe ze spryskiwaczem w e46 lift bo chce wymienic klosze i nie daje rady z gory wielkie dzieki :m:
piotr8505
Zaawansowany forumowicz

Post autor: piotr8505 »

bmwmdc pisze:witam a powiedz mi czy zmieniałeś cale wkłady czy montowałeś samom soczewkę jakoś do wkładu czy może cos takiego miałeś jak na foto i tylko ringi dorzuciłeś
Obrazek
gdzie można taką soczewkę znaleść
incoming
Zaawansowany forumowicz

piotr8505 pisze:
Obrazek
gdzie można taką soczewkę znaleść
soczewki kompletne tylko nie takie jak wyzej bo te są z DEPO a ori są na allegro. dostepne.
ODPOWIEDZ